تکلیف حقوق مادر بعد از فوت

تکلیف حقوق مادر بعد از فوت | مستمری مادر به چه کسانی می رسد؟
4.1
(19)

مرگ، یک اتفاق غم انگیز و دشوار برای هر خانواده ای است. در این شرایط، دیگر افراد خانواده بار سنگین مسئولیت را بر دوش می کشد. در قانون ایران، حقوق ویژه ای برای بازماندگان و البته تحت شرایطی در نظر گرفته شده است. حال این سوال مطرح می شود که حقوق مادر بعد از فوت او به چه کسانی می رسد.

جهت دریافت مشاوره تخصصی از وکلای با تجربه گروه حقوقی ندای حق با شماره های زیر تماس بگیرید و ضمن دریافت راهنمایی های لازم، از نحوه و مراحل رسیدگی به پرونده و هزینه های دادرسی مطلع شوید.

تماس با کارشناسان ندای حق

حقوق مادر بعد از فوت

حقوق به همسر و فرزند و یا پدر و مادرش می رسد. البته همانطور که گفتیم تحت شرایطی این حقوق برقرار می گردد و همچنین بسته به این که مادری که فوت کرده مشمول قانون استخدام کشوری باشد یا مشمول قانون تامین اجتماعی، تفاوت دارد که در اینجا هر دوحالت را بررسی می کنیم .

1. مادر فوت شده تحت پوشش قانون استخدام کشوری باشد: وفق ماده 86 قانون استخدام کشوری بعد از فوت مادر افرادی که از حقوق وی بهره مند می شوند عبارتند از:

  • شوهر(دائمی)
  • فرزندان 
  • پدر ومادر مادر فوت شده 

نوادگانی که پدر ومادرشان فوت شده و تحت کفالت بیمه شده  متوفی باشند 

2. مادر فوت شده تحت پوشش قانون تامین اجتماعی باشد :که وفق ماده 82 قانون فوق الذکر حقوق مادر بعد از فوتش به این بازماندگان می رسد:

  • شوهر (دائمی)
  • فرزندان
  • پدرو مادر مادر فوت شده 

سهم بازماندگان از حقوق مادر بعد از فوت

حال که دانستیم چه کسانی طبق قانون مستحق دریافت حقوق مادر بعد از فوتش می باشند حال لازم است است بدانیم میزان سهم ایشان از این حقوق چقدر است که باز مستلزم بررسی در دوحالت است که مادر فوت شده مشمول قانون استخدام کشوری باشد یا تامین اجتماعی 

1. سهم وارث از حقوق مادر بعد از فوتش درصورتی که مشمول قانون استخدام کشوری باشد: وفق ماده 87 قانون استخدام کشوری، مستمری مادری که فوت کرده به نسبت تساوی بین وراث تقسیم می شود ونکته اینکه اگر یکی از وراث فوت کرده یا شرایط دربافت مستمری اش به هر دلیلی قطع گردد دراین حالت مستمری ان فرد دیگر بین سایر وراث تقسیم نمیشود و درواقع به نفع صندوق بازنشستگی کشوری ضبط خواهد شد ولذابه وراث نمی سد .

2. سهم وارث از حقوق مادر بعد از فوتش درصورتی که مشمول قانون تامین اجتماعی باشد: طبق ماده 83 قانون تامین اجتماعی میزان سهم ورثه از مستمری مادر فوت شده شامل 50 درصد سهم شوهر ،25 درصد سهم فرزندان و سهم هریک از پدرومادر فرد متوفی 20 درصد از حقوق وی می باشد.

نکته حائز اهمیت در اینجاست چنانچه مجموع  سهام  وارثین بیش از حقوق مستمری مادر فوت شده شود دراین حالت سهم هر وارث به نسبت کم میگردد و نکته دیگر اینکه اگر یکی از وارثین فوت کند یا شرایط استحقاق دریافت مستمری را از دست بدهد سهم ان فرد نیز بین سایر وراث تقسیم میگردد.

شرایط دریافت حقوق مادر فوت شده 

همانطور که گفتیم شرایط بهره مندی از این حقوق شرایطی دارد که دراینجا به بررسی انواع ان می پردازیم:

شرایط دریافت حقوق مستمری وقتی که مادر فوت شده تحت پوشش قانون استخدام کشوری باشد:

1. شوهر در صورتی که ازکار افتاده بوده و تحت کفالت همسر خود بوده باشد حق استفاده از حقوق (مستمری) همسر خود را بعد از فوتش خواهد داشت .

2. در مورد فرزند و نوادگان با توجه به تصویب قانون حمایت خانواده دراین حالت اگر فرزند دختر باشد تاهرسنی به شرط نداشتن شغل و همسر و فرزند پسرتا سن 20 سالگی و بعد ازان چنانچه مشغول تحصیل یا معلول وازکارافتاده باشد امکان استفاده ازحقوق مادرفوت شده را خواهد داشت .

3. در مورد پدر ومادر متوفی پدر باید تحت تکفل بیمه شده (متوفی)  باشد و مادر نیز باید دارای شوهر نبوده وتحت تکفل بیمه شده متوفی باشد تا استحقاق دریافت مستمری را پیدا کند .

شرایط دریافت حقوق مستمری وقتی که مادر فوت شده تحت پوشش قانون تامین اجتماعی باشد :

1. شوهر باید خودش از سازمان مستمری دریافت نکند و یا به تشخیص کمیسیون پزشکی از کارافتاده باشد و یا تحت تکفل بوده ویا سن او بیش از 60 سال باشدتا شرایط برخورداری از حقوق بیمه شده متوفی (همسر)را داشته باشد 

2. درمورد فرزندان همان شرایط قانون استخدام کشوری رعایت می شود دختر تا هرسنی مشروط به نداشتن همسر و شغل و پسر تا سن 20 بعد از ان در صورتی که مشغول تحصیل در دانشگاه یا معلول یا ازکارافتاده باشد حق دریافت مستمری را خواهد داشت 

3. چنانچه مادر فوت شده دارای پدرومادر درقید حیات باشد برای استحقاق دریافت مستمری باید تحت تکفل بیمه شده باشند و خودشان ازسازمان مستمری نگیرند و سن پدر و مادر از 60 و 55 بیشتر باشد و یا از کار افتاده باشند که بنا به تشخیص کمیسیون پزشکی می توانند مستمری دریافت کنند .

وکیل انحصار وراثت 

وقتی فردی فوت مینماید وراث وی برای اینکه امکان تصرف دراموال متوفی را داشته باشند باید نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام کنند .وقتی مساله انحصار وراثت مطرح میشود ممکن است وارثین اطاعات کافی دراین زمینه نداشته باشند.برای طی مسیر انحصار وراثت می توانید از وکیل انحصار وراثت استفاده کنید. چون شما را همراهی می کند تا بتوانید سهم الارث خود را طبق قانون دریافت نمایید.

 گروه حقوقی ندای حق درکلیه مراحل ارث و تقسیم ترکه شما را یاری میکند تا به سهولت و بدون نیاز به حضور درهیچ مرحله ای ،حقوق قانونی خود را دریافت نمایید. چنانچه نیاز به وکیل انحصاروراثت داشتید می توانید درواتساپ با کارشناس مجموعه در ارتباط باشید.

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید.

معدل امتیازها: 4.1 / 5. تعداد افرادی که امتیاز داده اند: 19

هنوز امتیازی داده نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *