
حضانت فرزند در طلاق توافقی
حضانت فرزند در طلاق توافقی یکی از مسائل بسیار مهمی است که در طلاق توافقی وجود دارد و ممکن است ذهن بسیار از افراد را به خود مشغول کرده باشد. در طلاق توافقی باید تکلیف فرزند و یا فرزندان مشخص شود و باید روشن شود که بعد از طلاق، حضانت فرزند بر عهده کدام یک از زوجین سپرده می شود. در این مقاله می خواهیم درمورد این موضوع صحبت کنیم، جهت کسب اطلاعات بیشتر در ادامه با ما همراه باشید.
طبق قانون ایران حضانت فرزند تا چه زمانی با مادر است؟
ممکن است برای برخی از افراد سوال به وجود آید که طبق قانون مادر تا چه زمانی می تواند حضانت فرزند را به عهده بگیرد و از فرزند خود مراقبت و نگهداری کند. خب قبل از هرچیزی لازم است بدانید که جنسیت فرزند در حضانت او هیچ تاثیر و یا نقشی ندارد. یعنی اینکه فرزند زوجین چه دختر باشد یا چه پسر تاثیری در حضانت او ندارد. به طور کلی حضانت دختران و پسران تا سن هفت سالگی بر عهده مادر است و مادر وظیفه دارد که تا سن هفت سالگی از فرزند خود مراقبت و نگهداری کند. و پس از پایان سن هفت سالگی حضانت دختر تا سن ۹ سالگی بر عهده پدر قرار می گیرد. البته در نظر داشته باشید که حضانت پسران تا ۱۵ سالگی بر عهده پدر است و پدر طی این مدت وظیفه دارد که از فرزند خود مراقبت و نگهداری کند. پس از گذشت این دوران خود فرزندان تصمیم می گیرند که با کدام یک از زوجین زندگی کنند.
حضانت فرزندان در طلاق توافقی بر عهده چه کسی است؟
در نظر داشته باشید حضانت فرزندان با توجه به نوع طلاق آن ها متفاوت است. اگر زوجین طلاق توافقی بگیرند و به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند، شرایط حضانت فرزندان کاملا متفاوت است. زیرا در طلاق توافقی، دادگاه درمورد حضانت فرزندان هیچ گونه دخالتی نمی کند و تصمیم گیری درمورد حضانت و نگهداری فرزندان را به عهده زوجین می سپارد. پس با توجه به این موضوع می توان گفت که این زوجین هستند که برای حضانت فرزندان در طلاق توافقی تصمیم گیری می کنند نه دادگاه. پس از اینکه زوجین در مورد حضانت فرزند خود به توافق رسیدند، دادگاه به این موضوع رسیدگی می کند.
همانطور که در ابتدا گفتیم حضانت فرزندان تا ۷ سالگی بر عهده مادر است اما در طلاق توافقی این چنین نیست و نگهداری و حضانت بچه ۴ و یا ۵ ساله را پدر می تواند بر عهده بگیرد. پس می توان گفت که شرایط حضانت فرزند در طلاق توافقی کمی متفاوت تر است.
همچنین در نظر داشته باشید که زوجین علاوه بر مشخص کردن حضانت فرزند بایستی درمورد ملاقات فرزند بایکدیگر به توافق برسند. این موضوع بدان معنا است که تصمیم بگیرند که طرف مقابل در چه زمانی و در چه مکانی فرزند خود را ملاقات کند.
حضانت فرزند دختر در طلاق توافقی:
ممکن است برخی از افراد در طلاق توافقی با این سوال مواجه شوند که حضانت دختر بر عهده چه کسی قرار می گیرد؟ اما همانطور که گفتیم بحث سن و ماهیت در طلاق توافقی مطرح نیست. این بدان معنا است که فرقی نمی کند فرزند زوجین دختر باشد و یا پسر. چیزی که در این میان مهم است این است که زوجین در تصمیم گیری در بحث حضانت فرزند خود به توافق برسند. به طوری که این تصمیم گیری از جانب هر دو طرف باشد و طرف مقابل با این تصمیم هیچ گونه مشکلی نداشته باشد. علاوه بر آن بسیار مهم است که در بحث حضانت فرزند در طلاق توافقی ، مصلحت او نیز در نظر گرفته شود و این تصمیم گیری به گونه ای باشد که فرزند هیچ گونه آسیبی نبیند.
سخن پایانی:
حضانت فرزند در طلاق توافقی یکی از مباحثی است که بسیاری از زوجینی که قصد طلاق دارند با آن رو به رو می شوند. معمولا بین زوجین موضوع حضانت فرزند در این نوع طلاق به چالش کشیده می شود .لذا چنانچه به یک مشاوره تخصصی در این زمینه نیاز دارید می توانید با گروه حقوقی ندای حق در ارتباط باشید. کارشناس مجموعه به بهترین شکل شما را راهنمایی خواهد کرد.