قانونگذار ایران ضمن مکلف نمودن زن و شوهر به حسن معاشرت با یکدیگر با تصویب قانون حمایت خانواده، همواره سعی براین داشته که روابط زوجین بر مبنای سازگاری و محبت، حفظ شود و زوجین به زندگی مشترک ادامه دهند. اما متاسفانه گاهی زوجین در روابط خود به حدی دچار تنش و آسیب روحی می شوند که به دنبال سریع ترین راه طلاق می گردند تا به اختلاف ریشه دار خود خاتمه دهند.
اگر مایلید از وکیل پایه یک و مجرب طلاق در تهران خدمات تخصصی دریافت کنید، پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با شرایط و مراحل همکاری و دریافت مشاوره رایگان به صفحه وکیل طلاق مراجعه کنید.
تماس با کارشناسان ندای حق
در این مقاله می خواهیم در مورد سریع ترین راه طلاق از طرف زن و مرد در سال 1403 صحبت کنیم.
سریع ترین راه طلاق
سریع ترین راه طلاق، طلاق توافقی است که زوجین بدون نیاز به دخالت دادگاه، می توانند در کمال مصالحه و به دور از فضایی مسموم در مورد حقوق مالی و غیر مالی بین خود تصمیم بگیرند. بعد از تشکیل جلسه رسیدگی با حضور زوجین و یا وکلای انان، بر اساس توافقات زن و شوهر رای نهایی طلاق صادرمی شود. در واقع روند دادرسی در آن نسبت به پرونده های حقوقی و کیفری، سریع تر می باشد.
برای پیگیری موارد مربوط به پرونده های خانواده مانند طلاق، مهریه و حضانت در تمام کشورها روی لینک وکیل خانواده کلیک کنید.
سریع ترین راه طلاق از طرف زن
طلاق از طرف زن، دشوارترین نوع طلاق است. چرا که زوجه باید برای درخواست خود دلایل موجه به دادگاه ارائه دهد. در غیر این صورت، دادخواستش رد می شود. در این شرایط سریع ترین راه طلاق از طرف زن، اثبات عسر و حرج وی در دادگاه است. یعنی زوجه باید ثابت کند که در زندگی مشترک دچار سختی و تنگنا می باشد.
نگهداری فرزندان و کارهای خانه وظیفه قانونی زن نیست و زن می تواند برای این کارها مطالبه دستمزد کند که به آن اجرت المثل گفته می شود. برای آشنایی با اجرت المثل و شرایط دریافت آن در طلاق طلافقی یا طلاق یکطرفه به لینک اجرت المثل ایام زوجیت مراجعه کنید.
در صورت اثبات می تواند در زمان کمتری با مجوز دادگاه حکم طلاق گرفته و آن را ثبت نماید. چند مورد از دلایل موجه که مصادیق حصری ندارند عبارت است از:
- محکومیت قطعی زوج به تحمل مجازات حبس بیش از پنج سال و بیشتر
- ابتلای زوج به بیماری های صعبالعلاج روانی یا ساری و هرگونه هر عارضه دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
- اعتیاد زوج به قمار، مواد مخدر یا مصرف مشروبات الکی
- ضرب و شتم یا هرگونه سوء رفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
هر چند این نوع طلاق، نسبت به طلاق توافقی بیشتر زمان می برد ولی زن در صورت تحقق شروط 12 گانه سند ازدواج و هر امری که مصداق عسر وحرج زوجه به تشخیص دادگاه تلقی گردد، می تواند حکم طلاق را سریع تر بگیرد. در طلاق از طرف زن، داشتن وکیل متخصص و با تجربه درنحوه ارائه مدارک و سرعت بخشیدن به مراحل قضایی پرونده، تاثیر بسزایی خواهد داشت.
برای آشنایی با شرایط و مراحل طلاق از طرف زن مقاله درخواست طلاق از طرف زن را مطالعه کنید.
سریع ترین راه جدایی زن با داشتن وکالت در طلاق
علاوه برتحقق شروط 12 گانه سند ازدواج و اثبات آن در دادگاه، سریع ترین راه طلاق از طرف زن، داشتن وکالتنامه محضری یا همان حق طلاق است که زوجین برای تنظیم و رسمیت آن باید به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه نمایند. زوجه با داشتن وکالت در طلاق بدون نیاز به رضایت و حضور شوهر می تواند برای درخواست طلاق اقدام نماید. برای آشنایی بیشتر با شرایط و مراحل طلاق از این طریق به لینک طلاق با داشتن حق طلاق مراجعه کنید.
سریع ترین راه طلاق از طرف مرد
سریع ترین راه طلاق از طرف مرد نیز طلاق توافقی است و اگر زوجه موافق آن نباشد با توجه به اینکه طبق قانون ایران حق طلاق با مرد است می تواند هر زمان نسبت به ارائه دادخواست طلاق یک طرفه اقدام نماید. روند پرونده طلاق از طرف مرد کمی زمان بر بوده و ممکن است بین حدود 4 الی 7 ماه طول بکشد که البته این زمان بستگی به تراکم پرونده های موجود در شعبه دادگاه نیز دارد. البته زوج می تواند در صورت داشتن تمکن مالی، برای سرعت بخشیدن به روند طلاق کلیه حقوق مالی زوجه را پرداخت نماید.
برای مطالعه راهنمای جامع طلاق از طرف مرد به لینک درخواست طلاق از طرف مرد مراجعه کنید.
سریعترین راه طلاق توافقی
مسلم است که سریع ترین راه طلاق، طلاق توافقی است و زوجین می توانند در مورد تمام موضوعات از جمله مهریه، اجرت المثل، نفقه ایام عده، حضانت و ملاقات فرزند مشترک، و نفقه فرزند نیز توافق کنند که البته مستلزم این است که از قوانین و مقررات و عواقب توافقات مالی و غیر مالی خود در آینده اگاه باشند.
در این موارد دادگاه بر طبق توافق زوجین عمل می نماید. زوجین با ثبت نام در سامانه تصمیم و اخذ نوبت با مراجعه به مراکز مشاوره بهزیستی و ارائه گواهی عدم سازش به دفتر خدمات الکترونیک قضایی، دادخواست خود را ثبت نموده و سپس با مراجعه به دادگاه خانواده، توافقات توسط دادگاه صورتجلسه شده و بر طبق آن، گواهی عدم امکان سازش صادر می گردد.
از مزایای طلاق توافقی نسبت به سایر طلاق ها، می توان به کمتر شدن تنش بین زوجین مخصوصا با وجود فرزند، کاهش پروسه زمانی رسیدگی به پرونده، کاهش هزینه های دادرسی وعدم نیاز به تعیین داور … اشاره کرد. برای پیگیری پرونده طلاق توافقی بدون حضور زوجین به لینک وکیل طلاق توافقی مراجعه کنید.
چند نکته مهم سریعترین راه برای طلاق
بعد از صدور گواهی عدم امکان سازش تا زمانی که زوجین به دفترخانه طلاق جهت ثبت نهایی مراجعه نکنند توافقات و رای صادره اعتباری ندارد. مدت مراجعه به دفترخانه جهت ثبت طلاق توافقی، سه ماه از تاریخ قطعیت دادنامه است.
در صورت انقضای مدت سه ماه از تاریخ قطعیت، رای صادره قابل ثبت نمی باشد و زوجین در صورت تمایل باید مجدد پروسه طلاق توافقی را طی کنند.
آسان ترین راه طلاق
طلاق انواع مختلفی دارد و طلاق های یک طرفه مخصوصا از طرف زوجه کمی زمان بر می باشد و فرایند طولانی تری دارد. ولی در میان انواع طلاق ها، طلاق توافقی آسان ترین و فوری ترین نوع طلاق است. البته داشتن وکیل در هریک از انواع طلاق اعم از طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن، و طلاق توافقی باعث سریع تر طی شدن روند طلاق در دادگاه میشود.
سوالات متداول
سریع ترین راه طلاق و جدایی زوجین از یکدیگر، طلاق توافقی است.
سریع ترین راه طلاق از طرف مرد این است که زوج تمامی حقوق مالی زوجه را به طور کامل، بعد از تعیین تکلیف توسط دادگاه پرداخت نماید.
سریع ترین راه طلاق از طرف زن، اثبات شروط 12 گانه عسروحرج یا داشتن وکالت در طلاق محضری است.
این پست چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید.
معدل امتیازها: 5 / 5. تعداد افرادی که امتیاز داده اند: 7
هنوز امتیازی داده نشده است.