طلاق با داشتن حق طلاق + شرایط و مراحل

طلاق با داشتن حق طلاق | شرایط و مراحل طلاق با داشتن وکالت طلاق

هر چند طبق قانون حق طلاق با مرد است، اما چنانچه مرد بخواهد می تواند این حق را به زوجه نیز بدهد. این حق به وکالت طلاق شناخته می شود و زن در صورت درخواست طلاق با داشتن حق طلاق می تواند در هر زمان و تحت هر شرایطی، خود را به هر نوع طلاقی که بخواهد مطلقه نماید.

اگر مایلید از وکیل پایه یک و مجرب طلاق در تهران خدمات تخصصی دریافت کنید، پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با شرایط و مراحل همکاری و دریافت مشاوره رایگان به صفحه وکیل طلاق مراجعه کنید.

تماس با کارشناسان ندای حق

در این مقاله می خواهیم بدانیم گرفتن طلاق با داشتن حق طلاق به چه شکل است و همچنین در مورد نحوه اعطای این وکالت، مزایای حق طلاق برای زن و انواع وکالت در طلاق بیشتر بدانیم.

وکالت در طلاق یا حق طلاق چیست؟

با توجه به این که زن و مرد در طلاق دارای اختیارات مساوی نیستند و در حالت عادی، زن مانند مرد هر زمان اراده کند نمی تواند طلاق بگیرد. لذا قانونگذار برای این موضوع راهکاری به نام وکالت در طلاق یا حق طلاق را پیش بینی نموده است. وکالت در طلاق یا حق طلاق به این معناست که مرد می تواند به همسر خود وکالت دهد که از جانب او در دادگاه حضور پیدا کرده و به عنوان وکیل مرد از او طلاق بگیرد.

اگر قصد دارید از راه طلاق توافقی از همسر خود جدا شوید و روی مهریه، نفقه و اجرت المثل توافق کنید، پیشنهاد می کنیم به لینک وکیل طلاق توافقی مراجعه کنید.

حق طلاق کامل

منظور از حق طلاق کامل این است که متن اختیارات وکالتنامه ای که زوج به زوجه می دهد باید دقیق و تصریح شده باشد. چرا که گاهی بعضی دفترخانه ها در تنظیم این گونه وکالتنامه ها، حق و اختیارات زوجه از جمله عباراتی مانند بذل مهریه، قبول بذل، اسقاط حق تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی را کامل درج نمی کنند و زوجه در زمان استفاده از این وکالتنامه در دادگاه به مشکل بر خورد می کند.

بنا بر این بسیار مهم است که قبل اخذ وکالت در طلاق، حتما با یک وکیل متخصص مشورت کنید تا حق طلاق به طور کامل اخذ شود. حال این سوال برای زن مطرح می شود که با داشتن حق طلاق چگونه طلاق بگیرم؟

برای مطالعه مقاله کامل معرفی دعاوی خانوادگی، به مقاله “انواع دعاوی خانواده چیست” مراجعه کنید.

انواع-وکالت-در-طلاق
انواع-وکالت-در-طلاق

انواع وکالت در طلاق و روشهای گرفتن وکالت در طلاق

شرایط طلاق وقتی حق طلاق با زن است، کاملا متفاوت از زمانی است که به صورت یک طرفه و بدون وکالت بخواهد اقدام به طلاق نماید. وکالت در طلاق به دو شکل امکان پذیر است. یعنی زوج از دو راه می تواند این وکالت را به زوجه بدهد.

راه اول دادن حق طلاق در سند ازدواج است. عقد نکاح، یک عقد لازم است و شروطی هم که ضمن آن می آید به همین طریق الزام آور می شود. حق طلاق در این روش در زمان وقوع عقد و با درج در سند ازدواج داده می شود.

راه دوم دادن حق طلاق از طریق دفترخانه اسناد رسمی است. زوجین با مدارک شناسایی و سند ازدواج به دفترخانه مراجعه نموده و بعد از احراز هویت، وکالتنامه طلاق تنظیم و به زوجه داده می شود.

البته زوج می تواند در هر دو روش، در قبال دادن حق طلاق به زوجه، شروطی مانند بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق را نیز قرار دهد. اما با توجه به اینکه عقد وکالت ذاتا عقدی جایز است نکته حائز اهمیت در زمان تنظیم وکالتنامه این است که وکالتنامه بلاعزل و بدون مدت تنظیم شود.

در فرهنگ ما عرف است که نگهداری فرزند و انجام کارهای خانه بر عهده خانم می باشد، اما این وظیفه قانونی زن نیست و زن می تواند برای این کارها مطالبه دستمزد کند که به آن اجرت المثل گفته می شود. برای آشنایی با اجرت المثل و شرایط دریافت آن به لینک اجرت المثل ایام زوجیت مراجعه کنید.

مزایای حق طلاق برای زن

از بزرگترین مزایای حق طلاق برای زن در صورتی که حق طلاق کامل باشد، این است که بدون اجازه مرد می تواند برای طلاق اقدام نماید و بدون هیچ عذر و بدون تحقق شرطی، خود را مطلقه کند. در واقع زوجه با اخذ وکالت در طلاق، مراحل طولانی پروسه طلاق را طی نمی کند و از طرفی با داشتن وکالتنامه محضری نیازی به اثبات عدم اجرای شروط مندرج در عقدنامه (بندهای 12 گانه) و اثبات عسر و حرج خود در دادگاه نخواهد داشت.

در صورت عدم توافق در طلاق، اگر خانم هستید، برای مطالعه اطلاعات جامع جهت گرفتن طلاق، به لینک طلاق از طرف زن مراجعه کنید.

مدارک لازم برای طلاق با داشتن حق طلاق

مدارک لازم برای طلاق با داشتن حق طلاق عبارت است از:

  • سند ازدواج و در صورت عدم دسترسی یا گم شدن آن، اخذ رونوشت از دفترخانه ای که عقد در آنجا ثبت شده است.
  • شناسنامه و کارت ملی زوجه
  • کپی شناسنامه و کارت ملی زوج (در صورت دسترسی)
  • وکالتنامه رسمی که طی آن حق طلاق به زوجه داده شده است.
  • وکالتنامه وکیل
مراحل-طلاق-با-داشتن-حق-طلاق
مراحل-طلاق-با-داشتن-حق-طلاق

مراحل طلاق با داشتن وکالت طلاق

در طلاق به درخواست زوجه با وکالت در طلاق یا همان حق طلاق دیگر نیازی به حضور زوج نیست و زوجه نیز از طرف خودش می تواند حضور یابد و در صورت تمایل از طرف خودش نیز وکیل بگیرد که در این صورت نیازی به حضور هیچکدام نمی باشد و وکیل تمام مراحل را انجام می دهد.

لذا در صورت داشتن وکالتنامه حق طلاق، داشتن وکیل الزامی است. البته این به معنای دفاع از زوج نیست، بلکه به جای ایشان، وکیل حضور دارند که اسناد را امضاء کنند و در مورد ذکر شده زن باید یک وکیل دادگستری انتخاب نماید. در صورتی که زوجه از طرف خود وکالت ندهد، باید همراه با وکیل در دادگاه حاضر شود و حتما باید دادگاه حکم به طلاق را صادر نماید تا زوجه بتواند با مراجعه به دفاتر ثبت، طلاق خود را ثبت رسمی و وارد شناسنامه نماید.

اگر یکی از زوجین در دادگاه طلاق حاضر نشود، می توان با شرایطی، درخواست طلاق غیابی دارد. برای آشنایی با شرایط و مراحل طلاق غیابی به صفحه طلاق غیابی مراجعه کنید.

آیا زن با داشتن حق طلاق میتواند طلاق بگیرد؟

زن با داشتن وکالت در طلاق یا همان حق طلاق می تواند بدون ارائه دلیل محکمه پسند از زوج جدا شود. البته در صورتی که در وکالتنامه ای که زوج به زوجه می دهد حق طلاق کامل باشد.

اگر حق طلاق با زن باشد مرد میتواند طلاق بگیرد؟

بله. چون حق طلاق با مرد است و هر زمان بخواهد می تواند برای جدایی اقدام کند و با دادن حق طلاق به زن این حق از مرد سلب نمی شود و اگر زن وکالت در طلاق هم داشته باشد، مرد می تواند برای طلاق اقدام کند.

اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول میکشد؟

به طور معمول مدت زمان طلاق با داشتن حق طلاق به طور دقیق مشخص نیست. این فرایند به طور تقریبی حدود سه الی پنج ماه طول می کشد. چرا که داشتن وکالت در طلاق، زن را از شرکت در جلسات مشاوره و غربالگری بهزیستی معاف نمی کند. چنان چه تمایل به شرکت در جلسات بهزیستی نداشته باشید، می توانید از طریق وکیل متخصص اقدام نمایید. حضور وکیل باعث می شود این پروسه در طی مدت زمان کمتری و بدون نیاز به حضورتان در هیچ مرحله ای انجام شود.

مراحل-طلاق-با-داشتن-حق-طلاق
مراحل-طلاق-با-داشتن-حق-طلاق

نکات مهم طلاق با داشتن حق طلاق

1- وکالت در طلاق بلاعزل یعنی وکالت دارای تاریخ مشخصی نباشد که زوجه بتواند هر زمان از آن استفاده کند.

2- حق توکیل به غیر در آن درج شده باشد که زوجه بتواند به یک وکیل پایه یک دادگستری جهت حضور در دادگاه وکالت دهد.

3- حق اسقاط تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی در آن درج شده باشد که زوجه پس از دریافت رای بتواند قطعیت آن را گرفته و طلاق را در دفترخانه به ثبت برساند. چون در غیر این صورت، باید حدود 42 روز صبر کن تا رای، قطعیت پیدا کند. لذا کامل بودن متن وکالت در طلاق از اهمیت زیادی برخوردار است و در صورت کامل نبودن متن وکالت محضری، در روند پرونده دچار مشل خواهید شد.

4_ قبول بذل در وکالتنامه تصریح شده باشد.

هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق

هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق، با توجه به نوع توافقات زوجین، شهر محل انجام طلاق، تعداد جلسات مشاوره، و این که زوجین در هیچ مرحله ای قصد حضور نداشته باشند، متفاوت است و معمولا هزینه وکیل شامل حق الوکاله، هزینه دادرسی، تمبر وکالتی، مشاوره، تست عدم بارداری، و … می باشد. برای اطلاع از هزینه دقیق انجام پروسه طلاق با وکالت طلاق، با شماره 02166895246 تماس گرفته یا در واتساپ پیام ارسال فرمایید.

طلاق توافقی با وکالت در طلاق چه تفاوتی دارد؟

در طلاق توافقی زن و مرد با توافق یکدیگر برای طلاق اقدام می کنند اما در وکالت در طلاق، در واقع زوج به زوجه وکالت رسمی می دهد تا زوجه خودش امور و مراحل مربوط به طلاق را انجام دهد و زوجه با دریافت این وکالتنامه باید وکیلی را از طرف همسر خود تعیین نموده و نسبت به طرح موضوع طلاق و ثبت آن اقدام نماید. 

تکلیف-مهریه-با-داشتن-وکالت-در-طلاق
تکلیف-مهریه-با-داشتن-وکالت-در-طلاق

تکلیف مهریه در صورت داشتن وکالت در طلاق

مهریه از حقوق شرعی و قانونی زوجه است و چنانچه زوجه وکالت در طلاق از همسرش داشته باشد، مطالبه مهریه بستگی به حدود اختیارات متن وکالتنامه رسمی دارد. یعنی اگر زوج، وکالت در طلاق را به شرط بخشیدن مهریه به زوجه نداده باشد و چنین شرطی مقرر نکرده باشد کماکان پرداخت مهریه بر عهده زوج است. و زوجه می تواند هر زمان بخواهد مهریه خود را مطالبه کند. به بیان دیگر در خواست طلاق از طرف زن با داشتن حق طلاق، به طور عادی باعث از بین رفتن مهریه نمی شود.

برای دریافت مشاوره رایگان از بهترین وکیل مهریه پایه یک در تهران با شماره ثابت زیر تماس بگیرید و یا به شماره واتساپ پیام ارسال کنید.

واضح است سپردن پرونده به وکیل متخصص در این امر، گذشته از این که حقوق مالی و غیر مالی شما را مد نظر قرار می دهد، از نگرانی و استرس شما در دادگاه نیز کم می کند. در صورت تمایل و اطمینان از کامل بودن متن وکالتنامه محضری می توانید با کارشناس گروه حقوقی ندای حق در ارتباط باشید. 

حضانت فرزند با داشتن وکالت در طلاق

طبق قانون، حضانت فرزند (چه پسر چه دختر) تا سن 7 سالگی با مادر و پس از آن تا 9 سالگی (سن بلوغ) در مورد دختر و تا 15 ساگی درمورد پسر(سن بلوغ) با پدر است. اما در وکالت در طلاق، حضانت فرزند در این موارد با توجه به شرایط معمولا متفاوت است که یکی از والدین می تواند، در خصوص حضانت فرزند نیز به دیگری وکالت دهد.

به عنوان مثال حضانت دختر بعد از 7 سال تا 9 سالگی طبق قانون با پدر است، اما زوج می تواند ضمن وکالت بلاعزل این اختیار را به طور کامل به زوجه واگذار نماید، البته در خصوص حضانت فرزند این وکالت تا زمان اتمام سن حضانت است و پس از آن فرزند خارج از مدار حضانت بوده و خود تعیین می کند با کدام یک از والدین زندگی کند. 

طلاق با حق طلاق از خارج از کشور

چنان چه زوجه ساکن خارج از کشور باشد، با داشتن حق طلاق از همسرش، باید به دو وکیل وکالت دهد تا امور مربوط به پرونده را در ایران پیگیری نمایند. در این صورت زوجه می تواند از طریق سامانه میخکی به وکیل در ایران وکالت دهد. اگر زوج هم خارج از کشور باشد، می تواند از طربق همین سامانه ثبت وکالت نموده و حق طلاق را به هر کس که تمایل داشته باشد اعطا کند.

چنانچه زوجین در خارج کشور طلاق خارجی خود را ثبت کنند و حالا قصد دارند تایید رای خارجی را در دادگاه های ایران بگیرند، می توانند از خدمات تنفیذ طلاق ما استفاده کنند.

برای دادن وکالت به وکیل از خارج کشور ابتدا باید در سامانه میخک وارد شده و ثبت نام نمایید. سپس نوع وکالت مورد نظر را انتخاب کرده و بعد از تایید وکالتنامه از طریق سفارت، آن را برای وکیل خود در ایران ارسال کنید.

توجه داشته باشید که متن های آماده در سامانه میخکی به صورت پیش فرض قرار داده شده است. جهت پیشگیری از هرگونه اشتباه و عدم پذیرش وکالتنامه در دادگاه، حتما متن کامل و قانونی وکالت میخکی را با راهنمایی وکیل خود در سامانه وارد کنید.

اگر در این مورد نیاز به راهنمایی بیشتری دارید به شماره واتساپ 09390188663 پیام ارسال کنید و از وکلای ما راهنمایی دریافت کنید.

تکلیف حضانت فرزندان با داشتن حق طلاق چیست؟

حضانت فرزند پسر و دختر تا 7 سال با مادر بوده و پس از آن با پدر است ولی تا قبل سن بلوغ شرعی یکی از والدین ضمن وکالت در طلاق، می تواند وکالت در حضانت را نیز واگذار نماید.

وکالت در طلاق بهتر است یا طلاق توافقی؟

با توجه به این که در طلاق توافقی، زوجین شخصا یا در صورت وکالت، مستقیم به وکیل وکالت می دهند، طلاق توافقی بهتر است.

تکلیف مهریه در طلاق با داشتن حق طلاق چیست؟

در طلاق با داشتن حق طلاق، مهریه به قوت خود باقی است مگر اینکه زوجه در قبال دریافت حق طلاق، مهریه خود را به زوج به صورت رسمی ببخشد.