طلاق یکی از پدیده های رایج در جوامع مدرن است که متاسفانه می تواند بر زندگی فردی، اجتماعی و اقتصادی خانواده و فرزندان تاثیرات مختلفی داشته باشد. طلاق در کانادا وفق قانون فدرال (Divorce Act) تنظیم گردیده است. مقررات طلاق، یک قانون و مقررات کلی می باشد اما ایالات های کانادا هر کدام، خودشان روال طلاق منحصر به فرد آن ایالت را دارند و برای انجام هر اقدام حقوقی بهتر است با وکیل ایرانیان خارج از کشور مجرب مشورت بگیرید.
اگر در کانادا زندگی می کنید و قصد طلاق دارید باید با قوانین طلاق در کانادا آشنا باشید، لذا پیشنهاد می کنیم برای تسریع روند رسیدگی به پرونده تا رسیدن به نتیجه قطعی، با وکلای با تجربه گروه حقوقی ندای حق از طریق واتساپ در ارتباط باشید.
تماس با کارشناسان ندای حق
در این مقاله قصد داریم در مورد قوانین طلاق در کانادا و شرایط و مراحل آن و موضوع حضانت فرزند و تقسیم اموال بعد از طلاق و همچنین ثبت طلاق ایرانیان مقیم کانادا در ایران صحبت کنیم.
آنچه در این مطلب می خوانید:
قوانین طلاق در کانادا
قوانین طلاق در کانادا برای ایرانیان مقیم آنجا با توجه به اینکه در ایران ازدواج کرده و بعد به کانادا مهاجرت نموده اند یا اینکه مهاجرت کردهاند و در خود کشور کانادا عقد کردهاند، متفاوت میباشد. به بیان دیگر در کشور کانادا، بسته به شرایط و فرایند ازدواج، قوانین طلاق نیز متفاوت است. به طور عموم،، طلاق در کانادا، مشکلی برای شهروندی فرد ایجاد نمیکند. به طور کلی طلاق در کانادا به دو نوع تقسیم می شود.
برای به سرانجام رسیدن پرونده های حقوقی خود پیشنهاد می کنیم حتما برای هر اقدام حقوقی از وکیل خانواده ایرانیان خارج از کشور مشاوره دریافت کنید.
طلاق مبتنی بر تقصیر( fault ): در این نوع طلاق، فرد متقاضی باید به دادگاه ثابت کند که به علت تقصیر و کوتاهی همسرش رابطه به انتها رسیده و دیگر راه بازگشتی وجود ندارد و ازعمده ترین دلایل برای این موضوع می توان به خیانت، خشونت فیزیکی یا روانی، زنا، تعدد زوجین ( چندهمسری )اشاره کرد.
چند همسری طبق قوانین کانادا پذیرفته و قانونی نیست کما اینکه کشور کانادا در برخورد با این موضوع بسیار جدی بوده و در صورت چندهمسری زوج و مهاجرت به آن کشور پیامدهای مهاجرتی و جزایی شامل حالش خواهد شد.
طلاق برمبنای عدم تقصیر( no-fault ): دراین نوع طلاق، زوجین مرتکب هیچگونه تقصیری نشده اند اما روابط زوجین به حدی رسیده است که نمی توان انتظار داشت که با یکدیگر زندگی کنند و بیشتر شبیه طلاق توافقی ایرانی می باشد ولی برای انجام این نوع طلاق از جمله شروط لازمه این است که:
1_ زوجین باید حداقل یکسال قبل درخواست طلاق، از کانادا خارج نشده باشند
2_ زوجین به مدت یکسال از هم جدا زندگی کنند به گونه ای که ناموفق بودن این رابطه را نشان دهند و نیاز به ارائه دلیل دیگری نیست این یک شرط آمره است و در صورت عدم رعایت مدت زمان جدایی یکساله، با طلاق موافقت نمی گردد. منظور از جدایی یکساله این است که زوجین نباید با هم در یک خانه زندگی کنند یا رابطه زناشویی داشته باشند.
3_ لزومی ندارد که زوجین هر دو اهل کانادا بوده یا اینکه شهروند ان کشور باشند ولی باید در کانادا زندگی نمایند
4_ سند ازدواج صادره باید معتبر و قانونی باشد که از دولت کانادا یا کشور دیگری صادرشده باشد. اگر سند ازدواج به زبانهای غیر از فرانسه و انگلیسی باشد ارائه ترجمه رسمی آن نیزضروری است.
نکته:در طلاق مبتنی بر تقصیر به علت خیانت نیازی به طی مدت زمان یکساله نیست ولی فرد متقاضی باید با ارائه مدارک ثابت کند که همسرش خیانت نموده و رفتار خشونت آمیزی داشته است که در صورت اثبات خیانت در دادگاه همسر خیانتکار از حق حضانت فرزند محروم می گردد.
برای پیگیری موارد مربوط به پرونده های خانواده در تمام کشورها روی لینک وکیل خانواده کلیک کنید.
مراحل طلاق توافقی در کانادا
طلاق در کانادا هم به صورت یکطرفه و هم به صورت توافقی (درخواست مشترک) امکان پذیر است. مراحل طلاق توافقی درکانادا عبارت است از:
- پر کردن فرم های مخصوص طلاق: این فرم قابل تهیه از دفتر دادگاه می باشد و شامل اطلاعات زوجین ودلیل طلاق یا توافقات است و زوجین باید فرم ها را پر کرده و مدارک خود شامل گواهی یا سند ازدواج، توافق نامه طلاق و…را ضمیمه نمایند
- ارسال فرم ها و مدارک به دادگاه فدرال: این کار به صورت حضوری یا از طریق پست قابل انجام است و هزینه های مربوط به طلاق را باید پرداخت نمایند و پرداخت هزینه های طلاق از طریق نقدی یا کارت اعتباری امکان پذیر است
- ابلاغ به طرف مقابل: به دوصورت امکان پذیر است اگر زوجین درمورد طلاق توافق داشته باشند ابلاغ به صورت داوطلبانه توسط همسر با ارسال کپی صورت گرفته و بعد از امضاء به دادگاه ارائه می شود و نوع دوم ابلاغ قانونی است که فرد متقاضی طلاق کپی فرم ها و مدارک را از طریق وکیل دادگستری امضاء گرفته و به دادگاه می فرستد که این روش ابلاغ برای زوجینی است که به صورت یکطرفه درخواست طلاق داده اند.
جلسه رسیدگی به طلاق :زوجین در دادگاه باید در مورد موضوعاتی ازجمله تقسیم اموال، حضانت فرزندان و…..توافق کنند و اگر حاضر به توافق نشوند باید تصمیم دادگاه را بپذیرند و دادگاه براساس منافع زوجین و فرزندان حکم طلاق را صادرمی کند که زوجین باید از آن تبعیت نمایند.
دریافت حکم طلاق: اگر زوجین بعد از صدور حکم طلاق اعتراضی نکنند پایان رسمی ازدواج آنها توسط دادگاه اعلام شده و حکم طلاق صادر می گردد.
مهریه در طلاق کانادایی
در قوانین کانادا موضوعی به نام مهریه وجود ندارد. البته شایان ذکر است که چنانچه ازدواجی طبق قوانین ایران صورت گرفته باشد و مهریه زوجه در سند ازدواج ایرانی مشخص و در دفترخانه ثبت شده باشد در زمان جدایی احتمال اینکه دادگاه های کانادا مهریه زوجه را به عنوان یک قرارداد و تعهد مالی مکتوب بپذیرند بسیار زیاد است.
لذا مهریه بدین شکل درکشور کانادا قابل مطالبه است اما برای به اجرا گذاشتن مهریه به صورت مجزا از سمت زوجه صرفا از داخل ایران و از طریق وکیل مهریه خارج از کشور این موضوع قابل پیگیری است که در صورت وجود اموالی از زوج در ایران امکان توقیف آن اموال وجود دارد و در غیر این صورت صرفا امکان ممنوع الخروجی زوج وجود خواهدداشت.
تقسیم اموال بعد از طلاق در کانادا
تقسیم اموال درکانادا بعد از طلاق فرایند بسیار پیچیده ای است. منظور از اموال به معنای هر چیزی که زوجین درطول ازدواج و زندگی مشترک خود به دست آورده اند و شامل خانه، مبلمان، حساب های بانکی و وجوه نقد و غیره می باشد. طبق قوانین کانادا هریک از زوجین بعد از طلاق مالک نیمی از اموال مشترک بر اساس میزان ارزش آنها می شود و همچنین بدهی ها مانند اقساط وام یا هر هزینه دیگری بین زوجین به طور مساوی تقسیم می شود و به طور کلی برای تقسیم بندی اموال سه حالت متصور است:
- اموالی که فرد قبل از ازدواج داشته و بعد از طلاق هم می تواند به طور کامل آن را داشته باشد( اموال غیرازدواجی)
- اموالی که پس از ازدواج به دست آمده که باید بین زوجین به صورت مساوی تقسیم شود ( اموال حاصل از ازدواج)
- اموالی که بخشی از ان قبل ازدواج و بخش دیگر بعد از ازدواج توسط زوجین به دست آمده که اصطلاحا اموال ترکیبی نامیده می شوند. در این حالت دادگاه با توجه به شرایط خاص پرونده تصمیم می گیرد و با در نظر گرفتن فاکتورهای مدت زمان ازدواج، نیازهای مالی زوجین و توانایی مالی زوجین بعد از طلاق سعی می کند تقسیم عادلانه ای را برای این گونه اموال انجام دهد. در کانادا وقتی زوجین به سن بازنشستگی برسند و از هم طلاق بگیرند حقوق شان به طرز چشمگیری افزایش پیدا می کند.
حضانت فرزند بعد از طلاق در کانادا
یکی از موضوعات مهم در حوزه خانواده حضانت فرزند بعد از طلاق است که در کانادا برخلاف ایران که حضانت تا 7 سال با مادر است در کانادا چنین چیزی وجود ندارد و در صورت عدم توافق توسط دادگاه تصمیم گیری می شود و در اکثر موارد حضانت با مادر است و به طور کلی دو بحث حضانت انحصاری و مشترک مطرح است که در حضانت انحصاری یکی از والدین در مورد کلیه امور فرزند تصمیم گیری نموده و والد دیگر صرفا حق ملاقات را دارد و در حضانت مشترک هر دو والد به صورت مشترک در مورد فرزند تصمیم گیرنده می باشند و البته دادگاه با در نظر گرفتن مصلحت فرزند این حضانت را واگذار می نماید.
طلاق غیابی در کانادا
خاتمه دادن به عمر زندگی مشترک در ازدواج دائم با طلاق صورت می گیرد. یکی از انواع طلاق ها، طلاق غیابی است و در شرایطی خاص انجام می شود که یکی از زوجین یا با انجام طلاق مخالف است یا اینکه کلا مجهول المکان و غایب می باشد که در این شرایط زوج متقاضی طلاق با چالش های بیشتری مواجه می گردد. افراد متقاضی طلاق غیابی در کانادا میتوانند برای به جریان انداختن دادخواست خود به دادگاههای آن کشور مراجعه کنند و پس از اخذ مدارک لازم ودادنامه از دادگاه کانادا، آن را به دادگاههای ایران ارائه دهند.
در واقع اطلاع داشتن از شرایط طلاق غیابی در کشورهای خارجی از جمله کانادا از اهمیت زیادی برخوردار است. وکیلی که در ایران وکالت فرد متقاضی طلاق را به عهده میگیرد باید تابعیت ایرانی داشته باشد تا به عنوان یک نماینده قانونی بتواند تمام مراحل و اقدامات را ضمن ارائه مدارک و مستندات برای انجام روند طلاق غیابی انجام بدهد.
چرا که دراین پروسه قوانین حاکم بر کشور ایران بر اوضاع مسلط است. پس از این که وکیل فرد متقاضی طلاق شروع به انجام روند مراحل طلاق در ایران میکند، اگر طرف مقابل در جلسات دادگاه ایران حضور پیدا نکند و یا ابلاغیه مربوطه را نیز دریافت نکند رای طلاق غیابی به نفع فرد متقاضی طلاق صادر میگردد. برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله طلاق غیابی ایرانیان خارج ازکشور را مطالعه بفرمایید.
اعتبار طلاق ایرانی در کانادا
درصورتی که درکشور دیگری طلاق گرفته باشید و بخواهید طلاق شما در کانادا اعتبار و رسمیت داشته باشد باید بعد از درخواست طلاق حداقل یکسال در کشوری که طلاق گرفته اید زندگی کرده باشید و دوم اینکه درصورت درخواست طلاق باید ثابت کنید که اهل آن کشور بوده یا مدت طولانی در آن کشور زندگی کرده یا دارای اموال متعددی مانند ملک در آن کشور می باشید.
انجام طلاق ایرانی در کانادا امکان پذیر نیست و طلاق ایرانی صرفا از طریق محاکم خانواده ایران انجام می پذیرد و ازدواج ایرانی فقط با طلاق ایرانی فسخ می گردد. بدون شک آگاه بودن از این قوانین و چگونگی انجام طلاق ایرانی باعث میشود تا درمواقع بروز مشکل هوشیارانه تر عمل نمایید. برای انجام فرایند طلاق ایرانی در کانادامی توانید به یک وکیل طلاق ایرانیان خارج ازکشور وکالت دهید تا بدون نیاز به حضور شما این روند را پیگیری نموده و به سرانجام برساند.
طلاق شرعی در کانادا
منظور از طلاق شرعی یعنی اینکه صیغه طلاق بین زوجین خوانده می شود و از لحاظ شرعی زن و مرد برهم حرام می گردند اما این طلاق شرعی طبق قانون ثبت نمی شود و با توجه به پیامدهایی که عدم ثبت طلاق شرعی درجامعه دارد انجام ان و صرفا خواندن صیغه طلاق بدون ثبت رسمی جرم و از نظر قانونی مجازات حبس خواهد داشت.
بنابراین، اکیدا توصیه می شود که زوجین برای جدایی از هم به صورت قانونی اقدام به طلاق کنند چرا که بسیاری از هموطنان خارج ازکشور با اخذ گواهی شرعی طلاق تصور می کنند که موضوع تمام شده است و طلاق قانونی را ثبت نکرده و در آینده با عواقب آن ازجمله ممنوع الخروجی و یا موضوعات مربوط به ارث و…..درگیر می شوند. ماده ۲۰ قانون حمایت خانواده دراین باره تصریح دارد که” ثبت نکاح و طلاق باید به صورت رسمی و با حضور زوجین انجام شود و اگر فردی به صورت غیر رسمی عقد یا طلاق را انجام دهد، به جزای نقدی درجه پنج یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم خواهد شد.”
وکیل طلاق در کانادا
همانطور که می دانیم احوال شخصیه به آن دسته از اوصاف و حقوقی اطلاق می شود که صرف نظر از شغل و مقام اجتماعی مربوط به خود شخص است و شامل اموری همچون ازدواج، طلاق، ارث، اهلیت و…می باشد. با توجه به این موضوع ایرانیان هر کجای جهان زندگی کنند از حیث احوال شخصیه تابع قانون ایران هستند (ماده 6 قانون مدنی) و همچنین اتباع خارجه مقیم در خاک ایران نیز از حیث احوال شخصیه تابع قانون دولت متبوع خود هستند. (ماده 7 قانون مدنی )
بنابراین با توجه به این موضوع در هر کشوری که زندگی می کنید باید برای طلاق از دادگاه خانواده ایران رای دریافت نمایید. برای انجام طلاق ایرانی در کانادا می توانید به یک وکیل با تجربه و معتمد وکالت داده تا بدون نیاز به حضور شما برای طلاق اقدام نماید. برای وکالت دادن به وکیل در ایران می توانید از دو طریق سامانه ثنا و سامانه میخکی اقدام نمایید.
سامانه ثنا
به منظور خدمات رسانی بهتر به ایرانیان مقیم خارج کشور، قوه قضائیه بخشی در سامانه ثنا قرار داده است تا ایرانیان خارج کشور هم بتوانند از حق و حقوق خود در داخل کشور برخوردار شوند. اگر کارت ملی شما هوشند باشد می توانید اطلاعات هویتی و شخصی خود را وارد کرده و به راحتی احراز هویت و ثبت نام نمایید که البته این کار مستلزم داشتن یک سیم کارت فعال متعلق به شما یا یکی از بستکان یا دوستان در ایران می باشد که کد مربوطه را دریافت و به شما اعلام کنند. بعد از تکمیل ثبت نام از همین طریق می توانید به وکیل جهت انجام پروسه طلاق یا هر کار حقوقی دیگر، وکالت دهید.
سامانه میخکی کانادا
سامانه میخک، مدیریت یکپارچه کنسولی، به منظور ارائه خدمات به ایرانیان مقیم خارج از کشور است که از این طریق بتوانند به تمامی کارهای حقوقی، اسنادی و امور اداری خود برسند. اگر شما کارت ملی هوشمند نداشته یا بنا به دلایلی امکان ثبت نام در سامانه ثنا را ندارید می توانید برای دادن وکالت طلاق به وکیل ایرانیان مقیم خارج از همین سامانه میخکی استفاده کنید
نکته : با توجه به اینکه متن های مندرج در سامانه میخک مختصر و ناقص است و قضات معمولا به این متون ایراد وارد می کنند حتما برای اعطای وکالت، قبل هرگونه اقدام قضایی متن کامل را از وکیل خود اخذ نمایید.
طلاق توافقی در کانادا
با توجه به اینکه یکی از کشورهای پرطرفدار برای مهاجرت کانادا می باشد چنانچه دو ایرانی با یکدیگر ازدواج نموده و سپس به کانادا مهاجرت کرده باشند و به دلیل بروز مشکلات و اختلافاتی ناچار بخواهند به صورت توافقی جدا شوند باید طلاق توافقی خود را بر طبق قانون ایران ثبت نمایند.
دراین حالت نیز باید زوجین در مورد موضوعات مالی ازجمله مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت، ملاقات ونفقه فرزند به توافق برسند. برای انجام طلاق توافقی در کانادا باید به سفارت و کنسولگری ایران در آن کشور مراجعه نمایید ولی چون ایران در کانادا سفارت ندارد می توانید برای دادن وکالت از طریق سامانه میخک، سفارت واشنگتن را انتخاب کنید.
یکی از دغدغه های ایرانیان مقیم خارج ازجمله کشور کانادا، یافتن وکیلی معتمد و با تجربه می باشد که بتواند کلیه مراحل طلاق و امور مربوط به خانواده را با آشنایی کامل با قوانین روز پیش ببرد. دقت کنید که وکیل شما باید هم در زمینه خانواده و طلاق و هم در زمینه خدمات حقوقی به ایرانیان خارج از کشور و وکالت دادن از کانادا متخصص باشد. در صورتی که وکلای ندای حق طلاق توافقی در کانادا را برای شما انجام دهند نیازی به حضور شما در هیچ مرحلهای نخواهد بود و در مدت بسیار کوتاهی پرونده شما انجام میشود.
درصورتی که نیاز به راهنمایی دارید از طریق واتساپ به شماره 09390188663 با کارشناس مجموعه در ارتباط باشید همانطور که گفتیم شرایط طلاق توافقی درکانادا این است که زوجین به مدت یکسال در کشور کانادا زندگی نموده باشند و صرفا اقامت کافی است و نیازی به داشتن تابعیت کانادا نیست. کما اینکه اگر زوجینی که عقد ایرانی داشته اند و دوتابعیتی هم باشند قوانین طلاق برای آنها متفاوت و سخت تر است و دوم اینکه در طلاق بدون تقصیر باید زوجین یکسال هم بدون هیچگونه ارتباط زناشویی از هم جدا زندگی کرده باشند و سوم اینکه توافق نامه طلاق را که شرایط درمورد تقسیم اموال و حضانت و … مشخص نموده باشد به دادگاه ارائه دهند.
سوالات متداول
از طریق دو سامانه ثنا و سامانه میخکی این امر امکان پذیر است که در مورد کاربرد هر دو سامانه توضیحات داده شده است.
خیر برای درخواست طلاق از ایران فرقی ندارد که شما ساکن کدام ایالت یا منطقه کانادا هستید.
خیر.باتوجه به موضوع احوال شخصیه باید طلاق زوجین در دادگاه های ایران نیز مطرح و پس از صدور حکم، ثبت قانونی گردد.
این پست چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید.
معدل امتیازها: 4.6 / 5. تعداد افرادی که امتیاز داده اند: 11
هنوز امتیازی داده نشده است.