ثبت طلاق ایرانی مطابق با قوانین و مقررات ایران، برای ایرانیان مقیم استرالیا با یک وکیل مسلط به قوانین طلاق ایرانیان خارج از کشور امکان پذیر است. اگر یک فرد ایرانی که به استرالیا مهاجرت کرده قصد ثبت طلاق خود را در کشور استرالیا و سفارت ایران در کانبرا داشته باشد، علاوه بر ثبت طلاق در سفارت به ثبت آن در دادگاههای ایران هم نیاز دارد.
اگر مایلید از یک وکیل پایه یک و مجرب در تهران برای پیگیری پرونده ایرانیان خارج از کشور مشاوره تخصصی دریافت کنید، پیشنهاد می کنیم به صفحه وکیل ایرانیان خارج از کشور مراجعه کنید.
تماس با کارشناسان ندای حق
در این مقاله قصد داریم در مورد انواع و شرایط و مراحل طلاق در استرالیا، نحوه تقسیم اموال بعد از طلاق و ثبت طلاق در ایران صحبت کنیم.
آنچه در این مطلب می خوانید:
قوانین طلاق در استرالیا
قوانین طلاق در استرالیا توسط دولت فدرال استرالیا تنظیم میشوند و معمولا زوجین برای طلاق نیازی به ارائه دلیل محکه پسند نداشته و قوانین طلاق در استرالیا در این زمینه سختگیری ندارند. مهم این است که دادگاه احراز کند زوجین توانایی ادامه زندگی مشترک و بازگشت به روابط عادی در زندگی را ندارند.
البته اگر زوجین تمایلی به شرکت در جلسات مشاوره نداشته باشند می توانند تقاضای خود را به دادگاه اعلام کرده و پس از تحویل یک اظهارنامه همراه با سوگند مستقیما در جلسه دادگاه شرکت نمایند. متقاضی طلاق می تواند زوج یا زوجه باشد و جنسیت متقاضی طلاق در نحوه رسیدگی دادگاه تاثیری ندارد. البته در استرالیا مانند امریکا و کانادا ممکن است قوانین هر ایالت با هم متفاوت باشد.
انواع طلاق در استرالیا
در استرالیا، دو نوع طلاق وجود دارد طلاق توافقی یا مشترک (Mutual Divorce) و طلاق یکطرفه (Unilateral Divorce) البته برای ایرانیان مقیم استالیا، سریع ترین راه همان طلاق توافقی است. زوجین باید مواردی مانند تقسیم دارایی ها بعد از طلاق و حضانت کودکان را در یک توافقنامه حل کنند. چنانچه زوجین متقاضی طلاق مشترک یا همان توافقی باشند. باید به مدت حداقل ۱۲ ماه و یک روز از هم جدا زندگی کرده باشند.
در طلاق یکطرفه که یکی از زوجین متقاضی طلاق است باید ضمن درخواست طلاق خود یک اظهارنامه ای همراه با سوگند نامه مبنی بر این که 12 ماه و یک روز جدا از همسرش زندگی نموده است را به دادگاه تقدیم کند. چرا که با استناد به این سند می توان ثابت کرد زندگی زوجین دیگر امکان ادامه و بازسازی را نخواهد داشت.
شرایط و مراحل طلاق در استرالیا
برای تقدیم دادخواست طلاق باید به دادگاه فدرال مراجعه کرد و بعد از پرداخت هزینه دادرسی و ثبت دادخواست که هم به صورت حضوری و هم آنلاین امکان پذیر است پرونده جهت تعیین وقت به دفتر ثبت دادگاه فدرال ارجاع می شود. در طلاق یکطرفه فرم طلاق برای فرد مقابل ارسال می شود و اگر مخالف طلاق باشد و در استرالیا سکونت داشته باشد 28 روز و اگر خارج از کشور استرالیا باشد 48 روز فرصت پاسخ به تقاضای طلاق را خواهد داشت و اما قبل ثبت دادخواست طلاق رعایت شرایطی لازم است که به شرح ذیل است:
- یکی از شرایط مهم برای طلاق در استرالیا داشتن سند ازدواج است. شما باید سند ازدواج ایرانی خود را ترجمه کرده و آن را داشته باشید و اگر به هر دلیلی دسترسی به سند ازدواج خود ندارید باید جزئیات ازدواج خود و اینکه چرا سند در دسترس ندارید را ارائه دهید.
- حداقل بیش از دو سال از زمان ازدواج گذشته باشد
- قبل دادخواست طلاق، زوجین باید یکسال و یک روز جدا از هم زندگی کرده باشند.
- در زمان تقدیم دادخواست، زوجین در کشور استرالیا سکونت داشته و 12 ماه قبل درخواست در استرالیا بوده باشند
- زوجین تابعیت استرالیا را داشته یا مقیم استرالیا بوده و قصد سکونت در این کشور را داشته باشند.
- در صورت داشتن فرزند مشترک زیر 18 سال باید وضعیت حضانت او را مشخص نمایند.
در نهایت چیزی که برای دادگاه پس از احراز موارد گفته شده مبنا می باشد این است که رابطه به طور غیر قابل جبرانی خراب شده و امکان بازگشت به زندگی مشترک وجود ندارد. دادگاه به موضوع رسیدگی نموده و حکم طلاق صادره بعد از یک ماه و یک روز نهایی می گردد.
وضعیت حضانت فرزند در استرالیا
در زمان طلاق، تعیین نگهداری کودکان و تعیین مسئولیتهای والدین نسبت به فرزندان مهم است. حضانت به معنای زندگی مشترک کودک با یکی از والدین است و مسئولیتهای روزمره از جمله تصمیمگیری در مورد تربیت، تحصیلات، و سلامت فراهم میشود. قبل از صدور حکم طلاق باید مابین زوجین در مورد حضانت فرزندان زیر ۱۸ سال توافق صورت گیرد. عوامل مختلفی میتواند در تصمیم دادگاه برای بهترین وضعیت برای فرزند تاثیر بگذارد.
نحوه تقسیم اموال بعد از طلاق در استرالیا
در واقع، تقسیم داراییها پس از جدایی در استرالیا بر اساس مفهومی به نام “تقسیم عادلانه” صورت میپذیرد. یعنی در صورت طلاق، دارایی های مشترک زوجین از جمله خانه، ماشین، وجه نقد، و … بین زوجین به صورت مساوی تقسیم می شود. البته مسلم است هر چه مدت زمان زندگی مشترک بیشتر بوده باشد، حتی داراییهایی که به صورت غیر مشترک و در زمان قبل از ازدواج یا به صورت سهم الارث در حین ازدواج به زندگی مشترک زوجین وارد شده است، بیشتر جنبه اشتراکی پیدا میکند.
البته نیازهای آینده طرفین در زمان طلاق نیز در نظر گرفته میشود. برای مثال برای خانمی که دارای شرایطی هست که درآمد خاصی نداشته و از فرزندان نگهداری می کند سهم بیشتری در نظر گرفته می شود.
برای پیگیری موارد مربوط به پرونده های خانواده مانند طلاق، مهریه و حضانت در تمام کشورها روی لینک وکیل خانواده کلیک کنید.
ثبت طلاق در استرالیا
همانطور که می دانید ایرانیان در هر کجای دنیا که باشند از لحاظ احوال شخصیه باید مطیع قوانین کشور خود باشند و لذا چنانچه زوجی ایرانی هستید که دراسترالیا زندگی می کنید علاوه بر ثبت طلاق در کشور محل اقامت باید نسبت به ثبت آن بر طبق قوانین ایران نیز اقدام نمایید.
در هر صورت، مهم است که یک وکیل با تجربه در زمینه حقوق خانواده و طلاق را انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که وکیل انتخابی به خوبی با مسائل حقوقی و قوانین ایران آشنا است و قابلیت ارائه خدمات حقوقی بهینه را دارد. پس از صحبت کردن با وکیل می توانید مدارک مورد نیاز برای ثبت طلاق ایرانی را برای وکیل ارسال نموده و وکیل به کمک این مدارک، دادخواست طلاق را در دادگاه های ایرانی به جریان انداخته و تا مرحله ثبت طلاق در دفترخانه و درج در شناسنامهها پیش میبرد. برای درخواست وکیل ، با کارشناس گروه حقوقی ندای حق در واتساپ در ارتباط باشید.
وکیل طلاق ایرانیان مقیم استرالیا
طلاق چه از نوع توافقی و چه یکطرفه باشد باید علاوه بر ثبت طبق قوانین استرالیا در ایران نیز ثبت گردد. فرایند ثبت طلاق ایرانی برای زوج های مقیم خارج از کشور کمی متفاوت است. اگر ایرانی مقیم ملبورن و سیدنی و نیوکاسل و … هستید، برای ثبت طلاق خود وفق قوانین ایران می توانید از یک وکیل طلاق توافقی کمک بگیرید .برای وکالت دادن دو روش وجود دارد:
استفاده از سامانه ثنا
سامانه ثنا توسط قوه قضاییه برای اموری مانند ثبت دادخواستها، ابلاغیههای قضایی و ارسال اظهارنامهها طراحی شده است. برای ثبت نام در این سامانه، ابتدا وارد سامانه عدل ایران شوید. سپس اطلاعات هویتی خود را وارد کنید و احراز هویت غیر حضوری را انجام دهید. این مراحل به شما اجازه میدهند تا از طریق سامانه ثنا یک قرارداد الکترونیک با وکیل خود تنظیم و امضا کنید. در واقع سریع ترین روش برای عقد قرارداد با وکیل دادگستری از طریق این سامانه است.
استفاده از سامانه میخکی استرالیا
چنانچه نتوانید در سامانه ثنا ثبت نام کنید راهکار دیگر برای ایرانیان مقیم خارج، ثبت نام در سامانه میخکی است که متعلق به وزارت امور خارجه است. پس از وارد کردن اطلاعات شخصی خود و دریافت کد رهگیری می توانید از طریق سفارت مربوطه در آن کشور به وکیل خود در ایران وکالت دهید. پس از تنظیم وکالتنامه وکیل مربوطه وکالتنامه را از وزارت امور خارجه در ایران دریافت می نماید.
سفارت ایران در استرالیا طلاق
سفارت دولت ایران در سال ۱۳۵۱ در پایتخت کشور استرالیا، شهر کانبرا تأسیس شده است. سفارت ایران در کشور استرالیا، جزو خاک این کشور محسوب میشود. سفارت ایران خدمات متعددی همچون صدور گواهی عدم سوء پیشینه، و تنظیم انواع وکالتنامه، تایید گواهی تحصیلی و… برای هموطنان ایرانی مقیم استرالیا ارائه میکند.
زوج یا زوجینی که در کشور استرالیا زندگی میکنند در صورتی که به ایران رفت وآمد داشته و قصد دارند از دادگاه ایران حکم گرفته و در شناسنامه ایرانی خود طلاق را به ثبت برسانند میتوانند برای خدمات ثبت وکالتنامه طلاق در سامانه میخکی، با هماهنگی سفارت ایران در استرالیا به صورت غیرحضوری احراز هویت نموده و جهت اقدامات قانونی به وکیل خود در ایران وکالت دهند.
خیر. برای انجام پروسه طلاق ایرانی می توانید از طریق دو سامانه ثنا و میخکی به وکیل دادگستری وکالت داده تا امور مربوطه را بدون نیاز به حضور شما در ایران پیش ببرد.
برای ثبت طلاق در شناسنامه ایرانی و جلوگیری از مشکلاتی مانند ممنوع الخروجی، ارث و … بهتر است علاوه بر قوانین استرالیا، بر طبق قوانین ایران نیز مراحل را انجام دهید.
شرایط مهمی از جمله جدا زندگی کردن به مدت یک سال و یک روز، گذشت مدت دو سال از زمان ازدواج، مدت اقامت حداقل یک سال در استرالیا از شرایط پذیرش درخواست طلاق در استرالیا می باشد.
این پست چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید.
معدل امتیازها: 4 / 5. تعداد افرادی که امتیاز داده اند: 7
هنوز امتیازی داده نشده است.