یکی از موضوعاتی که ممکن است زوجین ایرانی پس از مهاجرت به آلمان با آن روبرو شوند مشکلات خانوادگی و طلاق می باشد. طلاق در آلمان نیز مانند سایر کشورها قوانین منحصر به فرد خود را دارد. فرآیند طلاق در آلمان دارای پیچیدگی های حقوقی زیادی است. برای طلاق در کشور آلمان پیشنهاد می کنیم حتما با قوانین و شرایط طلاق در این کشور آشنا شوید. اگر قصد دارید در کشور آلمان فرآیند طلاق خود را طی کنید، بهتر است با یک وکیل طلاق مجرب آشنا به قوانین آلمان مشورت کنید.
اگر مایلید از یک وکیل پایه یک و مجرب در تهران برای پیگیری پرونده ایرانیان خارج از کشور مشاوره تخصصی دریافت کنید، پیشنهاد می کنیم به صفحه وکیل ایرانیان خارج از کشور مراجعه کنید.
تماس با کارشناسان ندای حق
در این مقاله می خواهیم در مورد قانون طلاق در آلمان، شرایط طلاق در آلمان، نحوه تقسیم اموال در آلمان بعد از طلاق و مراحل طلاق ایرانی در آلمان و در نهایت در مورد بهترین وکیل ایرانی طلاق در آلمان صحبت کنیم.
آنچه در این مطلب می خوانید:
دلایل طلاق در آلمان
دلایل طلاق در آلمان می تواند متنوع باشند و بسته به شرایط خاص هر زندگی مشترک، متفاوت است. از جمله این دلایل می توان به تفاوت های فرهنگی، مشکلات مالی، ناکامی در حل مسائل، رها کردن همسر در زندگی مشترک، خیانت ، اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی و … را نام برد.
قوانین طلاق در آلمان
افرادی که قصد مهاجرت به آلمان از طریق ویزای ازدواج را دارند بهتر است قبل هر گونه اقدامی با قوانین طلاق در آلمان آشنایی داشته باشند چرا که ممکن است در آینده بر موضوع اقامت آن فرد تاثیر مستقیم داشته باشد. قوانین طلاق در آلمان تفاوت هایی با قوانین سایر کشورها دارد.
در آلمان، امور طلاق تحت حوزه دادگاهها قرار دارد و از طریق دادگاه خاص انجام میشود. همچنین، در صورتی که هر دو طرف متوجه به وجود ناهنجاری های جدی در زندگی مشترک خود شوند، این نیز می تواند به عنوان دلیل معتبری برای طلاق محسوب شود.
درخواست طلاق باید توسط یکی از همسران به دادگاه ارائه شود. ممکن است این امر توسط وکیل صورت گیرد. اگر دادگاه به این نتیجه برسد که مشکلات زندگی زناشویی وجود دارد و امکان ادامه زندگی مشترک غیرممکن است، حکم طلاق صادر میشود.
از جمله مهم ترین قوانین ازدواج در آلمان این است که فرد مجرد بوده و به سن قانونی ازدواج (18 سال) رسیده باشد و زوجین قبل ازدواج باید مدارک شناسایی را ارائه دهند. در آلمان، ازدواجها در دفتر ازدواج (Standesamt) ثبت می شود تا قانونی شناخته شوند. از جمله مهم ترین قوانین طلاق در آلمان همان مواردی است که زن و شوهر در صورت ایجاد اختلاف نمی توانند به صورت آنی جدا شوند بلکه ملزم به رعایت شرایطی خواهند بود که توضیح آن آورده شد.
شرایط طلاق در آلمان
در صورتی زوج یا زوجین پس از بررسی موارد تصمیم به طلاق بگیرند، برای انجام فرآیند طلاق در آلمان نیاز به یک سری شرایط است از جمله:
- در صورت بروز مشکل غیر قابل تحمل، قبل درخواست طلاق، زوجین یکسال از هم جدا زندگی نموده باشند. (تفریق جسمانی ).
- خشونت خانگی یا خیانت از طرف یکی از زوجین که در این حالت دیگر نیازی به رعایت شرط جدایی یکسال نیست.
- عدم رضایت یکی از زوجین به طلاق که در این صورت اگر دلیل خاصی برای طلاق مطرح نشود مدت جدایی زوجین قبل از طلاق از یک سال به سه سال افزایش پیدا می کند.
مراحل طلاق در آلمان بر اساس قوانین ایران
همانطور که می دانید چنانچه زوجی ایرانی بوده و طلاق آلمانی خود را به ثبت رسانده باشند باید به ایران مراجعه کرده یا اینکه از طریق وکیل ایرانیان خارج از کشور، طلاق خود را بر طبق قوانین ایران نیز به ثبت برسانند. .چرا که درصورت عدم انجام این کار زوجین کماکان در قید زوجیت یکدیگر بوده و دچار مشکلات عدیده ای ازجمله ممنوع الخروجی، طرح دعوای مهریه از ناحیه زوجه یا عدم تمدید پاسپورت خواهند شد و حتی در صورت فوت یکی از زوجین، مشمول قوانین ارث خواهند گردید.
جهت پیگیری حقوقی پرونده های خانواده توسط وکیل مجرب و متخصص در تهران روی لینک وکیل خانواده کلیک کنید.
با عنایت به مطالب گفته شده معمولاً برای بسیاری از هموطنان ساکن خارج از کشور، حضور طولانی مدت در ایران برای شرکت در جلسات دادگاه و عدم اطلاع از قوانین کشور و…. بزرگترین دغدغه ذهنی است. با توجه به این که ثبت طلاق ایرانی نیز ضروری است، ایرانیان مقیم خارج می توانند بدون نیاز به حضور در هیچ مرحله ای از طریق دو سامانه ثنا و سامانه میخکی برای انجام فرایند طلاق ایرانی به وکیل ایرانی طلاق در آلمان وکالت دهند تا امور مربوط به طلاق را پیگیری نمایند.
برای پیگیری موارد مربوط به پرونده های خانواده برای ایرانیان مقیم ایران و خارج از کشور در تمام کشورها روی لینک وکیل خانواده کلیک کنید.
سامانه ثنا
یکی از راه های ارائه وکالت به وکیل از طریق سامانه ثنا است که از خدمات الکترونیکی قضایی می باشد. برای انجام این کار باید حتما کارت ملی هوشمند و یک سیم کارت فعال داشته باشید. پس از ثبت نام و پس از اخذ کد رهگیری و احراز هویت می توانید به وکیل خود در ایران وکالت دهید تا بدون نیاز به حضور شما در هیچ مرحله ای پروسه پرونده را پیش ببرد.
سامانه میخکی آلمان
چنانچه به هر دلیلی کارت ملی شما هوشمند نباشد و امکان ثبت نام از طریق ثنا را نداشته باشید به منظور ارائه خدمات به ایرانیان خارج از کشور ، سامانه ای برای خدمات حقوقی و اداری به نام سامانه میخک راه اندازی شده است. یکی از خدمات این سامانه، دادن انواع وکالتهای مختلف است. شما می توانید در هر کشوری که هستید بعد از وارد کردن کد ملی و ایمیل معتبر ثبت نام نموده و از خدمات این سامانه استفاده کنید.
چنانچه در انجام پروسه ثبت نام در سامانه میخکی نیاز به کمک دارید. دفتر وکالت ندای حق با سالها تجربه و تخصص در زمینه امور ایرانیان خارج از کشور، شما را در روند نتیجه مطلوب کمک خواهد نمود.
زمان درخواست طلاق در آلمان
اگر به هر دلیلی زوجی در آلمان به این نتیجه برسد که باید طلاق بگیرد به منظور حفظ زندگی مشترک زوجین و تلاش برای جلوگیری از بهم خوردن زود هنگام زندگی زوجین در آلمان، زن و شوهر به محض ایجاد اختلاف نمی توانند طلاق بگیرند بلکه باید یک سال (Trennungsjahr) از یکدیگر جدا زندگی نمایند و در صورت حل نشدن مشکل، می توانند درخواست طلاق کنند. مگر این که متقاضی طلاق ثابت کند بنا به دلایلی مانند خشونت خانگی، خیانت و … نمی تواند یک سال انتظار بکشد که در این شرایط زمان درخواست می تواند نزدیک تر باشد.
طلاق غیابی در آلمان
طلاق غیابی یکی از انواع طلاق است و وقتی اتفاق می افتد که یکی از زوجین حاضر نشود در هیچ از مراحل دادگاه حضور پیدا کند یا این که اصلا در دسترس نبوده و مجهول المکان باشد. فرایند طلاق غیابی کمی پیچیده تر از طلاق های دیگر است. چرا که باید دادگاه موضوع عدم حضور و یا عدم دسترسی به فرد را احراز نموده و سپس در صورت جمع بودن دیگر شرایط نسبت به صدور رای طلاق غیابی اقدام نماید.
تکلیف حضانت و نفقه فرزند در آلمان
در آلمان حق حضانت بخشی از قانون فرزند پروری است به این معنا که والدین در قبال تربیت و سلامت روان و نیاز های فرزند مسئولیت دارند و معمولا حضانت به صورت مشترک است. بهتر است والدین برای جلوگیری از هر گونه مناقشه در این مورد با هم توافق داشته باشند.
زن و شوهر می توانند هر دو (حضانت مشترک) و یا یکی از آنها (حضانت انفرادی) فرزندمشترک را داشته باشد. در حضانت انفرادی، والد دیگر حق دیدن و ملاقات فرزند را دارد. در مورد نفقه فرزند در آلمان نیز فرزند زیر 18 سال از حق دریافت نفقه برخوردار است. و مسئول پرداخت نفقه فرزند پدر است مگر این که خلاف آن توافق شود.
ابطال اقامت ویزای ازدواج در صورت طلاق در آلمان
اگر فردی با ویزای ازدواج به آلمان آمده باشد و در آلمان اقامت گرفته باشد بعد از طلاق در صورت گذشت سه سال از زمان ازدواج، اجازه اقامت برای یک سال دیگر نیز تمدید می شود ولی اگر کمتر از سه سال از زمان ازدواج سپری شده باشد دیگر اقامت ممکن است تمدید نشده و باطل شود و پس از طلاق رسمی، اداره مهاجرت فرد را مجبور به ترک آلمان خواهد نمود، مگر در شرایط خاص مانند این که زوجین فرزند مشترک داشته باشند و همسر در حضانت و نگهداری بچه سهیم بوده یا حق دیدار فرزندش را داشته باشد. یا این که طلاق به دلیل خشونت خانگی بوده باشد که در این موارد اقامت باطل نمی شود.
نحوه تقسیم اموال بعد از طلاق در المان
به هنگام طلاق در آلمان تمام دارایی هایی که در طول زندگی مشترک به دست می آید اعم از مستغلات، دارایی های مالی، دارایی مشترک محسوب شده و به طور مساوی بین زوجین تقسیم می شود. ولی دارایی های زوجین قبل از ازدواج، محاسبه نمی شود. مگر اینکه قبل از ازدواج در رابطه با این موضوع، زوجین با یکدیگر توافق نامه ای را امضاء کرده باشند. در آلمان تقسیم اموال یا تقسیم صندوقهای بازنشستگی و توافقی زوجین کمی زمانبر خواهد بود. معمولا هر کدام از زوجین که حقوق بازنشستگی بیشتری داشته باشد، باید بخشی از آن را به شریک قبلی زندگی خود پرداخت نماید.
بهترین راهکار در مورد نحوه تقسیم اموال بعد از طلاق در آلمان این است که زوجین در خارج از دادگاه در مورد مسائل مالی و تقسیمات به توافق برسند. اگر زوجین توانایی و مهارت لازم برای توافق در مورد تقسیم اموال خود را نداشته باشند، دادگاه تصمیم میگیرد که چگونه اموال تقسیم شوند.
مهریه در آلمان
چنانچه زوجه بخواهد مهریه خود را در آلمان دریافت کند برای مطالبه آن صرفا می تواند نسبت به اموال زوج در ایران اقدام قانونی نماید و این پروسه از طریق وکیل مهریه در ایران قابل انجام است. در صورتی که زوجین قصد انجام طلاق توافقی را داشته باشند می توانند در مورد وضعیت مهریه زن نیز با هم توافق کنند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید مقاله وکیل مهریه ایرانیان خارج از کشور را مطالعه کنید.
وکیل طلاق در آلمان
وکیل طلاق یک وکیل حقوقی متخصص است که در زمینه دعاوی خانواده از جمله طلاق فعالیت میکند. نقش وی در موارد طلاق بسیار حیاتی است زیرا این فرآیند ممکن است با چالشها و پیچیدگیهای حقوقی زیادی همراه باشد. وکیل طلاق به موکل خود در انجام تمامی مراحل طلاق کمک میکند و تضمین میکند که حقوق فرد تامین شود.
لذا هموطنان مقیم کشور آلمان برای ثبت طلاق خود در آن کشور نیز بهتر است یک وکیل قانونی را استخدام کنید که بتواند به دادگاه درخواست شما را ارسال کند و پرونده شما را دنبال کند. چنانچه قصد طلاق توافقی در آلمان را دارید یا با داشتن رای طلاق از دادگاه آلمان برای تنفیذ طلاق حتما باید این روند را با توجه به موضوع احوال شخصیه بر اساس قوانین ایران نیز پیش ببرید و طلاق خود را در ایران نیز ثبت نمایید.
هزینه طلاق در آلمان
هزینه طلاق در آلمان در شرایطی که زوجین توافق نداشته باشند با توجه به طولانی شدن روند پرونده متفاوت خواهد بود. هزینه دادگاه بین 450 تا 800 یورو بوده که به صورت مساوی بین زن و شوهر تقسیم می گردد. در صورت داشتن وکیل، هزینه آن نیز بین 1500 تا 2000 یورو خواهد بود. چنانچه فردی قادر به پرداخت هزینه وکیل نباشد می تواند از دولت درخواست کمک نماید. دولت پس از بررسی پرداخت هزینه های قانونی طلاق را تقبل می نماید.
وکیل طلاق توافقی یا یکطرفه ایرانیان مقیم استرالیا در ایران
در ایران، برای انجام امور حقوقی مرتبط با طلاق، افراد میتوانند به وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور مراجعه کنند. وکلای ندای حق با تجربه چندین ساله در وکالت ایرانیان خارج از کشور، تمام دغدغه های شما را به خوبی درک میکند. چنانچه مقیم شهرهای برلین، هامبورگ، کلن، فرانکفورت، مونیخ و … هستید، در صورتی که به وکیل ایرانی طلاق در آلمان نیاز دارید، با کارشناس حقوقی ما در واتساپ در ارتباط باشید.
طلاق توافقی: در طلاق توافقی، همسران قبل از شروع رسمی فرآیند طلاق، موافقتنامهای بین خود امضا میکنند که شرایط طلاق را تعیین میکند. این توافق میتواند مسائل مختلفی را شامل شود از جمله تقسیم اموال، حقوق والدین، نفقه، و دیگر مسائل مرتبط با زندگی زناشویی.
طلاق یکطرفه: طلاق یکطرفه به معنای این است که یکی از همسران درخواست طلاق را ارائه میدهد و دیگری با آن مخالفت کند یا درخواست متقابلی را ارائه نکند. در این حالت، فرآیند طلاق بیشتر تحت نظر دادگاه قرار گرفته و دادگاه تصمیم میگیرد که آیا شرایط طلاق فراهم است یا خیر.
درمورد طلاق یکطرفه پیشنهاد می شود مقاله طلاق از طرف مرد و مقاله طلاق از طرف زن مطالعه گردد.
در مورادی که زوجین فرزند مشترک داشته، یا طلاق بر اثر خشونت خانگی یکی از زوجین بوده و با داشتن قرارداد کار به عنوان متخصص، و … امکان اجازه تمدید اقامت وجود دارد.
زوجین قبل درخواست طلاق باید یک سال از یکدیگر جدا زندگی نمایند.
از طریق دو سامانه ثنا و میخکی این امر امکان پذیر است.
این پست چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید.
معدل امتیازها: 4.8 / 5. تعداد افرادی که امتیاز داده اند: 6
هنوز امتیازی داده نشده است.