با شروع قرن ۲۱،طلاق و جدایی زوجین از یکدیگر به تدریج در سراسر دنیا و همچنین در امارات افزایش یافته است. بنابراین ضرورت برنامه ریزی آموزشی برای افراد در مورد مسائل مربوط به روابط زناشویی و ازدواج اهمیت زیادی دارد. این برنامه‌ها بر اثرات منفی طلاق بر فرزندان تمرکز می کنند تا پیامدهای مخرب طلاق را به حداقل برسانند.  امارات نیز مانند هر کشور دیگری اصول و قواعدی را برای طلاق زوجین در نظر گرفته است. آیا در مورد قوانین طلاق در امارات چیزی شنیده‌اید؟ اگر دوست دارید در این مورد بیشتر بدانید تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

 

قوانین طلاق در امارات

قوانین طلاق در امارات کدامند؟

با توجه به اینکه امارات متحده عربی ،یک کشور مسلمان می باشد .روند و شرایط طلاق بین مسلمان و غیر مسلمان در ان کشور متفاوت است.طلاق در امارات به نسبت کشورما روند ساده تری دارد و به همین خاطر است که اکثر ایرانیان مقیم امارات ،طلاق خود را در دادگاه امارات مطرح مینمایند اما لازم به ذکر است که اگر ایرانیان مقیم امارات ،قصد ثبت شدن طلاق در شناسنامه ها و اجرای صیغه شرعی طلاق را دارند لزوما باید از طریق مطرح نمودن طلاق در دادگاههای خانواده ایران حکم دریافت نموده و بعد نسبت به ثبت ان اقدام کنند چرا که طلاق ایرانی در باب موضوعاتی مثل ممنوع الخروجی بسیار حایز اهمیت است .یعنی تازمانی که زوجیت بر طبق قانون ایران پابرجاست و زوجین طلاق ایرانی ثبت نکرده اند .زوج می‌تواند زوجه را بنا بر دلایلی ممنوع الخروج نماید. البته زوجه نیز این حق را دارد تا به دلیل عدم پرداخت مهریه توسط زوج، ‌ایشان را ممنوع الخروج کند.

بنابراین توصیه می‌شود ایرانیانی که خارج از کشور مقیم هستند درخواست را برای طلاق در یکی از دادگاه‌های خانواده در ایران ثبت کنند.و شایسته است که طلاق هردو کشور را انجام دهند.

در حالت کلی، زوج‌هایی که دارای فرزندان زیر ۱۶ سال از زندگی مشترکشان هستند باید قبل از طلاق در جلسات مشاوره شرکت کنند و این یکی از قوانین طلاق در امارات محسوب می شود. زوجین باید در مورد محل زندگی فرزندان، وظایف والدین در قبال فرزند و نحوه ملاقات با پدر یا مادری که مسئولیت تربیت فرزند را بر عهده ندارد، به توافق برسند و آن را در دادگاه نیز به تصویب برسانند. اگر چنین توافقی وجود نداشته باشد، دادگاه بر اساس قوانین مربوط به کودکان تصمیم خواهد گرفت.

طبق قوانین طلاق در امارات ، به طور معمول دوره خاصی برای جدایی وجود ندارد ولی باید زوجین حداقل ۶ ماه قبل از اقدام به درخواست طلاق در کشور امارات منحده عربی اقامت داشته باشند و هر فردی از هر ملیت و هر مذهبی می تواند درخواست طلاق کند واگر توافق بر طلاق نداشته باشند از طریق دادگاه امارات این امرصورت میگیرد .ودر طلاق یکطرفه ،فرد متقاضی طلاق باید دلایل محکمه پسند به دادگاه ارائه نماید .

در قوانین طلاق در امارات زمانی که یکی از والدین برای نگهداری از فرزندان مشکل مالی دارد، نفقه پرداخت می‌شود. در برخی موارد، دادگاه به دلیل بیماری یا ناتوانی همسر سابق، حکم به پرداخت نفقه می‌دهد.وبعد از طلاق نیز زوج مکلف است به میزانی که قاضی درحکم خود تعیین نموده است به همسر سابق و فرزندان خود نفقه ،پرداخت نماید .

در مورد تقسیم و تحویل دارایی، کلیه دارایی‌هایی که در حین زندگی مشترک به دست می‌آیند به طور مساوی بین زوجین تقسیم می‌شودو این امر درمورد املاک و مستغلات و حسابهای بانکی نیز صدق می کند . کلیه امور مربوط به طلاق از قبیل حضانت فرزند، نفقه و اموال با رضایت زوجین در دادگاه بررسی می‌شود.

در صورت عدم توافق مالی دوجانبه در مورد اموال مشترک بین زن و مرد چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

در صورتی که سندی وجود داشته باشد که بتواند نشان دهد که زن یا مرد سرمایه شخصی خود را در زندگی مشترک خرج کرده، مسلماً دادگاه رای به تفکیک دارایی خواهد داد. برخی موارد، زن یا مرد ممکن است سرمایه شخصی را به زندگی مشترک وارد کرده و در طول رابطه مشترک آن را به گونه‌ای تبدیل به دارایی دیگری کند که اثبات یا تعیین ارزش آن را دشوار کند. در این شرایط، زوج یا زوجه نمی‌توانند در مورد بدهی یا مالکیت اموال مشترک یا تعیین ارزش واقعی این املاک که به شکلی مشترک به وجود آمده، به توافق برسند.

به عنوان مثال، ممکن است پول یا دارایی شخصی یکی از زوجین برای بازسازی خانه مشترک در طول وجود رابطه مشترک استفاده شود که باعث افزایش ارزش خانه مشترک شود. حتی ممکن است این سرمایه شخصی در طول زندگی مشترک دو طرف برای خرید وسایل زندگی و یا خودرو و یا حتی خرید پوشاک و مایحتاج زندگی صرف شده باشد. در اغلب موارد، تعیین ارزش این اموال مستعمل یا تغییر یافته بدون ارائه مستندات قانونی حتی برای باتجربه‌ترین وکلای دادگستری دشوار است. در نهایت توافق نهایی باید توسط زن و شوهر انجام شود.البته قضات ،ترجیح میدهند که منزل مشترک به کسی که حضانت فرزند یا فرزندان را به عهده دارد داده شود تا بتوانند بعد از طلاق نیز به روند عادی زندگی خود ادامه دهند و دچار اسیب کمتری شوند .

قوانین طلاق در امارات

شرایط طلاق در امارات متحده عربی 

همانطور که می دانید طبق ماده ۶ قانون مدنی ” احوال شخصیه کلیه اتباع ایرانی حتی اگر ساکن کشور خارجی باشند،وفق قانون ایران خواهد بود که طلاق نیز یکی از این امور است .در بدو امر دادگاه تلاش میکند که زوجین به توافق برسند و سازش کنند. چنانچه این امر امکان پذیر نشد،قاضی بر اساس توافقات زوجین ،توافق نامه ای تنظیم نموده و روند پرونده طلاق توافقی در دادگاه بررسی و تصمیم گیری میشود . چون قوانین امارات درمورد افراد مسلمان و غیر مسلمان متفاوت است اگر زوجین هردو مسلمان وساکن امارات باشند برای طلاق خود دران کشور باید از قوانین امارات ،تبعیت نمایند .

وکیل طلاق ایرانیان مقیم امارات متحده عربی

با توجه به اینکه برای طلاق ایرانیان ساکن خارج کشورامکان ثبت رسمی و قانونی ،صرفا از طریق دریافت حکم دادگاه امکان پذیر است و  معمولا یکی از دغدغه های ایرانیان مقیم خارج ازجمله کشور امارات ،یافتن وکیلی مطمئن و با تجربه میباشد که بتواندکلیه مراحل طلاق و امور مربوط به خانواده را با اشنایی کامل با قوانین روز ،پیش ببرد.گروه حقوقی ندای حق ،با تجربه کامل در این زمینه شمارا یاری می رساند .درصورتی که نیاز به یک وکیل ایرانی متخصص درامور خانواده دارید از طریق واتساپ با کارشناس مجموعه ما در ارتباط باشید .

روشهای وکالت دادن ایرانیان مقیم خارج کشور 

برای اینکه طلاق ایرانی خود را ثبت کنید دو راه وجود دارد که یکی ثبت نام در سامانه ثنا ودیگری سامانه میخکی می باشد . 

سامانه ثنای قوه قضاییه بدین شکل است که اگر شما دارای کارت ملی هوشمند باشید از کشور محل اقامت خود میتوانید به راحتی خود را احراز هویت نموده و از طرق ثنا به یک وکیل دادگستری درایران وکالت دهید تا کلیه امور مربوطه را انجام دهد .و چنانچه کارت ملی هوشمند نداشته باشید میتوانید از طریق سامانه میخکی که متعلق به وزارت امور خارجه می باشد قسمت مربوط به وکالتنامه را پر نموده و کد رهگیری دریافت کنید و البته توصیه میشود قبل اینکار ،جهت اطمینان از دقیق بودن متن وکالتنامه ،متن ان رابا وکیل خود به اشتراک بگذارید تابه مشکل نخورید.هرچند طلاق یکی از رویدادهای ناخوشایندی  است که در کشور‌های زیادی شاهد وقوع آن هستیم. هر کشوری قوانین خاص خود را دارد. امیدواریم با مطالعه این مقاله توانسته باشید قوانین طلاق در امارات را به خوبی درک کرده باشید.برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با گروه حقوقی ندای حق در ارتباط باشید.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای