قوانین طلاق در انگلیس

قوانین طلاق در انگلیس | وکیل طلاق ایرانیان مقیم انگلیس 2024
4.6
(8)

همانطور که می دانید قوانین مربوط به خانواده از جمله ازدواج و طلاق مختص نظام حقوقی همان کشور است و قوانین طلاق در انگلیس نیز مانند دیگر کشورهای اروپایی با ایران متفاوت است. با دانستن این قوانین می توانید مراحل طلاق در انگلیس را به درستی طی کنید و زودتر به نتیجه برسید. البته با توجه به پیچیدگی پرونده های طلاق پیشنهاد می کنیم از یک وکیل طلاق با تجربه ایرانیان خارج از کشور مشاوره تخصصی دریافت کنید.

در صورت داشتن حکم طلاق در انگلیس، می توانید از وکیل ایرانیان خارج از کشور کمک بگیرید تا شما را در مسیر ثبت طلاق در ایران مشاوره دهد.

تماس با کارشناسان ندای حق

در این مقاله قصد داریم درباره قوانین طلاق در انگلیس و دلایل و شرایط طلاق و ثبت طلاق ایرانیان مقیم انگلیس در ایران به شما توضیحاتی ارائه دهیم.

قوانین طلاق در انگلیس

در حقوق انگلیس طلاق، حکمی است که توسط دادگاه صادر می‌شود و زن و مرد در آن از حقوق مساوی برخوردارند یعنی باید دلایل و موجبات طلاق را اثبات کنند تا حکم صادر گردد. در واقع رفتار غیر متعارف، به عنوان یکی از راه های اثبات شکست در زندگی، شبیه مفهوم عسر و حرج در قانون ایران است.  

 با توجه به اینکه در قانون مدنی ایران حق طلاق با مرد است و در مواردی هم نیازی به دلیل برای طلاق همسر خود ندارد و اثبات عسر و حرج صرفا از ناحیه زوجه قابلیت طرح شدن دارد اما در قوانین انگلیس زوج نیز بی نیاز از ارائه دلیل به دادگاه نخواهد بود یعنی مرد نیز باید برای درخواست طلاق خود دلیل محکمه پسند ارائه کند.

دلایل طلاق در انگلیس چیست؟

طلاق در انگلستان می تواند به دلیل شکست آن هم شکست غیرقابل بازگشت صورت گیرد و اما دلایل طلاق در انگلیس عبارت است از:

  • خیانت زوجین به یکدیگر، یعنی داشتن ارتباط با فرد دیگری غیر از همسر خود (زنا)
  • سوء رفتار زوجین، یعنی زن یا مرد مرتکب رفتارهایی گردد که ادامه زندگی را متعذر نماید، مانند مصرف مشروبات الکی یا توهین و ضرب و شتم واعمال خشونت نسبت به همسر
  • جدا زندگی کردن زوجین برای دو سال یا بیشتر که چنانچه توافق داشته باشند امکان طلاق می باشد. (بارضایت زوجین)
  • جدا بودن زوجین برای پنج سال که در این صورت، قانون این مجوز را می دهد که هریک از زوجین حتی بدون رضایت طرف مقابل  تقاضای طلاق نمایند و البته طرف مقابل هم باید با مدارک و مستندات ثابت کند که پایان دادن به زندگی مشترک به صلاح نیست.
  • ترک زندگی مشترک بیش از شش ماه توسط یکی از زوجین بدون دلیل موجه امکان درخواست طلاق را برای طرف مقابل ایجاد می کند.
شرایط-طلاق-در-انگلستان
شرایط-طلاق-در-انگلستان

شرایط طلاق در انگلیس چیست؟

برای درخواست طلاق  برای اتباع ایرانی طبق قانون کشور انگلستان باید حتما ازدواج زوجین قانونی به ثبت رسیده باشد و حداقل یک سال از زمان ازدواج گذشته باشد و دوم این که روابط زوجین به لحاظ عاطفی کاملا رو به فروپاشی بوده و خراب شده باشد.

برای پیگیری موارد مربوط به پرونده های خانواده مانند طلاق، مهریه و حضانت در تمام کشورها روی لینک وکیل خانواده کلیک کنید.

مراحل درخواست طلاق در انگلیس

برخلاف کشور ایران که طلاق یک امر شرعی نیز بوده و صرفا از طریق دادگاه خانواده انجام می شود. درخواست طلاق در انگلیس در دادگاه عالی عدالت خانواده تحت بررسی قرار می گیرد. و اما مراحل درخواست طلاق در انگلیس به شرح ذیل است:

  • ارائه درخواست طلاق: در درخواست مربوطه باید دلایل طلاق مطرح شود.
  • پاسخ دادن همسر به درخواست طلاق: همسر بین 8 تا 21 روز فرصت پاسخ به درخواست طلاق را دارد.
  • صدور حکم طلاق به صورت موقت: چنانچه همسر شما در دادگاه حاضر نشده یا موافقت کند حکم طلاق موقت صادر می شود یعنی طلاق صادر شده ولی هنوز نهایی نشده است.
  • زمان انتظار: پس از صدور حکم طلاق موقت و سپری شدن یک دوره شش ماهه باید تقاضای صدور حکم طلاق نهایی را از دادگاه نمود.
  • حکم طلاق نهایی : چنانچه دادگاه به نتیجه برسد که راه حل طلاق است. اقدام به صدور حکم نهایی طلاق می نماید که این حکم به صورت رسمی به ازدواج خاتمه می دهد.
هزینه-طلاق-در-انگلستان
هزینه-طلاق-در-انگلستان

هزینه طلاق در انگلیس

هزینه طلاق در انگلیس با توجه به نوع طلاق و پیچیدگی پرونده کاملا متفاوت است و معمولا بین 500 تا 2000 پوند متغییر است. البته در صورت گرفتن وکیل هزینه آن نیز اضافه می شود.

تنفیذ طلاق انگلیسی طبق قانون ایران

تنفیذ طلاق به معنای تایید و اعتبار بخشیدن به رای صادره از محاکم خارجی است. چرا که طلاق در کشور های خارجی مورد قبول ایران نیست. ماده 15 قانون حمایت خانواده مقرر می دارد” هرگاه ایرانیان مقیم خارج از کشور امور و دعاوی خانوادگی خود را در محاکم و مراجع صلاحیت‌ دار محل اقامت خود مطرح کنند، احکام این محاکم یا مراجع در ایران اجرا نمی‌شود مگر آن که دادگاه صلاحیت‌ دار ایرانی این احکام را بررسی و حکم تنفیذ آنها را صادر کند.”

چنانچه هموطنان ایرانی مقیم خارج از کشور در دادگاه های انگلستان طلاق خود را انجام داده و رای بگیرند احکام صادره از دادگاه های خارجی معمولا در دادگاه های ایران به راحتی مورد پذیرش قرار نمی گیرد. در واقع زمانی می توان به تنفیذ و تایید حکم صادره خوش بین بود که تمام شرایط قوانین ایران در آن رعایت شده باشد. در غیر این صورت می توان از حکم صادره در تکمیل ادله ابرازی به دادگاه استفاده نمود.

نکته بسیار مهم در تنفیذ طلاق این که چون وفق قانون ایران، برای اجرای طلاق باید رعایت تشریفاتی از جمله خواندن صیغه شرعی طلاق در حضور دو مرد عادل به عنوان شاهد لازم است. بنا بر این ارائه  گواهی طلاق شرعی که رعایت تمامی جوانب در آن شده و مبین نوع طلاق بوده و به امضاء زوجین و شهود هم رسیده است، به موضوع تنفیذ طلاق بسیار کمک خواهد نمود.

برای همین ایرانیان مقیم انگلیس برای ثبت طلاق ایرانی خود نیاز دارند که به ایران سفر کرده یا از طریق وکیل رسمی دادگستری نسبت به انجام پروسه طلاق خود در ایران اقدام نمایند.

وکالت طلاق ثنا

برای دادن وکالت به وکیل دادگستری جهت ثبت طلاق ایرانی، ایرانیان مقیم خارج (بدون حضور در ایران) دو راه در پیش دارند . 

از سال ۹۵ سامانه ای در ایران راه اندازی شده  به نام سامانه ثنا که تمام خدمات قضایی و حقوقی دادگاه های ایران از طریق همین سامانه انجام می شود. اگر کارت ملی شما هوشمند باشد می توانید اطلاعات هویتی و شخصی خود را وارد کرده و به راحتی ثبت نام نمایید که این کار مستلزم داشتن یک سیم کارت فعال متعلق به شما یا یکی از بستگان یا دوستان می باشد که کد مربوطه را دریافت کنند که بعد از تکمیل ثبت نام از همین طریق می توانید به وکیل جهت انجام پروسه طلاق یا هر کار حقوقی دیگر، وکالت دهید.

وکالت طلاق میخکی انگلیس

سامانه میخکی متعلق به وزارت امورخارجه بوده و برای دادن خدمات کنسولی  به ایرانیان مقیم خارج از کشور می باشد. اگر فرد ایرانی کارت ملی هوشمند نداشته باشد با ثبت نام در این سامانه و از طریق دریافت کد رهگیری می تواند به وکیل خود در ایران وکالت دهد تا نسبت به انجام پروسه طلاق و ثبت آن اقدام نماید.

با توجه به اینکه متن وکالت میخکی در اکثر موارد ناقص هستند لذا قبل از پر نمودن وکالتنامه حتما متن را با نظارت و هماهنگی وکیل خود تنظیم نمایید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

وکیل-طلاق-ایرانیان-مقیم-انگلیس
وکیل-طلاق-ایرانیان-مقیم-انگلیس

وکیل طلاق ایرانیان مقیم انگلیس ( توافقی – یکطرفه )

با توجه به اینکه طبق ماده 6 قانون مدنی ایران احوال شخصیه افراد تابع قانون دولت متبوع خودشان است لذا ایرانیان مقیم خارج از کشور چنانچه به عنوان آخرین راه حل ممکن تصمیم به جدایی گرفتند باید هم بر طبق قوانین ایران و هم وفق قانون کشور محل اقامت برای طلاق اقدام نمایند. برای انجام پروسه طلاق خود در ایران می توانید به یک وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور وکالت دهید تا توافقات شما را صورتجلسه و مکتوب نموده و به دادگاه ارائه نماید برای دریافت مشاوره با کارشناس گروه حقوقی ندای حق در واتساپ در ارتباط باشید.

برای ثبت طلاق ایرانی از چه راهی می توان به وکیل وکالت داد؟

از دو طریق سامانه ثنا و سامانه میخک این امر امکان پذیر است که توضیح آن در مقاله اورده شده است.

آیا تنفیذ طلاق انگلیسی بر طبق قانون ایران امکان پذیر است؟

در صورت رعایت یک سری شرایط در دادنامه طلاق خارجی، امکان تنفیذ آن بر طبق قانون ایران امکان پذیر است که توضیح آن در مقاله امده است.

آیا ایرانیان مقیم انگلیس برای ثبت طلاق ایرانی خود نیاز به وکیل دارند؟

خیر، اما با توجه به طولانی بودن فرایند آن و عدم امکان حضور بلند مدت در ایران و از طرفی عدم اگاهی از قوانین و رویه های قضایی مربوطه، بهترین راه کمک گرفتن از وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور است.

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید.

معدل امتیازها: 4.6 / 5. تعداد افرادی که امتیاز داده اند: 8

هنوز امتیازی داده نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *