مهریه در صورت باکره نبودن 

مهریه در صورت باکره نبودن | مهریه دختری که باکره نیست
5
(7)

مطابق با ماده 1082 قانون مدنی به محض وقوع عقد نکاح، زن مالک مهریه خواهد شد. تفاوتی از این بابت بین نکاح دائم یا موقت وجود ندارد. با این وجود، مهریه در صورت باکره نبودن زن تغییر می‌کند و این سوال مطرح می‎شود که اگر زن باکره نباشد، تکلیف مهریه او چه خواهد شد؟

اگر مایل به دریافت مشاوره حقوقی رایگان و تخصصی از وکیل مهریه مجرب در تهران می باشید، با شماره ثابت زیر تماس بگیرید و یا به شماره واتساپ پیام ارسال کنید تا وکلای گروه حقوقی ندای حق شما را راهنمایی کنند.

تماس با کارشناسان ندای حق

در این مقاله به این پرسش پاسخ داده و سپس مراحل فسخ نکاح را در صورت باکره نبودن زن در زمان عقد، بررسی می‌کنیم.

مهریه در صورت باکره نبودن

چنانچه بعد از عقد و وقوع ارتباط زناشویی، بین زوجین طلاق واقع شود، زوجه مستحق دریافت کل مهریه می باشد. در زمینه تعلق نصف یا کل مهریه، شعبه هشتم دیوان عالی کشور، صرف اثبات وقوع عمل نزدیکی بین زوجین را برای استحقاق زوجه نسبت به کل مهریه کافی دانسته و احراز این موضوع بر عهده پزشکی قانونی می باشد.

برای پیگیری موارد مربوط به پرونده های خانواده مانند طلاق، مهریه و حضانت در تمام کشورها روی لینک وکیل خانواده کلیک کنید.

چکیده رای شعبه هشتم دیوان مقرر می دارد: “ملاک قانونی و شرعی استحقاق زوجه نسبت به تمام یا نصف مهریه ما فی‌القباله، صرفاً عمل مواقعه و نزدیکی بوده و پارگی یا عدم پارگی پرده بکارت در خصوص مورد، مؤثر در مقام نیست.”

آیا در صورت خیانت زن به شوهرش، مهریه به او تعلق می گیرد؟ برای آشنایی با شرایط دریافت مهریه در صورت خیانت، به لینک مهریه زن خیانتکار مراجعه کنید.

مهریه دختر باکره

مهریه دختر باکره، همان مهریه مندرج در سند نکاحیه است و اگر در دوران عقد بدون قصد طلاق، زن مهریه را مطالبه نماید، در این صورت زوج مکلف به پرداخت کل مهریه خواهد بود. اصطلاحا  این  مورد به” حق حبس” تعبیر می شود که منشاء فقهی دارد. یعنی زن می تواند تا زمانی که تمام مهریه به او پرداخت نشده از ایفاء وظایفی که نسبت به همسر دارد، امتناع نماید.

 ولی مهریه دختر باکره در صورت طلاق، نصف مهریه تعیین شده است. ملاک نصف شدن مهریه در دوران عقد، باکره بودن زن در زمان طلاق می باشد.

چند نکته حقوقی مهم در طلاق دختر باکره

نصف مهریه مندرج در سند ازدواج به او تعلق می گیرد.

بعد از وقوع طلاق و ثبت آن، زن عده طلاق ندارد.

پس از ثبت طلاق با حکم دادگاه مبنی بر گواهی سلامت بکارت و نامه دفترخانه امکان پاک نمودن نام همسر سابق از شناسنامه وجود دارد. 

 گواهی سلامت یا گواهی بکارت چیست؟

گواهی سلامت یا گواهی بکارت، گواهی پزشکی است که پس از معاینه فرد متقاضی، با استفاده از روش های علمی، وجود پرده بکارت یا عدم وجود آن را مشخص می‌کند. علاوه بر این در خصوص نوع پرده بکارت و میزان سلامت آن نیز در این برگه اظهار نظر می‌ شود.

 برای دریافت این گواهی می‌توان به پزشکی قانونی یا پزشک متخصص زنان مراجعه کرد. با این حال وجود رضایت فرد و احراز هویت او نیز ضروری خواهد بود. اما زمانی که این امر از طرف دادگاه ارجاع شود، صرفا گواهی صادره توسط پزشکی قانونی مورد تایید است.

فسخ نکاح در صورت عدم باکره بودن زن در زمان عقد

قانون، نداشتن حسن نیّت زن یا مرد و صادق نبودن آنها در امر ازدواج  را مصداق فریب و تدلیس و جرم دانسته است. فسخ نکاح در صورت عدم باکره بودن زن در زمان عقد، مسئله‌ای است که از مصادیق تدلیس به حساب می‌آید.

 به عبارتی دیگر چنانچه زنی با قصد فریب زوج، خود را باکره معرفی کرده و مرد با باور به این موضوع، زن را عقد کند، تدلیس اتفاق افتاده است. در این حالت مرد اختیار فسخ نکاح را خواهد داشت. با استنباط از ماده 1128 قانون مدنی، در ازدواج با دختر، شرط باکره بودن در آن مستتر است.

 فسخ نکاح با طلاق کاملا متفاوت است. چرا که مهریه در صورت باکره نبودن زن در این حالت و در صورت اثبات این موضوع در دادگاه، تعلق نخواهد گرفت. ماده 1101 قانون مدنی در این باره اشاره دارد که ” هرگاه عقد نكاح قبل از نزدیكی، به جهتی فسخ شود، زن حق مهریه ندارد.”

این موضوع علاوه بر دادن اختیار فسخ نکاح، طبق قانون مجازات اسلامی در صورت احراز قصد مجرمانه زن، از جنبه کیفری نیز قابل تعقیب خواهد بود. (ماده 647 قانون مجازات اسلامی)

برای آشنایی با اجرت المثل و شرایط دریافت آن در زمان عقد به لینک اجرت المثل ایام زوجیت مراجعه کنید.

نمونه-متن-شکواییه-باکره-نبودن-زن
نمونه-متن-شکواییه-باکره-نبودن-زن

نمونه متن شکواییه باکره نبودن زن در زمان نکاح

لازم به ذکر است دعوی اثبات فسخ نکاح  در دادگاه با توجه به فوریت اعمال آن، بسیار دشوار و نیازمند بررسی دقیق است. در دعوی فسخ نکاح با ادعای عدم بکارت، آن هم بعد از گذشت مدت زمانی از عقد، با توجه به قرائن و رابطه زوجیت، به طور طبیعی  ازاله بکارت، منتسب به زوج می باشد و قول زوجه  در این زمینه مورد قبول است و زوج  باید برای اثبات خلاف آن، دلیل معارض و قوی بیاورد.

 در اینجا به یک نمونه متن شکواییه باکره نبودن زن در زمان نکاح اشاره می‌کنیم:

ریاست محترم مجتمع قضایی …….

با سلام. احتراما به استحضار می‌رساند: اینجانب در تاریخ…… هجری شمسی به موجب سند نکاحیه شماره…… تنظیم شده در دفتر ثبت طلاق و ازدواج شماره…… با مهریه 110 تمام سکه بهار آزادی، با خوانده عقد کردم. با این حال پس از سپری شدن یک ماه از تاریخ انعقاد عقد، به عدم باکره بودن ایشان پی بردم و پس از پیگیری و تحقیق به نحوی متوجه شدم ایشان پیش از انعقاد عقد نکاح با من، یک مرتبه ازدواج کرده و این موضوع را از بنده مخفی کرده است. لذا نظر به اینکه بکارت خوانده مبنای ازدواج بوده است و زوجه موضوع به این مهمی را در کمال بی صداقتی از من کتمان کرده و قصد فریب اینجانب را داشته است، با تقدیم این دادخواست و با استناد به ماده 1128 قانون مدنی، درخواست صدور حکم فسخ نکاح  به انضمام کلیه خسارات دادرسی  وارده را دارم.

سوالات متداول
مهریه دختر باکره در صورت طلاق  چگونه است؟

مهریه دختر باکره نصف مهریه مندرج در سند ازدواج است.

ایا باکره نبودن دختر در زمان عقد، از موارد فسخ نکاح محسوب می شود؟

بله. در صورت اثبات می تواند از مصادیق فریب در ازدواج و از موجبات فسخ نکاح باشد.

مهریه زن در صورت باکره نبودن به چه صورت می باشد؟

در صورت باکره نبودن، زن مستحق تمامی مهریه است.

این پست چقدر برای شما مفید بود؟

برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید.

معدل امتیازها: 5 / 5. تعداد افرادی که امتیاز داده اند: 7

هنوز امتیازی داده نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *