با توجه به این که ایرانیان در هر کجای دنیا که باشند در امور مربوط به احوال شخصیه تابع قانون دولت متبوع خود هستند و ممکن است با موضوعات مربوط به خانواده تا امور مرتبط با املاک و ارث و دیگر موارد به طور مداوم درگیر باشند. بنابراین، به لحاظ تعلقات مادی و معنوی خود نیازمند دریافت خدمات حقوقی و قضایی از طریق وکیل در داخل کشور خواهند بود. دعاوی ملکی ایرانیان مقیم خارج از کشور به دلیل تغییرات عمده قوانین، پیچیده بوده و همواره با تغییرات اساسی روبرو است.

اگر قصد دارید از وکیل ملکی مجرب ایرانیان خارج کشور مشاوره دریافت کنید روی لینک وکیل ایرانیان خارج از کشور کلیک کنید.
تماس با کارشناسان ندای حق
روند رسیدگی و پیگیری موضوعات حقوقی مربوط به املاک از جمله دعاوی ملکی ایرانیان مقیم خارج از کشور دارای اهمیت بسیار زیادی است. در این مقاله می خواهیم در این باره صحبت کنیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:
- دعاوی ملکی ایرانیان خارج از کشور
- خرید ملک برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
- فروش ملک برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
- دعاوی حقوقی مرتبط با املاک ایرانیان مقیم خارج از کشور
- مبحث انحصار وراثت در دعاوی ملکی ایرانیان مقیم خارج از کشور
- بهترین وکیل ملکی ایرانیان مقیم خارج از کشور
- اعطای وکالت برای دعاوی ملکی افراد مقیم خارج
دعاوی ملکی ایرانیان خارج از کشور
دعاوی ملکی ایرانیان مقیم خارج ازکشور ممکن است به مسائل مختلف مرتبط با اموال، ارث، قراردادها، و دیگر امور حقوقی مربوط به وضعیت مالی و حقوقی آنان در ایران اشاره داشته باشد. حتی گاهی ممکن است دعوایی علیه شخصی که مقیم خارج است در دادگاه های ایران مطرح شده و وی با توجه به احتمال ممنوع الخروجی، امکان حضور در ایران را نداشته و از وضعیت پرونده خود هیچ اطلاعی نداشته باشد. در این شرایط، وکیل ملکی ایرانیان مقیم خارج که در عین حال معتمد نیز باشد می تواند به شما کمک کند.
کلیه امور اداری و حقوقی مربوط به فروش و مدیریت اموال در داخل برای کسانی که ساکن ایران نیستند از طریق وکالت دادن به یک وکیل معتبر قابل انجام می باشد. اگر با روند ارائه وکالتنامه میخکی آشنا شوید، خواهید دید که نیازی به حضور در کشور برای انجام این امور نخواهید داشت. همچنین، اطمینان حاصل کنید که همه مدارک و اسناد لازم را برای اثبات حق خود در اختیار دارید.
خرید ملک برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
با توجه به نوسانات قیمت ملک در ایران، اطمینان از قیمت واقعی ملک بسیار دشوار و یک موضوع پر چالش است. برای ایرانیان مقیم خارج از کشور که قصد خرید ملک در ایران را دارند، مراحل زیر میتواند مفید باشد.
- تحقیقات پیش از خرید ملک: قبل از هر اقدامی، تحقیقات دقیقی در مورد ملک مورد نظر در منطقه یا شهری که میخواهید خریداری کنید، انجام دهید. این تحقیقات شامل موقعیت جغرافیایی، قیمت، امکانات محلی و دیگر فاکتورهای مرتبط با آن است.
- استفاده از مشاوره حقوقی: شایسته است که از خدمات یک وکیل یا مشاور حقوقی در ایران بهرهمند شوید. چرا که این افراد میتوانند شما را در فرآیند خرید، چک کردن اسناد ملکی، و دیگر جنبههای حقوقی قرارداد کمک کنند.
- بررسی اسناد ملکی: پس از انتخاب ملک، از صحت مدارک و مستندات ملک مطمئن شوید. این امر ممکن است شامل بررسی سند مالکیت، بررسی وضعیت حقوقی ملک، بدهی های مالیاتی، شهرداری و … باشد.
- انعقاد قرارداد خرید ملک: با توجه به تصمیم به ادامه معامله، قرارداد خرید را امضاء کنید و مراحل لازم برای انتقال مالکیت را طی کنید. این امر شامل تحویل ملک و تسلیم مدارک و قرار برای انتقال سند در دفترخانه است.
- پرداخت هزینههای مربوط به خرید ملک: این هزینه ها شامل مبلغ خرید ملک، هزینههای وکالت، هزینههای ثبت اسناد، مالیات و دیگر هزینههای جانبی است که ضمن قرارداد توافق می شود چه کسی متعهد به پرداخت است.
- ثبت مالکیت رسمی: پس از انجام معامله، لازم است ملک به نام شما ثبت شود. این مرحله مهم است و باید از ثبت صحیح مالکیت اطمینان حاصل شود.
در هنگام خرید ملک در ایران، همواره مهم است که از خدمات یک وکیل معتمد بهرهمند شوید که وکیل با اطمینان از صحت اسناد و قیمت ملک و استفاده از کارشناسی و اقدامات لازمه از ضررهای هنگفت در آینده جلوگیری نماید.
نکته بسیار مهم: با توجه به قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، مخصوصا اگر خریدار ملکی هستید و تاریخ صدور سند برای بعد از تاریخ 3 تیر 1403 می باشد، باید به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و قرارداد خود را به صورت رسمی ثبت نمایید. چون در غیر این صورت، معامله شما هیچ اعتباری نخواهد داشت و در صورت بروز مشکل، هیچ دادگاهی هم شما را به عنوان مالک نمی شناسد و صرفا می توانید پول پرداختی را دریافت کنید که با توجه به پروسه طولانی دادگاه با کاهش ارزش ثمن ( مبلغ معامله ) هم مواجه خواهید شد.
فروش ملک برای ایرانیان مقیم خارج ازکشور
فروش ملک از خارج از کشور نیازمند پیگیری مراحل مختلف و رعایت قوانین ملکی مربوطه در کشور است. در اینجا چند مرحله کلی برای فروش ملک از خارج از کشور ذکر شده است:
- تعیین قیمت ملک: برای شروع، میبایست قیمت ملک را تعیین کنید. این قیمت باید متناسب با بازار ملک در منطقه باشد و به عوامل مختلفی نظیر وضعیت ملک، امکانات اطراف، و شرایط ملک بستگی دارد.
- آگهی و تبلیغات: برای یافتن خریدار مناسب، از طریق وبسایتها، روزنامه، و دیگر ابزارهای تبلیغاتی، آگهی فروش ملک را منتشر کنید.
- مذاکره با خریدار: پس از تماس و پیگیری خریداران ملک، در مورد امکانات ملک، شرایط فروش، شرایط پرداخت، و در مورد قرارداد و نحوه تنظیم آن صحبت کنید.
- تعیین حقوق و تعهدات خریدار و فروشنده: پیشنهاد میشود قبل از شروع به انعقاد کتبی قرارداد برای فروش، ابتدا حقوق و مسئولیتهای فروشنده و خریدار به صورت شفاهی بیان و در صورت توافق، به صورت کتبی تعیین شود.
- تنظیم مبایعه نامه: پس از توافق با خریدار، قرارداد فروش یا همان مبایعه نامه تهیه کنید که حقوق و تعهدات طرفین را مشخص کند. بهتر است این قرارداد توسط یک وکیل یا مشاور حقوقی مجرب تنظیم شود.
- انتقال مالکیت: در این مرحله، اسناد مربوط به ملک به نام خریدار منتقل میشود. این فرآیند ممکن است نیازمند حضور در دفتر املاک و سپس دفترخانه باشد.
- پرداخت هزینههای قرارداد و انتقال سند: این هزینه ها شامل هزینههای مربوط به فروش ملک، مالیات، هزینههای ثبت در دفترخانه و…. می باشد.
- نظارت بر انجام معامله و صحت آن: اطمینان حاصل کنید که همه مراحل معامله به درستی انجام شده و تمام اسناد مربوطه به مالک جدید منتقل شده باشد.
همیشه توصیه میشود که برای فروش ملک از خدمات یک وکیل استفاده کنید تا اطمینان حاصل شود که فرآیند به درستی پیش میرود و تمامی قوانین مربوطه رعایت میشود. چرا که محدودیت های رفت و آمد افراد مهاجر به کشور علاوه بر صرف وقت و هزینه های زیاد و عدم اعتماد به افراد دلال از جمله مشکلات ایرانیان مقیم خارج از کشور می باشد. حال آنکه استفاده از یک وکیل ملکی که علاوه بر تجربه و دانش کافی، امین و مورد وثوق باشد، می تواند در این زمینه بسیار راهگشا باشد.
دعاوی حقوقی مرتبط با املاک ایرانیان مقیم خارج از کشور
با توجه به این که دادخواهی حق مسلم هر فردی است و ایرانیان مقیم خارج از کشور علاوه بر نیاز به دریافت خدمات خرید و فروش ملک و مدیریت اموال ممکن است با چالش ها و مشکلاتی در زمینه انواع دعاوی حقوقی، کیفری و خانواده در داخل کشور مواجه شوند. این دعاوی می تواند در مورد امور حسبی از قبیل اخذ گواهی حصر وراثت و صدور حکم حجر و نصب امین، قیم و غیره باشد و نیز می تواند موضوع مربوط به امور ترافعی و مرتبط با املاک ایرانیان مقیم خارج از کشور از قبیل خلع ید، سرقفلی، اثبات مالکیت، وصول مطالبات، یا در زمینه خانواده شامل شناسایی و تنفیذ و اجرای احکام صادره از محاکم دیگر کشورها باشد که انجام آن ها برای ایرانیان مقیم خارج از کشور به دلیل دوری از کشور و همچنین عدم آگاهی نسبت به قوانین و رویه های قضایی مستلزم صرف وقت و انرژی زیادی می باشد. در تمام این موارد، وکلای گروه حقوقی ندای حق با سابقه درخشان در زمینه همکاری با ایرانیان مقیم خارج از کشور می توانند بهترین خدمات را به شما ارائه دهند.
مبحث انحصار وراثت در دعاوی ملکی ایرانیان مقیم خارج از کشور
انحصار وراثت به معنای مقدمه تصرف ورثه شامل یک تا چند نفر در املاک و داراییهای متوفی است. مخصوصا در شرایطی که همه ورثه مقیم خارج از کشور باشند، پیچیدگی های آن بیشتر می شود. با توجه به اینکه افراد از لحاظ احوال شخصیه از جمله ارث تابع قانون دولت متبوع خود هستند، چنانچه فردی که تابعیت ایرانی دارد حتی در خارج از کشور هم فوت نماید، وراث ایشان باید براساس قانون ایران نسبت به اخذ گواهی انحصار وراثت اقدام نموده و در تقسیم اموال طبق قانون ایران عمل نمایند.
قدم اول این است که باید با ثبت نام در سامانه میخک و اخذ نوبت به نزدیک ترین کنسولگری یا سفارت در کشور محل اقامت متوفی مراجعه نموده و مدارک شناسایی شامل شناسنامه و کارت ملی و مدارک خارجی مربوط به متوفی از جمله پاسپورت را جهت تایید و تصدیق فوت فرد ارائه دهند. پس از تایید سفارت، مدارک به اداره ثبت احوال ایران ارسال می شود و باقی مراحل در ایران قابل پیگیری است. داشتن یک وکیل انحصار وراثت ایرانیان مقیم خارج از کشور می تواند شما را در طی این روند یاری نماید.
بهترین وکیل ملکی ایرانیان مقیم خارج از کشور
اگر ایرانی مقیم خارج از کشور هستید و نیاز به خدمات اداری از جمله خرید و فروش ملک در تهران و شهرستان ها دارید و یا ملکی در ایران دارید که نیاز به طرح دعاوی یا دفاع از آن در موارد سرقفلی ، دعوی خلع ید، تصرف عدوانی و … می باشد، میتوانید بعد از تحقیق و مشاوره اولیه از طریق سامانه میخکی و با حضور در کنسولگری به فرد معتمد خود یا وکیل حقوقی جهت اقدامات لازمه وکالت دهید. برای تعیین وقت مشاوره با کارشناس گروه حقوقی ندای حق در واتساپ در ارتباط باشید.
اعطای وکالت برای دعاوی ملکی افراد مقیم خارج
هموطنان مقیم خارج از کشور برای انجام امور مربوط به خرید و فروش املاک یا دعاوی مربوط به آن به سامانه میخکی وزارت امورخارجه مراجعه نموده و اطلاعات موکل و وکیل را ثبت کرده و در قسمت وکالتنامه نوع وکالت مورد نظر را مشخص نمایند. پس از دریافت کد رهگیری و احراز هویت، وکالتنامه را برای وکیل خود در ایران ارسال نمایند.
نکته:با توجه به اینکه متن های وکالت میخکی اکثرا مختصر و ناقص است، حتما قبل از تنظیم وکالتنامه با وکیل خود مشورت نمایید تا درخصوص موضوع وکالت و حدود اختیارات وکیل کاملا اگاه شوید و سپس اقدام به تنظیم و تایید وکالتنامه نمایید که در آینده دچار مشکلات حقوقی عدیده نشوید.
مهم ترین دعاوی ملکی ایرانیان مقیم خارج از کشور می تواند شامل اثبات مالکیت، ابطلال قرارداد، سرقفلی، خلع ید، الزام به تنظیم سند رسمی و … باشد.
این امر از طریق سامانه میخکی و حضور شخص در کنسولگری یا سفارت کشور محل اقامت و دادن وکالت به شخص معتمد امکان پذیر است.
این وکالتنامه ها شامل وکالت طلاق و تنفیذ و اجرای آن، خرید و فروش ملک، انجام امور بانکی، و اقامه دعوی یا دفاع در مقابل آن و … می باشد.
در تنظیم وکالتنامه حتما موضوع وکالت و حدود اختیارات وکیل خود را مشخص کنید. چون حدود اختیارات تعیین میکند وکیل برای انجام و پیگیری چه موضوعاتی به جای شما حق امضا و ورود خواهد داشت.
این پست چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید.
معدل امتیازها: 4.8 / 5. تعداد افرادی که امتیاز داده اند: 35
هنوز امتیازی داده نشده است.
12 پاسخ
از گروه حقوقی ندای حق بابت مشاوره و تنظیم قرارداد بسیار تشکر میکنم با حوصله و دقیق و پاسخگو ….پناهی از اتریش
سلام و احترام
لطف دارید جناب پناهی
سپاس از همراهی شما
سلام ، مقاله تون رو خوندم و خیلی توضیحات خوبی بود مخصوصا در مورد قانون جدید الزامی شدن ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول نوشنید .
سلام ، لطف دارید. ممنون از مشارکت شما
سلام. من از هامبورگ پیام میدم.در ایران ملکی دارم که چند سال پیش قولنامه ای خریدم و هنوز برای سند اقدام نکردم. با توجه به اینکه نوشتید ثبت معاملات اموال غیرمنقول اججباری شده چقدر فرصت دارم برای گرفتن سند که مبایعه نامه ام باطل نشه.لطفا راهنمایی بفرمایید.
سلام، با تصویب قانون الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول، دیگر نقل و انتقال به صورت عادی معتبر نمی باشد. یک مهلت دو ساله داده شده که باید مدارک و مستندات مالکیت خود را در سامانه ای که سازمان ثبت فعال می نماید بارگذاری کنید و دو سال بعد از بارگذاری مستندات، نسبت به دریافت سند خود اقدام کنید.
سلام…..من ساکن خارج ازکشور هستم برای انجام یک سری استعلامات بانکی و دفترخانه نیاز به یک وکیل دارم بفرمایید چطوری میتونم وکالت بدم .
سلام، برای دادن وکالت چه در مورد امور اداری و یا قضایی، می توانید از سامانه میخک که برای ایرانیان مقیم خارج از کشور بسیار کاربردی است، استفاده بفرمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناس مجموعه در ارتباط باشید تا شما را کامل راهنمایی کنند.
سلام وقتتون بخیر
من خارج ایران هستم و می خوام به پدرم وکالت بدم برای انتقال ملک. سوالم اینه که ایا تو سامانه کاتب ثبتش کنند کافیه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید .
سلام، وقت بخیر
خیر، با توجه به قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول مصوب تیر ماه 1403، کلیه معاملات املاک باید در دفترخانه اسناد رسمی صورت گیرد.
مرسی از مقاله خوب تون مخصوصا در مورد اطلاع رسانی جدید در مورد املاک
سلام، سپاس از همراهی شما