
قوانین طلاق در ایتالیا
قوانین مربوط به ازدواج و طلاق در کشورهای مختلف متفاوت است و تحت تأثیر عوامل مذهبی، اجتماعی و فرهنگی قرار دارند. برای مثال ثبت ازدواج و طلاق طبق قوانین کشور ایتالیا برای ساکنان آن کشور مهم است. مهاجرانی که اغلب دارای تابعیت هستند، علاوه بر قوانین کشور محل اقامت ، باید از قوانین کشور محل تولد خود نیز پیروی کنند. در مورد مهاجران ایرانی هم باید مراحل طلاق را در کشور محل اقامت و هم بر اساس قوانین ایران پیگیری کنند. ثبت هر دو طلاق صرف نظر از کشوری که در آن درخواست طلاق میشود، ضروری است. در این مقاله به بحث طلاق در ایتالیا برای مهاجران ایرانی با در نظر گرفتن قوانین ایران و ایتالیا میپردازیم.
قوانین طلاق در ایتالیا
مقررات در ایتالیا تحت تأثیر فرهنگ کلیسا و مذهب کاتولیک است و در نتیجه، این دیدگاه برای دادگاه های کشور ایران غیر قابل قبول است.رپروسه طلاق در ایتالیا به دو مرحله تقسیم میشود جدایی و طلاق و هردو مرحله حدود ۵الی ۸ ماه طول می کشد .در واقع زوجین یا یکی از انها باید درخواست جدایی به دادگاه ارائه دهند ودرصورت موافقت دادگاه زوجین باید یک دوره ای را قبل از تشگیل دادگاه اصلی از یکدیگر جدا زندگی کنند و این در واقع فرصتی است به زوجین داده میشود که در تصمیم خود تجدیدنظر کنند که در صورت عدم توافق طی پروسه تعیین شده ،باید به دادگاه مراجعه نموده وتعهدات زوجین نسبت به هم پایان پذیرفته و باید درمورد امور مالی و تقسیم اموال و حضانت فرزند توافق کنند.که پس از مرحله جدایی دادگاه حکم طلاق را صادر میکند .در مورد تقسیم اموال برخلاف اکثر کشورهای اروپایی و امریکا که به تساوی قائل هستند در ایتالیا اینگونه نیست وطرفین در زمان ازدواج میتوانند از دو حالت مالکیت مشترک یا جداگانه دارایی ها یکی را انتخاب کنند و البته در مورد افرادی که مهاجر هستند مالکیت مشترک(به حالت پیش فرض ) اجرا میشود .
طبق قوانین ایتالیا، حضانت کودک را نمی توان به شخص ثالث واگذار کرد و یکی از طرفین باید مسئولیت حضانت کودک را بر عهده بگیرد. پرداخت نفقه فرزند نیز بر عهده خود زوجین است.
روند طلاق در ایتالیا شباهت بسیار زیادی به روند قانونی طلاق در کشور گرجستان دارد.
انواع طلاق موجود در ایتالیا
فرآیند طلاق در ایتالیا شامل یک دوره جدایی قبل از نهایی شدن طلاق است. این جدایی می تواند توسط یک یا هر دو زوج آغاز شود. اگر فقط توسط یکی از زوجین شروع شود، مدت جدایی ۱۲ ماه است، در حالی که اگر هر دو طرف با جدایی موافقت کنند، مدت زمان جدایی ۶ ماه است. در ادامه به دو نوع طلاق در ایتالیا اشاره می کنیم:
- طلاق توافقی
در این نوع طلاق زن و شوهر متقابلاً توافق میکنند که ازدواج خود را خاتمه دهند و درخواست طلاق را با همدیگر به دادگاه تقدیم میکنند. سپس دادگاه شرایط زندگی و سطح تفاهم آنها را ارزیابی میکند و سعی میکند بین زوجین آشتی ایجاد نماید. اما در صورتی که قاضی تشخیص دهد که سازش ممکن نیست و زوجین نتوانند به تفاهم برسند، دادگاه طلاق تشکیل می شود. سپس دادگاه شرایط زوجین و شواهد موجود را برای تصمیم گیری در مورد طلاق آنها بررسی میکند و حکم نهایی را صادر خواهد کرد.
- طلاق قضایی
در این نوع طلاق فقط یکی از طرفین با تقدیم درخواست به دادگاه، دادخواست طلاق را آغاز میکند. سپس دادگاه این ادعا را بررسی نموده و شواهد را ارزیابی میکند تا مشخص شود که کدام طرف مسئول شکست ازدواج است.
پیمودن روند قانونی طلاق به کمک وکلای متخصص ندای حق
شرایط قانونی وجود دارد که به اختیارات ایرانیان مقیم خارج از کشور برای طلاق می پردازد. در ماده ۱۴ قانون حمایت خانواده آمده است :”هرگاه یکی از زوجین مقیم خارج از کشور باشد، دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران اقامت دارد برای رسیدگی صالح است”.
طبق ماده ۱۵ قانون حمایت خانواده، احکام دادگاه ها یا مراجع خارجی در ایران اجرا نمی شود مگر اینکه دادگاه صالح در ایران به این احکام رسیدگی و حکم اجرائی صادر کند.
فرقی نمی کند که شما در حال طلاق توافقی یا قضایی باشید، ثبت نکردن طلاق طبق قوانین ایران باعث میشود زوجیت و اثار حقوقی ان کماکان برقرار باشد به عنوان مثال زوجه میتواند از طریق دادگاههای داخل ایران ازبابت مهریه زوج را ممنوع الخروج نماید و یا اگر مرد همسر خود را ممنوع الخروج کند .برای ثبت طلاق ایرانی به هر حال لازم است که در برخی جلسات دادگاه شرکت نمایید و از حقوق قانونی خود دفاع کنید. این موضوع برای ایرانی های مقیم خارج از کشور سخت است زیرا به راحتی نمی توانند رفت و آمد کنند. در اینجا لازم است که از طریق سامانه میخک یاثنا وارد عمل شوید و یک وکیل قانونی برای خود انتخاب نمایید. وکیل به جای شما در جلسات دادگاه شرکت می کند و پرونده را پیش می برد.
گروه حقوقی ندای حق با سال ها تجربه موفق در پرونده های مشابه می توانند بهترین سطح خدمات را به شما ارائه بدهند و در مورد تمامی مسیر قانونی پرونده طلاق (بدون نیاز به حضور زوجین)شما را یاری رساند.
وکیل طلاق توافقی یا یکطرفه ایرانیان مقیم ایتالیا
چنانچه زوج ایرانی هستید که نسبت به ثبت طلاق توافقی یا یکطرفه خود در ایتالیا اقدام نموده ایدضرورت دارد تا نسبت به ثبت طلاف خود در دادگاههای خانواده ایران نیز اقدام نمایید و حضور وکیل طلاق ایرانیان مقیم خارج با توجه به بعد مسافت و طولانی بودن پروسه طلاق می تواند نقش بسزایی در پیشبرد پرونده شما ر ایران داشته باشد .وکالت دادن از طریق سامانه ثنا و سامانه میخکی امکانپذیر است .چنانچه کارت ملی هوشمند و یک سیم کارت فعال درایران نزد بستگان خود داشته باشید به راحتی می توانید در سامانه ثنای ایرانیان مقیم خارج ثبت نام نموده و از همین طریق به وکیل خود درایران وکالت دهید و اگر کارت ملی شما هوشمند نباشد سامانه میخکی مناسبترین گرینه است که پس از وارد نمودن اطلاعات شخصی و هویتی خود کد رهگیری دریافت نموده و پس ازتکمیل مراحل ان ،وکیل مربوطه ان را ازوزارت امورخارجه دریافت می نماید
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با گروه حقوقی ندای حق همراه باشید.