در این مقاله قصد داریم درباره موضوع وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور صحبت کنیم. برای برخی از ایرانی های مقیم خارج از کشور ممکن است پروسه طلاق و جدایی رخ دهد. حال باید چکاری انجام بدهند؟ ایا باید موضوع طلاق را در دادگاه کشور مقیم پیگیری کنند یا بهتر است به ایران برگشته و به دادگاه قضایی مراجعه نمایند؟ آیا خود به تنهایی از پس طلاق برمی­آیند یا نیز به وکیل مجرب دارند؟

وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور

به طور پیش فرض هر ایرانی در هر کجای دنیا که مقیم باشد، در برخی امور تابع کشوری است که در آن زندگی می‌کند. مانند قوانین راهنمایی و رانندگی، مقررات حقوقی و کیفری، و … . اما در یک سری امور مهم مانند ازدواج، طلاق  و ارث بایستی تابع قوانین کشور خود باشد.

یعنی اگر دو نفر ایرانی با یکدیگر ازدواج نموده و سپس مهاجرت کرده باشند، در صورت جدا شدن از هم اگر طبق قواعد کشور مقصد این کار انجام دهند طلاق آنان در ایران به رسمیت شناخته نخواهد شد.

بنابراین الزامی است که وضعیت طلاق خود را نیز در داخل ایران مشخص کرده و طلاق خود را در مراجع ذی صلاح ایرانی نیز به ثبت برسانند. اما چرا؟ به دلیل عدم اعتبار احکام دادگاه ‌های کشورهای خارجی در داخل ایران.

با توجه به رویکرد متفاوت ایران از کشورهای دیگر به‌ خصوص کشورهای غربی، احکام صادره در دادگاه‌های آن‌ها در ایران قابل اجرا نیست و بایستی ابتدا مورد شناسایی یا تنفیذ قرار بگیرد.

وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور چگونه فعالیت می‌کند؟

با توجه به امکان عدم حضور طولانی‌مدت ایرانیان مهاجرت کرده در داخل کشور، بسیاری از افرادی که متقاضی طلاق هستند، نمی‌ توانند مسیر قانونی پرونده را خود به تنهایی پیگیری کنند. این افراد برای انجام هر کاری که پرونده طلاق مربوط می‌ شود، به وکیلی در داخل کشور و فعال در همین حوزه نیاز دارند.

یک زوج ایرانی مهاجر برای این که بخواهند از یکدیگر جدا شوند، به وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور نیاز دارند تا کلیه امور مربوط به صدور حکم طلاق از دادگاه، ثبت در دفترخانه، دریافت و پرداخت مهریه و … را انجام دهد.

بهتر است که این وکیل در امور مربوطه تخصص کامل را داشته باشد.

نوع طلاق در خارج از کشور

نوع طلاق زوجین در خارج از کشور هم می‌ تواند مانند داخل کشور توافقی یا از سوی یکی از زوجین باشد. خوبی طلاق توافقی این است که بسیاری از مسائل در آن حل و فصل خواهد شد و دادگاه در این زمینه تکلیفی نخواهد داشت، از جمله مسائل مربوط به نفقه، مهریه، حضانت فرزندان، نصف کردن اموال و دارایی و مسائل دیگر.

درتمام این‌ موارد می‌تواند به صورت توافقی مشخص شود که آیا مثلاً مهریه پرداخت شود یا بخشیده شود و غیره.

طلاق در دفاتر اسلامی

در برخی کشورها مانند آمریکا دفاتر اسلامی‌ای وجود دارد که ملیت‌ های مسلمان مانند ایرانیان می ‌توانند برای امور شرعی هم‌چون ازدواج و طلاق به آن‌ها مراجعه کنند. اما به هر حال این رویدادها بایستی به ثبت در مراجع قانونی ایران برسند. مانند سفارتخانه‌ های ایران یا در مورد خاص آمریکا، دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن

هم‌چنین لازم است مدارک طلاق خود را به زبان کشور مقیم ترجمه کرده و به نهادهای مربوط در آن کشور ارائه دهید، تا چنین رویدادی در کشور محل اقامت شما هم به رسمیت شناخته شود.

فرآیند طلاق ایرانیان خارج از کشور

در مورد ایرانیان خارج از کشور نیز همچون داخل، گذراندن ۵ جلسه مشاوره بهزیستی اجباری است. البته رزرو این جلسات و سایر ساز و کارها توسط وکیل انجام می‌شود و روال خاص خود را دارد.

جلسات مشاوره به صورت آنلاین برگزار می ‌شود و در صورت بسته بودن تمام راه‌ های بازگشت، گواهی عدم سازش توسط مشاور صادر می‌گردد. در صورتی که یکی از زوجین در ایران باشند، دادگاه‌ محل سکونت وی، محل پیگیری امور مربوط به طلاق خواهد بود.

اما در صورت عدم حضور هیچ یک از زوجین در ایران، دادگاه‌های خانواده شهر تهران امور مربوطه را پیگیری خواهند کرد و وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور وکالت را برعهده خواهد گرفت. مدارک مورد بررسی دادگاه قرار می گیرد و حکم نهایی صادر می شود.

این موضوع در ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده ایران ذکر شده است که: احکام صادره در دادگاه‌ های کشورهای دیگر، نمی‌تواند لزوما مبنای اجرای احکام در داخل کشور ایران باشد.گروه حقوقی ندای حق برای وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور بهترین گزینه برای انتخاب است.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای