وکیل طلاق توافقی برای زمانی است که زوج و زوجه به عنوان آخرین راه حل به طور جدی بر سر موضوع طلاق توافقی هم نظر باشند. در این صورت، آنها باید در خصوص کلیه مسائل مالی ناشی از زوجیت مانند مهریه، نفقه و اجرت المثل و همچنین در موارد غیر مالی مانند حضانت و ملاقات فرزند باهم توافقات لازم را انجام دهند.
تماس با کارشناسان ندای حق
هر نوع توافقی بر این موارد از نظر دادگاه محترم است. با توجه به پیچیدگی و زمان بر بودن مراحل آن، بسیاری از زوجین تصمیم بر انتخاب وکیل طلاق توافقی می گیرند تا مجبور نباشند در تمام مراحل مربوط به پروسه طلاق شرکت کرده و بدون نیاز به حضور آنها، طلاق توافقی در زمان کوتاهتری صورت گیرد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی نوعی طلاق است که با توافق زوج و زوجه انجام می شود. یعنی آقا و خانم هر دو موافق طلاق هستند. در این مورد زن می تواند مهریه را ببخشد و یا نبخشد و یا تنها بخشی از مهریه را ببخشد. آنچه که مهم است این است که در موارد مختلف توافق صورت گیرد و به دادگاه اعلام شود. با توجه به پیچیده بودن و طولانی بودن مراحل طلاق توافقی، بسیاری از زوجین تصمیم میگیرند که به یک وکیل طلاق توافقی وکالت دهند، تا بدون نیاز به حضور آنها در هیچ مرحله ای، طلاق توافقی در زمان کوتاهتری انجام شود.
شرایط طلاق توافقی
طلاق توافقی یعنی زوجین بنا به عدم تفاهم در زندگی مشترک یا به هر دلیلی هر دو موافق انجام طلاق هستند و بالطبع، در مورد حقوق مالی مانند مهریه، اجرت المثل و … و امور غیر مالی مانند حضانت فرزند توافق کامل دارند. پروسه انجام طلاق توافقی یک روال اداری و قانونی است که حضور وکیل دادگستری می تواند تا حد زیادی از تنش های طی مراحل دادرسی بکاهد.
هر چند هر یک از زوجین می تواند وکیل خود را به طور مستقل انتخاب کند، ولی با توجه به توافقی بودن موضوع می توانند هر دو نفر وکالت خود را به جهت سهولت کار و هماهنگی بین دو وکیل و پیشبرد سریع تر، به یک دفتر وکالت واگذار نمایند که بدون نیاز به حضور شما مراحل قانونی را پیش برده و در دفترخانه طلاق ثبت نهایی نمایند.
نکته: دقت داشته باشید طلاق به عنوان آخرین راه حل است و اگر پس از مشورت با مشاور خانواده و تلاش برای استحکام زندگی مشترک به نتیجه نرسیدید، در نهایت برای انجام پروسه قانونی می توانید به گروه حقوقی وکلای ندای حق اعتماد کنید. برای مشاوره به کارشناس مجموعه در واتساپ، پیام ارسال فرمایید.
برای این که طلاق توافقی به بهترین نحو انجام شود باید با مراحل آن آشنایی داشته باشید تا بتوانید در زمانی اندک، حکم صادر شده توسط دادگاه برای انجام طلاق توافقی را دریافت کنید. ما در مجموعه حقوقی ندای حق، جزئیات روند پرونده طلاق را در اختیار موکلین خود قرار می دهیم تا دیدگاه شفاف و دقیقی از مراحل طلاق داشته باشند.
پیگیری مراحل اداری وقضایی پرونده بر عهده وکیل است و نیازی به حضور طرفین نیست. با این حال، در برخی مراحل مانند آزمایش های بکارت و یا بارداری نیاز به حضور زوجه است.
وکیل طلاق توافقی کیست؟
اگر به دنبال وکیل برای طلاق توافقی هستید، انتخاب وکیل مناسب بسیار مهم است. وکیل شما باید تجربه کافی در زمینه طلاق و توافقنامههای طلاق داشته باشد و قادر به مدیریت مسائل حقوقی مربوط به تقسیم دارایی، نفقه، حق حضانت فرزندان، و سایر مسائل مربوط به طلاق باشد. با مشاوره شخصی با وکلا، مطرح کردن سوالات از آنها و ارزیابی تجربه و تخصصشان، میتوانید وکیل مناسب برای طلاق توافقی خود را پیدا کنید.

اگر مایلید از وکیل پایه یک و مجرب طلاق در تهران خدمات تخصصی دریافت کنید، پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با شرایط و مراحل همکاری و دریافت مشاوره رایگان به صفحه وکیل طلاق مراجعه کنید.
گروه حقوقی ندای حق با سالها تجربه در زمینه دعاوی خانواده آماده ارائه خدمات به هموطنان داخل و خارج از ایران می باشند برای دریافت مشاوره یا اعطای وکالت به وکیل دادگستری با کارشناس گروه حقوقی ندای حق در واتساپ در ارتباط باشید.

مزایای همکاری با وکیل طلاق توافقی
برای هر نوع طلاقی، در ابتدا نیاز به صادر شدن حکم از طرف دادگاه است و طلاق توافقی به این معنی نیست که شما بتوانید بدون رای دادگاه، به دفترخانه برای طلاق مراجعه کنید، بلکه طلاق توافقی به این معنی است که زن و شوهر بر سر برخی مسائل مانند نفقه، حضانت و مهریه با یکدیگر توافق می کنند که این امر باعث سرعت بخشیدن به روند طلاق می شود.

اگر مایلید از وکیل خانواده پایه یک و مجرب در تهران مشاوره رایگان و خدمات تخصصی دریافت کنید، پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با شرایط و مراحل همکاری به صفحه وکیل خانواده مراجعه کنید.
استفاده از خدمات وکیل طلاق توافقی می تواند علاوه بر تسریع در روند کار، باعث شود که مراحل اداری وقضایی طلاق بدون حضور هیچ یک از زوجین، توسط وکیل اجرا شود.
از نظر برخی افراد که آگاهی کامل و روشنی از طلاق ندارند، طلاق توافقی امر ساده ای به نظر می آید. اما اینگونه نیست. انجام مراحل اداری و قضایی پرونده های طلاق حتی از نوع توافقی بسیار زمان بر است.
به علاوه اگر برای نخستین بار است که در جریان پرونده حقوقی قرار می گیرید و مجبور به رفت و آمد به دادگاه و مراجع ذی صلاح هستید، احتمالا دچار اضطراب زیادی خواهید شد. وکیل طلاق توافقی بار ها در جریان پرونده های طلاق قرار گرفته است و آشنایی کامل به مراحل رسیدگی به پرونده دارد. از این رو می تواند در مدت زمان کوتاهی و بدون نیاز به حضور شما، مسیر حقوقی پرونده را دنبال کند.
اگر به عنوان آخرین راه، دنبال طلاق سریع می باشید، برای آشنایی با سریع ترین راه طلاق از طرف زن و مرد به لینک سریع ترین راه طلاق مراجعه کنید.
اگرچه طلاق توافقی، نسبت به دیگر پرونده های حقوقی از میزان دشواری کمتری برخوردار است، اما باز هم نیاز است که از برخی مسائل حقوقی و مفاد قانونی آگاهی داشته باشید. وکیل طلاق توافقی فردی است که تجربه و اطلاعات لازم در پرونده های طلاق را دارد و در عین حال شما را نسبت به حقوق قانونی تان، آگاه می کند.
مهم: در هر زمینه ای بهتر است که برای جلوگیری از ضایع شدن حق خود، از افراد متخصص و مجرب کمک بگیرید. این موضوع به ویژه در پرونده های حقوقی اهمیت بیشتری پیدا می کند. بنابراین با دقت و شناخت کافی اقدام به انتخاب بهترین وکیل طلاق توافقی نمایید.
نقش وکیل طلاق توافقی در پروسه طلاق
هرچند گفته شد طلاق توافقی در بین دعاوی خانوادگی از سختی کمتری برخوردار است و آن هم بیشتر به خاطر اینکه زوجین برسر مسائل مالی و غیرمالی توافق می کنند، اما اخذ یک رای کامل و جامع خیلی مهم است که طی آن، تمام موارد توسط دادگاه لحاظ شده و در آینده شما را دچار مشکلات حقوقی و مالی ننماید.
طبق بخشنامه 1402 زوجین مکلف شدند برای انجام پروسه طلاق توافقی قبل هر گونه مراجعه به دادگاه، ابتدا به مراکز بهزیستی مراجعه نمایند و بعد از شرکت در جلسات مشاوره در صورت عدم توافق، گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت نموده و سپس نسبت به ارائه دادخواست اقدام نمایند.
وکیل طلاق توافقی ضمن آشنایی با روند بخشنامه های متعددی که دراین زمینه صادرمی گردد، در تنظیم صورتجلسه طلاق توافقی نهایت دقت و توجه را نموده و سریع ترین راه را برای پایان به تنش های بین زوجین انتخاب می کند. لذا برای شروع این فرایند زوجین باید در سامانه ثنا ثبت نام نموده و قرارداد وکالت خود را با وکیل طلاق توافقی امضاء نمایند .
طلاق توافقی مناسب تر است یا حق طلاق زن
همانطور که بارها تاکید شده طلاق باید به عنوان آخرین راهکار و راه حل استفاده شود و بهتر است به منظور حفظ کانون زندگی مشترک و در صورت وجود فرزند به منظور آینده بهتر آنها ، با مشاور خانواده و روانشناس معتمد مشورت کنید و چنانچه نیاز به وکیل خانواده داشتید، با ما در ارتباط باشید.
جهت آشنایی با شرایط، مدارک و مراحل طلاق با وکالت طلاق یا همان حق طلاق، به مقاله طلاق با داشتن حق طلاق مراجعه کنید.
در طلاق توافقی، زن ومرد نسبت به موضوع جدایی اتفاق نظر داشته و برای موضوعاتی مانند مهریه، اجرت المثل، نفقه و حضانت فرزندان با هم توافق و تعامل نموده و دادگاه هم به تصمیم آنها احترام گذاشته و بر مبنای آن رای صادر می نماید و طرفین جهت ثبت طلاق توافقی به یکی از دفاتر طلاق مراجعه نموده و آن را ثبت نهایی می کنند.
لازم به ذکر است در این نوع طلاق هم زوجین می توانند خودشان ابتدا در سامانه تصمیم ثبت نام کرده و مراحل غربالگری، مشاوره، شرکت در جلسات شورا و دادگاه را طی کنند که بدون وکیل، حدود 5 الی 6 ماه طول می کشد و هم می توانند به یک وکیل خوب برای طلاق توافقی وکالت دهند تا بدون نیاز به حضور آنها مراحل را در کمترین زمان ممکن انجام دهد.
اما در مورد حق طلاق چون اختیار طلاق قانونا با مرد است، می تواند این حق را در قالب یک سند رسمی به زن واگذار نماید که به موجب آن سند، زن می تواند حتی بدون حضور همسرش به دادگاه مراجعه و کارهای مربوط به طلاق را انجام دهد. در این حالت، زن می تواند هم از طرف خود و هم همسرش اقدام به دادن وکالت به وکیل برای طلاق توافقی کند. اما از طرف همسرش ملزم به اخذ وکیل دادگستری می باشد. لذا چه در طلاق توافقی چه در حق طلاق، برای پیگیری مراحل آن می توانید به وکلای خانواده و طلاق، وکالت دهید.

مراحل اخذ وکالت طلاق توافقی
برای اخذ وکالت طلاق توافقی در حال حاضر دو سامانه ثنا و میخکی وجود دارد. سامانه ثنا از سال 95 راه اندازی شده که به صورت الکترونیکی بوده و دیگر ابلاغی به شکل سابق و کاغذی موجود نیست و از بروز مشکلاتی مانند تعویض آدرس و عدم اطلاع فرد جلوگیری می شود.
لذا هموطنان در ایران از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ایرانیان مقیم خارج از کشور در صورت داشتن کارت ملی هوشمند و یک سیم کارت فعال در ایران که امکان دریافت کد را داشته باشد می توانند به راحتی در این سامانه ثبت نام نمایند و اگر امکان ثبت نام از طریق ثنا برای ایرانیان مقیم خارج وجود نداشت، از طریق سامانه میخکی وزارت امور خارجه می توانند این وکالت را به وکیل طلاق توافقی بدهند.
مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی
برای انجام طلاق توافقی، نیاز به تهیه و تقدیم مدارک مختلف دارید. مهمترین مدارکی که ممکن است در فرآیند طلاق توافقی مورد نیاز باشند عبارتند از:
درخواست طلاق توافقی: شامل مشخصات همسران و درخواست رسمی طلاق توافقی به دادگاه.
مدارک شناسایی: شامل اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه زوجین
مدارک ازدواج و طلاق قبلی: در صورت ازدواج یا طلاق قبلی هر یک از همسران، مدارک مربوط به این ازدواج یا طلاق می تواند لازم باشد.
توافقنامه طلاق: مدارک مرتبط با توافق بر سر مسائل مختلف از جمله تقسیم دارایی ها، نفقه، حضانت فرزندان، و سایر تعهدات مالی.
مدارک مربوط به داراییها: ممکن است نیاز به اسناد مثل سند مالکیت مسکن، اسناد بانکی، گواهی ارزش گذاری دارایی ها و … داشته باشید.
تصویر یا اسناد مربوط به فرزندان: در صورت وجود فرزندان، تصاویر شناسنامه ها و اسناد حاکی از حقوق حضانت و نفقه فرزندان ممکن است لازم باشد.
اگر با دادگاه طلاق و سوالات قاضی آشنا نیستید به مقاله سوالات قاضی در دادگاه طلاق مراجعه کنید.
طلاق توافقی خارج از کشور
طلاق توافقی خارج از کشور یک وضعیت طلاق است که زوجین در کشورهای مختلف هستند یا یکی از همسران در حال حاضر در یک کشور غیر محل سکونت، اقامت دارد. در این حالت، پروسه طلاق باید با رعایت قوانین حقوقی مختلف و متفاوت از کشورهای مختلف صورت گیرد.
بر اساس جایگاه زوجین در کشورهای مختلف، ممکن است قوانین حقوقی مختلفی بر روی مواردی مانند تقسیم دارایی، نفقه، و حق حضانت فرزندان تأثیر بگذارند. بنابراین، مهم است که با یک وکیل با تخصص در حقوق بینالمللی یا حقوق خصوصی مشورت کنید.
لازم به ذکر است، با توجه به اینکه طبق ماده 6 قانون مدنی قوانین مریوط به احوال شخصیه ازجمله طلاق در مورد کلیه اتباع ایران ولو مقیم خارج باشند مجری خواهد بود. لذا در نهایت حتی با وجود ثبت طلاق توافقی در خارج ایران، زوجین باید آن را طبق قانون کشور خود نیز به ثبت برسانند. وکیل طلاق توافقی بدون نیاز به حضور شما در ایران، تمام مراحل را پیش برده و در نهایت، نسبت به ثبت آن در دفترخانه طلاق اقدام می نماید.
هزینه وکیل طلاق توافقی
هزینه وکیل طلاق توافقی با توجه به شرایط پرونده مطروحه و اینکه زوجین تمایل به حضور در بعضی جلسات دادرسی داشته باشند یا خیر متفاوت است. چرا که بعضی از زوجین به دلیل مشغله کاری و یا جلوگیری از ایجاد تنش های طی مراحل دادرسی تا انتها که ثبت طلاق در دفترخانه انجام می شود، هیچکونه تمایلی به حضور ندارند و کلیه موارد به وکیل واگذار می شود.
هزینه وکیل طلاق توافقی در این صورت شامل بخشی ثابت از جمله هزینه دادرسی، مشاره، داوری، شورای حل اختلاف، تست عدم بارداری و هزینه ثبت در دفترخانه و حق الوکاله می باشد. در موارد طلاق توافقی حتی با وجود دو وکیل یک هزینه پرداخت می شود و معمولا توسط کسی که دادخواست را ارائه می دهد، صورت می گیرد و در بعضی موارد با توافق زوجین به صورت بالمناصفه پرداخت می شود.

بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران
انتخاب بهترین وکیل برای طلاق توافقی به ویژگیها و مهارتهای گوناگونی بر میگردد. در این مقاله به برخی از ویژگیها و خصوصیاتی که بهترین وکیل طلاق توافقی تهران باید داشته باشد، اشاره شده است:
- تخصص و تجربه
- توانایی در مذاکره
- آگاهی از قوانین
- مهارتهای حل اختلاف
- شفافیت و صداقت
- پایبندی به مسائل اخلاقی
بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران کسی است که با آگاهی کامل از قوانین حقوق مدنی و حمایت خانواده و بخشنامه های مربوطه و جزئیات آن بتواند در زمان مشاوره، زوجین را از حقوق قانونی خود آگاه نموده وتوافق نامه را به گونه ای تنظیم نماید که از هرگونه مشکلات احتمالی آینده و ضررهای مادی زوجین جلوگیری شود و در نهایت این فرایند چالشی و عاطفی را از نظر قانونی به درستی پیش ببرد.
وکیل خانم برای طلاق توافقی
در هر پرونده ای موضوع مهم، داشتن یک وکیل متعهد و پیگیر و پرتلاش و آگاه به قوانین است که با رویه دادگاه ها و سایر امور آشنایی کامل داشته باشد و موضوع جنسیتی مطرح نیست. کما اینکه گروه حقوقی ندای حق متشکل از وکلای آقا و خانم پایه یک دادگستری است که تجربه کافی در امور خانواده را دارند. اما در موضوع پرونده های طلاق توافقی به دلیل جو حاکم بر روابط زوجین و درگیری های عاطفی و دلایلی شخصی، زوج تمایل به انتخاب وکیل آقا و زوجه هم تمایل به انتخاب وکیل خانم برای طلاق توافقی دارند.
درنهایت، داشتن یک وکیل با تجربه در این زمینه می تواند باعث شود روند کار به درستی و در کمترین زمان ممکن به نتیجه برسد و زوجین از پیامدهای قانونی که ممکن است در آینده از بابت مهریه، اجرت المثل یا استرداد جهیزیه و حضانت فرزند مطرح می شود، نگرانی نداشته باشند. چنانچه تمایل به انتخاب وکیل خانم برای طلاق توافقی دارید با کارشناس گروه حقوقی ندای حق در واتساپ در ارتباط باشید.
دریافت مشاوره حقوقی رایگان از بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران
موضوع طلاق و انواع آن در قانون و شرع مشخص شده است و هر دعوای خانوادگی با توجه به شرایط و اوضاع و احوال زوجین و چالش هایی که با آن روبرو می باشند، متفاوت است. با توجه به این موضوع، قوانین و مقررات متعددی تدوین شده است. در شرایطی که زوجین به طور جدی به طلاق توافقی برای خاتمه دادن زندگی مشترک فکر می کنند، دریافت مشاوره حقوقی از وکیل طلاق توافقی می تواند تا حدود زیادی راهگشا باشد و زوجین درگیر حواشی و موضوعات مختلف در دادگاه نشوند و توافقات خود را قبل هر گونه اقدام، قطعی نمایند.
شماره وکیل برای طلاق توافقی
در طی پروسه طلاق توافقی تا زمان ثبت در دفترخانه ممکن است هر یک از زوجین نسبت به توافقات مکتوب صورتجلسه انصراف دهد. در چنین شرایطی، به دلیل جلوگیری از عدم پایندی زوجین به توافقات مکتوب، بخشیدن مهریه و در قبال آن اخذ سند وکالت در طلاق یکی از راهکارهایی است که باعث جلوگیری از این موارد می شود. البته توصیه می شود قبل از اقدام به ثبت چنین اسنادی با وکیل طلاق توافقی مشورت نمایید. برای دریافت مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید با شماره 02166895246 در ساعات اداری تماس بگیرید یا به کارشناس مجموعه در واتساپ به شماره 09390188663 پیام ارسال فرمایید.
طلاق توافقی یک وضعیت حقوقی است که در آن، زوجین در مورد مسائل مختلف مرتبط با طلاق به توافق میرسند. این نوع طلاق به نوعی حل دعاوی طلاق به صورت صلح آمیز است. برای انجام طلاق توافقی، آقا و خانم باید بر روی برخی از مواردِ زندگی مشترک از جمله مهریه، اجرت المثل، جهیزیه و حضانت فرزند (در صورت وجود) توافق کنند بر خلاف تصور عامه، در طلاق توافقی نیاز نیست که لزوما زن مهریه خود را ببخشد.
این نوع طلاق ممکن است فرآیند زمان بر و پیچیده طرح رسمی دعاوی را کاهش دهد و به همسران اجازه می دهد تا به صورت مسالمت آمیز از یکدیگر جدا شوند. در ادامه بیشتر در مورد طلاق توافقی و شرایط آن صحبت می کنیم و شرایط، مدارک و مراحل طرح دادخواست طلاق توافقی را شرح می دهیم.
طلاق یکطرفه به طلاق از طرف مرد و یا اگر زن متقاضی باشد، طلاق از طرف زن با یا بدون داشتن حق طلاق می گویند. برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک مربوطه کلیک کنید.
مدت زمان طلاق توافقی چقدر می باشد؟
مدت زمان طلاق توافقی متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. مواردی که میتوانند تأثیر گذار باشند عبارتند از:
میزان همکاری طرفین: اگر هر دو طرف مسائل مختلف مرتبط با طلاق را به صورت همکاری و با تعهد به توافق حل کنند، ممکن است فرآیند زمان برای اتمام سریع تر باشد.
پیچیدگی موارد: اگر موارد مرتبط با طلاق مانند تقسیم دارایی ها، حضانت فرزندان، نفقه و سایر تعهدات مالی پیچیده باشند، ممکن است زمان بیشتری برای رسیدن به توافق صرف شود.
وضعیت دادگاه: مواردی مانند ظرفیت دادگاه ها و تراکم کاری آن ها نیز میتوانند تأثیرگذار باشند. بسته به نحوه پیشروی دادگاه در مورد پرونده های طلاق، زمان لازم برای صدور حکم نهایی متغیر است.
در حال حاضر برای انجام طلاق توافقی بین 3 تا 6 ماه زمان نیاز است که البته این امر ممکن است در برخی موارد بیشتر شود. چرا که در بدو امر زوجین باید در جلسات مشاوره شرکت کنند که حداقل 45 روز زمان خواهد برد. در صورتی که وکیل داشته باشید شرایط طلاق توافقی و زمان آن بسته به تجربه وکیل مربوطه متفاوت است و بین حدودا 25 الی 80 روز کاری بدون نیاز به حضور زوجین انجام می شود.
اگر یکی از زوجین جهت رسیدگی به پرونده طلاق در دادگاه حاضر نشود یا مجهول المکان باشد، می توان با شرایطی، درخواست طلاق غیابی داد. برای آشنایی با شرایط و مراحل طلاق غیابی به صفحه طلاق غیابی مراجعه کنید.
طبق قانون ایران، زوجین در چه مواردی می توانند طلاق را از شناسنامه خود پاک نمایند؟
در سیستم حقوقی ایران، مفهوم “پاک کردن یا حذف طلاق از شناسنامه” به صورت کلی وجود ندارد. طلاق یک اقدام حقوقی است که به صورت ثبتی در سوابق رسمی نظام ثبت احوال (شناسنامه) ثبت میشود. این ثبت اطلاعات مربوط به طلاق در اسناد رسمی مخصوص دولتی به عنوان یک رویداد حقوقی رخ میدهد و امکان پاک کردن آن از سوابق قانونی به راحتی وجود ندارد. اما از آنجا که معمولا هیچ اصلی نیست که استثنا نداشته باشد، در موارد ذیل امکان حذف نام همسر از شناسنامه وجود دارد که در ماده 33 قانون ثبت احوال کشور نیز به آن اشاره شده است:
1_ چنانچه زوجین در دوران عقد جدا شده باشند و در واقع زوجه غیرمدخوله (دوشیزه) باشد ضمن ارائه گواهی پزشکی قانونی و درج در حکم دادگاه، می توان برای زوجین درخواست شناسنامه جدید نمود.
2_ چنانچه آقا یا خانمی بعد از ازدواج مجدد تصمیم به حذف نام همسر سابق از شناسنامه خود را داشته باشند، این امکان وجود دارد و در این حالت دوشیزه نبودن خانم دلیل برای حذف نشدن نام همسر نیست.
نکته: معمولا این موارد در شرایطی مجاز است که زوجین طلاق گرفته باشند و معمولا امکان حذف نام همسر فوت شده به لحاظ مصلحت و آثاری که ایجاد می کند، وجود ندارد. اما ممکن است در موارد محدودی و موردی با آن موافقت شود.
مراحل طلاق توافقی طبق بخشنامه و قانون 1403
در طی سالهای اخیر، مراحل طلاق توافقی دچار تغییرات زیادی شده است در مقاله زیر مراحل طلاق توافقی با وکیل و بدون وکیل را توضیح می دهیم.
در صورتی که بدون وکیل قصد انجام طلاق توافقی را داشته باشید می توانید به صورت زیر اقدام نمایید:
1- ثبت نام زوجین در سامانه تصمیم و تعیین جلسات مشاوره و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق
2- ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
3- یک جلسه مشاوره شورای حل اختلاف
4- مکتوب کردن توافقات زوجین و ارائه به دادگاه
5- احراز بارداری یا عدم بارداری زوجه که معمولا طبق اقرار، در دادگاه پذیرفته میشود، اما هنگام جاری شدن صیغه طلاق در دفترخانه نیاز به ارائه آزمایشات پزشکی دارد. در صورت اثبات یائسگی خانم، نیاز به دریافت این گواهی نیست.
6- تعیین وقت رسیدگی و حضور در جلسات دادگاه که تمام مراحل ذکر شده چند ماهی زمان می برد .
7- صدور گواهی عدم امکان سازش و مراجعه زوجین به دفترخانه و مهر زدن شناسنامه ها
طلاق با داشتن حق طلاق (وکالت در طلاق)
در سیستم حقوقی ایران، طلاق با داشتن حق طلاق یا وکالت در طلاق بر اساس قوانین اسلامی صورت گیرد. در ادامه، مراحل عمومی پروسه طلاق با حق طلاق آورده شده است. در واقع اخذ وکالت در طلاق زن از همسرش به دو روش می باشد.
برای آگاهی از شرایط طلاق با داشتن وکالت طلاق به لینک طلاق با داشتن حق طلاق مراجعه کنید.
در یک روش، در قسمت شروط ضمن عقد زوجین توافق می کنند که زوجه حق طلاق داشته باشد و معمولا در انتهای سند ازدواج عبارتی مانند”زوج به زوجه وکالت باعزل با حق توکیل به غیر و لوکررا و حق قبول بذل داد که هر زمان زوجه اراده نماید با مراجعه به دادگاه و اخذ رای و با مراجعه به دفتر رسمی طلاق، خود را مطلقه نماید” و زوج نیز آن را امضاء نماید . البته ناگفته نماند که با درج حق طلاق در عقدنامه، معمولا زوجه بی نیاز از اثبات عسر و حرج در دادگاه نخواهد بود و باید بودن در سختی را به دادگاه ثابت کند.
اما روش دوم، مراجعه به دفتر اسناد رسمی و اخذ وکالت از زوج می باشد که در این حالت، زوجه می تواند با دادن وکالت به وکیل پایه یک دادگستری به جای همسرش، اقدام به طلاق نماید.
نکته مهم اینکه در متن وکالت تنطیمی در دفتر اسناد رسمی باید چندین نکته درج و رعایت شود تا وکالتنامه مورد قبول دادگاه قرار گیرد:
- وکالت نامه بلاعزل باشد.
- حق توکیل به غیر درج شده باشد.
- حق ضم وکیل و امین سلب شده باشد.
- قبول مابذل در آن درج شده باشد.
- حق تجدیدنظر و فرجام خواهی ساقط شده باشد.
- حق مراجعه به دفتر ثبت طلاق را داشته باشد.
گواهی بکارت و تست عدم بارداری در طلاق توافقی در ایران
در طلاق توافقی یا هر نوع طلاق دیگر در ایران، نیاز به اخذ گواهی بکارت یا تست عدم بارداری به طور مستقیم شاید مربوط به فرآیند طلاق نباشد. اما ممکن است در برخی موارد، این اطلاعات به عنوان بخشی از توافقات مالی و حقوقی مرتبط با طلاق در نظر گرفته شودکه دریافت گواهی عدم بارداری برای هر نوع طلاقی لازم و ضروری خواهد بود. چون اگر زوجه باردار باشد، شرایط حضانت فرزند و ملاقات و همچنین تعهدات مربوط به آن نیز مطرح خواهد شد.
گواهی عدم بارداری بنا به رویه بعضی دادگاهها به شعبه مربوطه تحویل داده می شود و درمواردی نیز به دفتر رسمی ثبت طلاق ارائه می گردد . البته چنانچه زوجه در سن یائسگی باشد معمولا نیازی به انجام تست عدم بارداری نخواهد بود. این موضوع درماده 31 قانون حمایت خانواده مقرر گریده است : بر اساس این ماده:” ارائه گواهی پزشک ذی صلاح در مورد وجود جنین یا عدم آن برای ثبت طلاق الزامی است، مگر آنکه زوجین بر وجود جنین اتفاق نظر داشته باشند.”
ثبت قرارداد الکترونیکی برای وکالت طلاق توافقی
در ایران، موضوعات مرتبط با قراردادهای الکترونیکی و وکالت الکترونیکی تحت تأثیر قوانین و مقررات مربوطه قرار دارد. در طول سالها، قوانین مرتبط با تکنولوژی و اینترنت نیز در کشور توسعه یافتهاند.
بهطور کلی، استفاده از قراردادهای الکترونیکی و وکالت الکترونیکی با موافقت طرفین ممکن است. اما، برای حصول اعتبار قانونی این نوع قراردادها، ممکن است نیاز به رعایت شرایط خاصی باشد.
از سال ۹۵ سامانه ای در ایران راه اندازی شده به نام ثنا که تمام خدمات قضایی و حقوقی دادگاههای ایران از طریق همین سامانه انجام می شود. اگر ساکن ایران باشید که به راحتی می توانید با ورود به سامانه و ثبت نام حسب مورد در بخش اشخاص حقیقی یا حقوقی نسبت به احراز هویت خود اقدام نموده و ثنای خود را فعال نمایید و هموطنان خارج از کشور اگر دارای کارت ملی هوشمند باشند، می توانند اطلاعات هویتی و شخصی خود را وارد کرده و به راحتی احراز هویت و ثبت نام نمایند. البته مستلزم داشتن یک سیم کارت فعال متعلق به خود فرد یا یکی از بستکان یا دوستان می باشد که کد مربوطه را دریافت کنند. بعد از تکمیل ثبت نام از همین طریق امکان دادن وکالت به وکیل فراهم می شود.
برای انجام پرونده طلاق خود بهتر است با وکیل متخصص خانواده پیش بروید تا در انجام این امور آشنا باشد و در کوتاه ترین زمان کار شما را انجام دهد. از طریق واتساپ با کارشناس گروه حقوقی ندای حق در ارتباط باشید.
مهریه در طلاق توافقی
در طلاق توافقی نیز زوجه حق مهریه را دارد. با این حال تعیین مهریه در طلاق توافقی به این صورت است که زوجین می توانند میزان مهریه زن را مشخص نموده و توافق کنند که مرد با پرداخت چه میزان از مهریه حاضر به طلاق دادن زن می باشد. همانگونه که قبلا نیز گفته شد، در طلاق توافقی همه موارد بر مبنای توافق خانم و آقا پیش می رود. در طلاق توافقی نیازی نیست زن تمام مهریه خود را ببخشد و می تواند با رضایت مرد همه مهریه خود را دریافت کند و یا تمام مهریه خود را ببخشد یا بخشی را دریافت و بخشی را بذل کند.
ابراء مهریه و طلاق توافقی
ابراء یک اصطلاح فقهی و حقوقی است و به معنای صرف نظر کردن و اسقاط ذمه فرد بدهکار می باشد و تعریف آن در قانون مدنی آمده است. یعنی طلبکار به اراده و اختیار خود از طلب خود صرف نظر نماید و ابراء مهریه یعنی زوجه با اراده خود، زوج را از پرداخت مهریه ما فی القباله معاف می کند و ابراء مهریه معمولا در دفاتر اسناد رسمی تنطیم شده و زوجه با ابراء مهریه خود، دیگر نمی تواند مهریه را مطالبه نماید، چون نوعی اسقاط دین است.
هر چند برای طلاق توافقی، نیازی به بخشش کل مهریه نیست، ولی زوجه می تواند با رضایت خود در قبال موافقت زوج با طلاق توافقی، بخشی از مهریه را ببخشد ( ابراء ) کند.
داشتن حق طلاق روند و مسیر طلاق را برای زوجه هموارتر می نماید. چون حق طلاق طبق قانون با مرد است. معمولا بسیاری از زوج ها درقبال ابراء مهریه از طرف زوجه به او وکالت بلاعزل در طلاق می دهند که در این حالت زوجه، با داشتن حق طلاق رسمی و قانونی، دیگر نیازی به موافقت زوج ندارد و می تواند با تعیین وکیل از طرف زوج، کارهای مربوط به طلاق را پیش ببرد.
با توجه به اینکه تنظیم متن ابراء مهریه و همچنین وکالت در طلاق از حساسیت زیادی برخوردار است، قبل از هر گونه اقدامی با وکیل مشورت نمایید. در صورت تمایل از طریق واتساپ با کارشناس مجموعه گروه حقوقی ندای حق در ارتباط باشید.
طلاق توافقی و شرط تنصیف اموال
یکی از شروط مندرج در سند ازدواج شرط تنصیف اموال است. بدین معنی که زوج متعهد می شود اموال به دست آمده را با همسر خود نصف کند و از این جهت بعضی به آن شرط نصف دارایی هم می گویند که مطالبه آن شرایطی دارد و در صورتی به زن تعلق می گیرد که طلاق از طرف زوج بوده و همچنین طلاق به علت تخلف زن از وظایف همسری نباشد.
لذا در طلاق توافقی معمولا نصف اموال مرد به زن تعلق نخواهد گرفت مگر زوج با تمایل خود از اموال خود قسمتی را به زوجه بدهد. در این صورت می توانند این موضوع را در صورتجلسه طلاق توافقی شرط کنند وگرنه دادگاه، زوج را مجبور به دادن نصف اموال به زوجه نخواهد کرد.
اجرت المثل در طلاق توافقی چیست
وفق ماده 336 قانون مدنی” هرکسی که برحسب خواسته و دستور دیگری اموری را انجام دهدکه عرفا به آنها مزد تعلق می گیرد،می تواند دستمزد مطالبه کند. مگر اینکه معلوم شود قصد تبرع داشته است. “به موجب همین ماده، اموری که زن در منزل همسر خود از قبیل آشپزی، نظافت، خانه داری و تربیت فرزندان را انجام می دهد. اگر چه از نظر عرفی وظیفه تلقی می گردد، اما از نظر شرعی و قانونی این کارها از وظایف زن نیست و زنی که در منزل شوهر این امور را انجام می دهد، مستحق پاداش است. چرا که عمل هرشخصی محترم است. لذا زن از این بابت می تواند مطالبه اجرت المثل کند که به آن اجرت المثل ایام زوجیت گفته می شود.
در طلاق توافقی نیز باید تکلیف اجرت المثل زن مانند مهریه مشخص شود. چرا که دراین نوع طلاق توافقات زن و مرد برای دادگاه ملاک عمل است و اگر زن اجرت المثل را ببخشد، دادگاه دیگر اقدام به تعیین مقدار اجرت المثل زن نخواهد کرد. اما اگر زن بخواهد مبلغ اجرت المثل در طلاق توافقی را مطالبه کند، یا باید با توافق با شوهرش مبلغ را مشخص کند یا موضوع به کارشناس دادگاه واگذار شود تا وی میزان اجرت المثل را تعیین کند.
حضانت فرزند در طلاق توافقی
در طلاق توافقی از جمله مشکلات مهمی که ممکن است فکر زوجین را بابت آینده فرزند درگیر نماید، موضوع حضانت فرزندان است در ماده 1168 قانون مدنی، نگهداری اطفال هم حق هم تکلیف ابوین است. به همین دلیل است که هیچ کدام از زوجین حق ندارد در مدتی که حضانت فرزند را بر عهده دارند، از نگهداری فرزند امتناع نمایند. همانگونه که قبلا نیز عنوان شد طبق قانون به طور کلی حضانت فرزندان (دختر و پسر) تا سن هفت سالگی با مادر است.
پس از سن هفت سالگی حضانت دختر تا نه سالگی وپسر تا پانزده سالگی با پدر است و بعد از آن، فرزندان از مدار حضانت پدر خارج میشوند و خود باید تصمیم بگیرند که در ادامه با کدام یک از والدین میخواهند زندگی کنند. اما موضوع حضانت فرزند در طلاق توافقی و حتی تعیین زمان و مکان ملاقات و سایر جزئیات بستگی به توافق زوجین دارد و اگر والدین در این مورد به توافق نرسند تصمیم گیری با دادگاه است .
نفقه فرزند در طلاق توافقی
وفق ماده 1999 قانون مدنی، پرداخت و تامین هزینه های زندگی فرزند یا فرزندان بر عهده پدر است. در طلاق توافقی مانند دیگر موارد پرداخت نفقه، بسته به توافق زن و مرد دارد. به عنوان مثال حتی می توانند توافق کنند حضانت با پدر باشد و مادر نفقه پرداخت کند. لذا زن و شوهر در طلاق توافقی باید مسئول پرداخت نفقه و در صورت تمایل، میزان نفقه را مشخص نمایند.
تکلیف جهیزیه در طلاق توافقی
جهیزیه اموالی است که زن در ابتدای شروع زندگی مشترک به خانه مرد می برد تا برای گذران زندگی از آن استفاده کنند و معمولا طبق مدارکی مانند لیست سیاهه، فاکتور خرید و ….مالک آنها محسوب می شود. تهیه جهیزیه به صورت قانونی بر عهده زن نمی باشد، اما در کشور ما عرف بر این است که جهیزیه از طرف دختر و خانواده زن فراهم شود. لذا در شرایطی که زن و مرد به اختلاف خورده و تصمیم بر جدایی می گیرند، در صورتی که ادامه زندگی برایشان مقدور نباشد، در زمان طلاق توافقی باید در مورد نحوه استرداد جهیزیه و زمان و مکان آن نیز باید توافق کنند.
طلاق توافقی در دوران عقد
مراحل طلاق توافقی دوران عقد با مراحل کلی طلاق توافقی تفاوت چندانی ندارد. منظور از عقد، یعنی زن و مرد به یکدیگر محرم هستند اما در منزل مشترک به سر نمی برند. بعد از اینکه زوجین در دوران عقد متوجه شدند که امکان ادامه زندگی مشترک با همدیگر را ندارند و با نظر مشترک تصمیم به طلاق توافقی در دوران عقد گرفتند، ابتدا باید مانند سایر موارد طلاق توافقی بر سر مسائل حقوقی مانند مهریه و نفقه به توافق برسند.
لازم به ذکر است که اگر خانم دوشیزه باشند و قرار به پرداخت مهریه باشد، نصف مهریه مندرج در سند ازدواج به ایشان تعلق می گیرد و زوجین با مراجعه به دفتر وکیل طلاق توافقی، توافقات خود را اعلام و مکتوب می کنند.
پس از صدور رای دادگاه، زوجین یا وکیل آنها جهت ثبت طلاق به دفترخانه مراجعه نموده و طلاق را ثبت می کنند. بعد از ثبت طلاق، زوجه در صورت دوشیزه بودن می تواند به اداره ثبت احوال مراجعه نموده و با حذف نام همسر قبلی و مهر طلاق، شناسنامه جدید دریافت نماید.
طلاق توافقی با وکیل
در صورتی که شما قصد شرکت در جلسات مشاوره، غربالگری و جلسات دادگاه را ندارید و تمایل دارید امور مربوط به طلاق توافقی شما در کمترین زمان ممکن صورت گیرد با داشتن وکیل طلاق توافقی انجام کلیه امور با آشنایی کامل به روند و مراحل دادرسی انجام می شود و نیاز به حضور هیچ یک از زوجین در دادگاه نخواهد بود. به این ترتیب از تنش و اختلافات احتمالی در طی پروسه نیز جلوگیری میشود. همچنین داشتن وکیل طلاق توافقی باعث میشود روند رسیدگی به طلاق کوتاه شود.
برای مشورت با وکلای مجرب ندای حق با شماره 02166895246 تماس بگیرید یا به شماره واتساپ 09390188663 پیام دهید.
مراحل طلاق توافقی با وکیل به شرح ذیل می باشد:
انجام کلیه مراحل طلاق توافقی تهران , شهرستان و خارج از کشور بدون نیازبه حضور فیزیکی زوجین
- مشاوره آنلاین وحضوری توسط وکیل پایه یک دادگستری
- انعقاد قرارداد وکالت الکترونیک بین وکیل و موکل در سامانه ثنا قوه قضاییه
- تنظیم دقیق توافقنامه زوجین
- پشتیبانی و گزارش منظم از روند پرونده به موکل
- عدم نیاز به حضور زوجین در جلسات رسیدگی
- اخذ رای از شعبه دادگاه و اخذ گواهی قطعیت
- امکان ثبت طلاق در دفتر خانه (در صورت تمایل)
نکات مهم در طلاق توافقی
در حال حاضر مدت زمان انجام طلاق توافقی با توجه به تخصص و تجربه گروه وکلای ندای حق، بین 25 تا 80 روز کاری است. با توجه به الکترونیکی شدن قرارداد وکیل و موکل، امکان انجام فرآیند به صورت غیرحضوری هم وجود دارد. تمام مراحل به صورت کاملا قانونی و مستقیم توسط وکیل با سابقه دادگستری انجام می شود.
خانم بالای 50 سال به دلیل یائسه بودن نیاز به آزمایش عدم بارداری ندارد.
چنانچه خانم دوشیزه باشد برای تایید بکارت و عدم نزدیکی، به پزشکی قانونی معرفی می گردد.
اگر زوجین تصمیم جدی به جدایی دارند و میخواهند در کمترین زمان ممکن طلاق توافقی بگیرند، بهتر است وکالت پرونده خود را به یک وکیل با تجربه بسپارند. چرا که وکیل متخصص، آشنایی کاملی با پروسه طلاق توافقی دارد و این کار را با سرعت و دقت بیشتری نسبت به خود فرد انجام میدهد.
وکیل طلاق توافقی قبل از اقدام و ثبت دادخواست، توافقات و شرایط زوجین را بررسی کرده و بعد از نتیجه گیری از توافقات، آنها را مکتوب و دادخواست طلاق توافقی را تنظیم و به مراجع قضایی ارجاع میدهد. با حضور وکیل در پرونده طلاق توافقی دیگر نیازی به حضور زوجین در جلسات مشاوره و رسیدگی به پرونده نیست و تمامی مراحل قانونی پرونده به کمک وکیل انجام خواهد شد.
سوالات متداول
خیر، اما با توجه به جزئیات قوانین حقوق خانواده و تخصصی شدن آن، حضور وکیل باعث می شود پرونده با روند بهتر و سریع تری انجام شود.
موضوعاتی مانند مهریه، اجرت المثل، نفقه، ملاقات فرزند، نفقه ایام عده و استرداد جهیزیه مواردی است که باید نسبت به آنها توافق نمود.
اصل شناسنامه و کارت ملی زوجین
اصل سند ازدواج و در صورت عدم دسترسی، اخذ رونوشت آن
بله. انجام طلاق توافقی بدون نیاز به حضور زوجین امکان پذیر است.
در صورت کامل بودن اختیارات زوجه در وکالتنامه (حق طلاق ) نیازی به حضور آقا در مراحل طلاق توافقی نیست. اما زوجه باید از طرف زوج الزاما وکیل به دادگاه معرفی نماید.
بله، با توجه به اینکه وکالتنامه های الکترونیکی از طریق ثنا امضاء می گردد و مورد تایید قوه قضائیه می باشد امکان برگزاری جلسات با موکل هم به صورت آنلاین و هم حضوری وجود دارد.
در ابتدا در واتساپ سوالات خود را از کارشناس مجموعه پرسیده و راهنمایی می شوید و با وکیل مربوطه یک جلسه آنلاین یا حضوری مشاوره نموده و پس از اخذ وکالت از طریق سامانه ثنا، پرونده شما توسط وکیل آغاز می شود.
این پست چقدر برای شما مفید بود؟
برای امتیازدهی روی ستاره ها کلیک کنید.
معدل امتیازها: 4.8 / 5. تعداد افرادی که امتیاز داده اند: 18
هنوز امتیازی داده نشده است.