درخواست طلاق از طرف مرد

درخواست طلاق از طرف مرد | قوانین، شرایط، مراحل و مدارک

طبق ماده 1133 قانون مدنی اختیار طلاق با مرد است. مرد بدون نیاز به دلیل خاصی و به صرف اراده می تواند زن را طلاق بدهد. طلاق مخصوص عقد دائم است و در موارد نکاح موقت با تمام شدن مدت صیغه یا بخشیدن مدت باقی مانده به زن از طرف مرد، رابطه نکاح از بین می رود.

اگر مایلید از وکیل پایه یک و مجرب طلاق در تهران خدمات تخصصی دریافت کنید، پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با شرایط و مراحل همکاری و دریافت مشاوره رایگان به صفحه وکیل طلاق مراجعه کنید.

در این مطلب می خواهیم در مورد طلاق از طرف مرد، شرایط و مراحل و حقوق مالی و غیرمالی زن در طلاق از طرف مرد صحبت کنیم.

طلاق از طرف مرد

در سنوات گذشته، مرد می توانست صرفا بدون اخذ حکم از دادگاه و با مراجعه به دفتر طلاق، نسبت به طلاق زن اقدام نماید. این امر باعث افزایش آمار طلاق در جامعه بود. بنا بر این قانوگذار درباره درخواست طلاق از طرف مرد، قوانینی را مقرر نمود که به مراتب کمی سخت تر شده است.

چرا که مرد نیز باید ابتدا نسبت به اخذ گواهی عدم امکان سازش از دادگاه اقدام نموده و سپس برای ثبت آن به دفترخانه مراجعه کند که البته ثبت طلاق از طرف مرد مقدماتی نیز دارد که در ادامه مقاله به آن می پردازیم.

بهترین و راحت ترین راه طلاق، طلاق توافقی می باشد. برای آشنایی با شرایط و مراحل طلاق توافقی و دریافت مشاوره رایگان از وکیل پایه یک به لینک بهترین وکیل طلاق توافقی در تهران مراجعه کنید.

دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد

درمواردی زوج برای ارائه دادخواست طلاق خود دلایل محکمه پسندی نیز دارد که با اثبات آنها درمحکمه برای زوجه درباب حقوق مالی عواقبی خواهد داشت که می توان به موارد ذیل اشاره کرد.

  • ترک و رها کردن زندگی مشترک از طرف زوجه: چنانچه زوجه بدون هیچ دلیلی زندگی مشترک را ترک کند دادگاه این موضوع را به عنوان عذر موجه از سمت زوج پذیرفته و پروسه طلاق سریع تر می شود.
  • عدم تمکین زوجه در طول زندگی مشترک: زوجین درطول زندگی مشترک نسبت به هم تعهداتی دارند. چنانچه زن از انجام تعهدات خود در مقابل همسر بدون عذر موجه امتناع نماید به عنوان دلیل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد پذیرفته شده و نفقه ایام عده و همچنین نصف اموال به زوجه دیگر تعلق نخواهد گرفت.
  • بیماری یا ناباروی زوجه: چنانچه زوجه نابارور یا بیمار باشد. کما اینکه این موضوع را از زوج مخفی نگاهداشته باشد خود دلیل محکمه پسند برای طلاق از طرف مرد محسوب می شود.
  • اعتیاد یا محکومیت زوجه به حبس: اعتیاد و ارتکاب جرم، هر دو برای کانون خانواده مضر بوده و می تواند آسیب های جدی وارد کند. لذا درصورت اعتیاد زن یا محکومیت وی بر اثر جرم ارتکابی، مرد می تواند از این دو موضوع به عنوان دلیل استفاده کند که پروسه طلاق سریع تر انجام شود.

برای مطالعه راهنمای جامع دعاوی خانوادگی، به مقاله “انواع دعاوی خانواده چیست” مراجعه کنید.

شرایط-دادخواست-طلاق-از-طرف-مرد
شرایط-دادخواست-طلاق-از-طرف-مرد

شرایط طلاق از طرف مرد

زمانی که مرد متقاضی طلاق باشد باید شرایطی را نیز رعایت کند:

1_ حقوق مالی زوجه ازجمله مهریه مندرج درسند ازدواج را پرداخت کند و در صورت عدم توان پرداخت به صورت یکجا باید با اثبات عسر وحرج خود در دادگاه، تقاضای تقسیط مهریه را نماید.

2_ در طلاق رجعی، زن درمدت ایام عده در حکم زوجه است و در واقع این فرصتی است که زوج اگر پشیمان شد به زوجه رجوع نماید. در طی این سه ماه زن مستحق نفقه و زوج ملزم به پرداخت است.

3_در شرایطی که مرد برای درخواست طلاق خود دلیل موجهی از جمله ناسازگاری یا عدم تمکین زوجه نداشته باشد دادگاه مبلغی را از باب بخشش برای زوجه تعیین می نماید. البته معمولا در جایی که امکان تعلق اجرت المثل نباشد نحله تعیین می شود و معمولا هر دو با هم قابل جمع نیستند.

4_چنانچه سالها از زمان زندگی مشترک زوجین گذشته باشد و زن کارهایی را در منزل انجام داده که عرفا برای آن عمل مزد تعیین می گردد و زوجه قصد تبرع نداشته باشد، در صورت طلاق از طرف زوج دادگاه گاهی با توافق مبلغی را تعیین و در صورت عدم توافق زوجین بر مبلغ اجرت المثل، با ارجاع امر به کارشناس رسمی میزان آن را معین می نماید و زوج مکلف به پرداخت است.

نکته: در واقع قانون گذار با تعیین نحله قصد حمایت از زوجه را داشته است. البته مبلغ نحله در مقایسه با اجرت المثل مبلغ زیادی نیست. لذا نحله و اجرت‌المثل هر دو در صورتی قابل مطالبه هستند که دادخواست طلاق از سوی زن نباشد. علاوه بر این اگر درخواست طلاق مرد به علت سوء‌ معاشرت و سوء رفتار زوجه باشد،زن نمی‌تواند نحله یا اجرت‌المثل مطالبه کند.

5_ازجمله شروط مندرج در سند ازدواج شرط نصف شدن یا تنصیف دارایی است. اگر زوج این بند عقدنامه را امضاء نموده باشد بعدا ادعایی از بابت عدم اگاهی نسبت به این شرط از ایشان پذیرفته نیست. نصف اموالی که زوج در طی زندگی مشترک به دست اورده است به زوجه تعلق می گیرد. در مورد شرط تنصیف هم مانندنحله، تعلق آن به زوجه منوط به این است که درخواست طلاق از طرف مرد به دلیل سوءرفتار و عدم تمکین زن از شوهر نبوده باشد و در واقع زوج دلیل محکمه پسندی برای طلاق نداشته باشد.

نکته: اثبات نشوز زوجه مستلزم طرح دعوی الزام به تمکین از سمت زوج و اثبات عدم تمکین زن در محکمه است.

اگر یکی از زوجین جهت رسیدگی به پرونده طلاق غایب بوده و یا در دادگاه حاضر نشود، می توان با شرایطی، درخواست طلاق غیابی داد. برای آشنایی با شرایط و مراحل طلاق غیابی به صفحه طلاق غیابی مراجعه کنید.

طلاق از طرف مرد بدون رضایت زن

با توجه به این که اصل اختیار طلاق با زوج است، رضایت یا عدم رضایت زوجه در صدور حکم طلاق از طرف زوج تاثیری ندارد و مخالفت زوجه و استفاده از فرجه های قانونی اعتراض به رای، صرفا مدت قطعی شدن حکم را به تعویق می اندازد ولی از بابت حقوق زوجه، چنانچه زوج دلیل موجهی هم داشته باشد مانع از استحقاق زوجه از مهریه و بخشی از حقوق مالی او نمی شود.

قانون-جدید-درخواست-طلاق-از-طرف-مرد
قانون-جدید-درخواست-طلاق-از-طرف-مرد

قانون جدید طلاق از طرف مرد

قانون جدید طلاق از طرف مرد نسبت به گذشته تفاوتی نکرده است اما طبق قانون حمایت خانواده بدون تعیین تکلیف حقوق مالی زن امکان ثبت طلاق وجود ندارد مگر اینکه زوج بعد از قطعیت دادنامه طلاق اعسار از پرداخت مهریه را با ضمیمه کردن استشهادیه (گواهی حداقل 3 نفر) و لیست اموال موجود خود به دادگاه ارائه نماید که دادگاه با تشکیل جلسه و استماع اظهارات شهود و طرفین درخصوص اعسار زوج تصمیم گیری می نماید. اگر مدارک زوج دال بر عدم تمکن، کافی بود حکم به پرداخت به نحو تقسیط صادر می شود.

مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مرد

مدارک لازم برای درخواست طلاق از طرف مردشامل:

  • اصل سند ازدواج و در صورت عدم دسترسی، تهیه رونوشت آن از دفترخانه
  • اصل شناسنامه و کارت ملی زوج
مراحل-دادخواست-طلاق-از-طرف-مرد
مراحل-دادخواست-طلاق-از-طرف-مرد

مراحل درخواست طلاق از طرف مرد  

زوج ابتدا با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و اخذ ثنا، نسبت به ثبت دادخواست تحت عنوان “تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش” اقدام می نماید. پرونده به دادگاه خانواده ارجاع می شود. وقت رسیدگی به زوجین ابلاغ می گردد و هریک مکلف به معرفی یک داور با رعایت شرط تاهل و بالای سی سال به دادگاه می باشند که اگر زوجین از بستگان و آشنایان داور معرفی ننمایند از طریق دادگاه برایشان داور تعیین می گردد. داوران نظر خود را پس از مذاکره با زوجین کتبا ارائه می دهند.

اگر به دنبال طلاق در کمترین زمان می باشید، برای آشنایی با سریع ترین راه طلاق از طرف زن و مرد در سال 1403 به لینک سریع ترین راه طلاق مراجعه کنید.

چنانچه صلح وسازشی حاصل نگردد دادگاه ضمن تعیین تکلیف حقوق مالی زوجه اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می نماید. مدت و اعتبار این گواهی طبق قانون سه ماه از تاریخ قطعیت رای صادره می باشد و اگر در این مدت برای ثبت نهایی آن به دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه نکند دیگر گواهی عدم امکان سازش اعتباری نخواهد داشت.

نوع طلاق از طرف زوج، رجعی محسوب می شود یعنی زوج در ایام عده زوجه (سه ماه ) می تواند به اورجوع کند. برای همین با مراجعه زوج به دفتر طلاق ابتدا صورتجلسه طلاق نوشته شده و بعد از انقضای سه ماه دادنامه ثبت نهایی و برگ طلاق صادر و شناسنامه مهر می گردد.

برای آشنایی با اجرت المثل و شرایط پرداخت آن در طلاق از طرف مرد به لینک اجرت المثل ایام زوجیت مراجعه کنید.

طلاق از طرف مرد چقدر طول میکشد؟

از لحاظ زمانی نمی توان مدت زمان دقیقی برای طلاق از طرف مرد مشخص نمود چرا که گاهی با ارجاع امر به کارشناس توسط دادگاه جهت تعیین اجرت المثل و حتی اعتراض زوجه به آن، این روند می تواند طولانی تر شود . ولی به طور کلی بین 4 الی 8 ماه زمان می برد. البته در صورتی که وکیل داشته باشید مطمئناً این زمان کوتاه‌تر خواهد شد زیرا وکیل طلاق با اطلاع دقیق از شرایط و مراحل طلاق از طرف مرد و تجربه‌ای که در پرونده های مختلف دارد به بهترین شکل می‌تواند پرونده را پیش ببرد.

عدم حضور زوجه در دفترخانه جهت ثبت طلاق 

زوج باید پس از صدور حکم دادگاه که طی آن تکلیف حقوق مالی زوجه از قبیل نفقه، اجرت المثل و گاهی نحله و اجرت المثل تعیین گردیده است پس از قطعیت دادنامه صادره و تامین حقوق مالی زوجه طبق حکم دادگاه، به دفترخانه جهت ثبت طلاق مراجعه نماید. چراکه بدون مراجعه زوج به دفترخانه ثبت طلاق، رای صادره اعتباری ندارد.

طبق ماده 35 قانون حمایت خانواده اگر زوج به دفترخانه مراجعه کند سردفتر مربوطه به زوجین اخطار می کند که جهت ثبت طلاق مراجعه نمایند که معمولا فاصله بین تاریخ ابلاغ تا حضور حداقل باید یک هفته باشد. البته عدم حضور زوجه یا مجهول المکان بودن ایشان مانع ثبت طلاق نیست و زوج می تواند طلاق را رسما و قانونا ثبت نماید.

تکلیف مهریه در طلاق از طرف مرد

در مقررات اسلام و قانون مدنی ایران، اختیار مرد در طلاق همسر به رسمیت شناخته شده است و در برخی موارد،‌ مردان، با سوءاستفاده از این حق، موجبات تضییع حقوق زنان را به ویژه در مورد حقوق مالی فراهم می‌کنند،‌ پیش‌بینی مقررات حمایتی، اقدامی حیاتی و مهم تلقی می‌گردد که یکی از همین حقوق مهریه مندرج در سند ازدواج است.

مهریه از جمله حقوق مالی است که زوجه می‌تواند هنگام درخواست طلاق توسط زوج، از دادگاه مطالبه کند. مشروط بر اینکه قبلاً آن را وصول نکرده و یا آن را نبخشیده باشد. اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه هم موکول به تأدیه حقوق شرعی و قانونی زوجه (اعم از مهریه، نفقه،‌ جهیزیه،…) به صورت نقد است؛ مگر در طلاق خلع یا مبارات (در حد آن‌چه بذل شده) و یا رضایت زوجه و یا صدور حکم قطعی اعسارشوهر از پرداخت حقوق فوق‌الذکر…

تکلیف نفقه و اجرت المثل در طلاق از طرف مرد

اجرت المثل عبارت است از مبلغی که زن بابت کار هایی که در خانه شوهر انجام داده و وظیفه اش نبوده و عرفا برای آن کار اجرت المثل تعلق می گیرد به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام دهد و برای دادگاه نیز ثابت شود در این صورت، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و حکم به پرداخت آن می نماید که البته طبق رویه جدیددادگاه ها، تعیین اجرت المثل و نفقه به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع می شود.

تکلیف حضانت فرزند در طلاق از طرف مرد

یکی ازموارد حقوق غیر مالی در طلاق از طرف مرد، موضوع حضانت فرزندان است. حضانت فرزندان بعد از طلاق برعهده یکی از والدین قرار خواهد گرفت و به نوعی هم حق هم تکلیف ابوین است. حق حضانت فرزند تا هفت سالگی با مادر است و بعد از آن حضانت فرزند تا زمان بلوغ او با پدر خواهد بود و پس از بلوغ، خود فرزند تصمیم می گیرد که با کدام یک از والدین خود زندگی کند.

لذا فرزند پسر و دختر تا سن 7 سالگی با مادر خود می مانند و پس از آن دختر تا 9 سالگی و پسر تا 15 سالگی با پدر خود زندگی خواهند کرد. بعد از این سن هر دو از حضانت خارج شده و خود باید تصمیم بگیرند که تمایل دارند با کدام یک از والدین زندگی کنند.

معایب طلاق از طرف مرد

از جمله معایب طلاق از طرف مرد این است که باید حقوق مالی زوجه اعم از مهریه و اجرت المثل و نفقه را پرداخت نماید. ماده 29 قانون حمایت خانواده نیز به این موضوع تصریح دارد که “ثبت طلاق موکول به تادیه حقوق مالی زوجه است.”

همچنین اگر زوج بند مندرج در عقدنامه در خصوص شرط تنصیف اموال را نیز امضاء نموده باشد در صورت معرفی اموال توسط زوجه باید نصف اموالی را که در طول زندگی مشترک بدست آورده است را به همسر خود بدهد و با شرایط اقتصادی کشور ایران به جز مهریه، مطمئنا مبلغ نسبتا بالایی برای پرداخت دیگر حقوق زن تعیین می شود.

طلاق از طرف مرد در دوران عقد

طلاق از طرف مرد در دوران عقد از نظر پروسه انجام آن تفاوتی با بعد از ازدواج ندارد. چنانچه خانم دوشیزه باشند مستحق دریافت نصف مهریه بوده و چون زندگی مشترک خود را شروع نکرده اند اجرت المثلی به زوجه تعلق نمی گیرد.

دادگاه زوجه را برای تایید سلامت بکارت به پزشکی قانونی ارجاع می دهد و بعد از انجام پروسه طلاق، زوجین می توانند با ارائه دادنامه و گواهی سلامت و اخذ نامه از دفترخانه، شناسنامه خود را با حذف نام همسر تعویض نمایند و اگر زوجه باکره نباشد، تمام مهریه به وی تعلق می گیرد.

نحله در طلاق از طرف مرد

نحله در لغت به معنی هدیه و بخشش است. وفق ب تبصره ۶ قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق که منسوخ هم نشده است چنین مقرر گردیده: ” با توجه به سنوات زندگی مشترک و نوع کارهایی که زوجه در خانه شوهر انجام داده و وسع مالی زوج، دادگاه مبلغی را‌ از باب بخشش (‌نحله) برای زوجه تعیین می‌نماید. ” که البته شرایط تعیین نحله رو بیان کردیم.

تنصیف اموال در طلاق از طرف مرد

درصورتی که خواهان طلاق مرد باشد و زن با طلاق موافق نباشد، اگر شرط نصف شدن اموال در سند ازدواج امضاء شده باشد مرد باید تا نصف اموال خود را به زن بدهد. اما یکی از دشواری های انجام این موضوع این است که مردان در این شرایط اقدام به انتقال اموال به نام بستگان و خویشاوندان می نمایند و عملا زوجه دسترسی به معرفی اموالی از زوج ندارد تا مطالبه کند. لذا طبق رویه قضایی در دادگاه ها زن می تواند درخواست اجرت المثل کند.

سریع ترین راه طلاق از طرف مرد

قانون حمایت خانواده در نحوه تنظیم قوانین مربوط به خانواده انعطاف بیشتری داشته و به گونه ای تنظیم شده که تا جای ممکن زوجین در جهت حفظ زندگی مشترک خود کوشا باشند. اما زمانی که یکی از زوجین حاضر به ادامه زندگی نباشد و با توجه به اینکه درخواست طلاق از طرف مرد به دلیل مشکلات عدیده مالی یا غیرمالی و درخواست طلاق از طرف زن نیز به دلیل سختی در اثبات عسر و حرج، مستلزم صرف زمان و هزینه های بیشتری است، سریع ترین راه طلاق، آن هم زمانی که دیگر زوجین امیدی به اصلاح روابط خود ندارند، طلاق توافقی است.

زوجین با ثبت نام درسامانه تصمیم و مراجعه به سازمان بهزیستی و اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق به دادگاه مراجعه و در مورد موضوعات مالی ازجمله مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت و ملاقات فرزند و…….توافق می کنند و پس از قطعیت دادنامه نسبت به ثبت طلاق در دفترخانه اقدام می نمایند.

نمونه-دادخواست-طلاق-از-طرف-مرد
نمونه-دادخواست-طلاق-از-طرف-مرد

نمونه دادخواست طلاق از طرف مرد

در نحوه تنظیم دادخواست طلاق از طرف مرد باید دقت نمود و زوج به توانایی یا عدم توانایی خود در پرداخت حقوق مالی زوجه در دادخواست تصریح کند. در اینجا نمونه ای از دادخواست طلاق از طرف مرد را آورده ایم.

ریاست محترم دادگاه خانواده ….

احترام به استحضار می رساند : به موجب سند ازدواج پیوستی به شماره ترتیب ….صادره از دفترخانه شماره ……تهران اینجانب …… و خوانده محترم خانم …… به تاریخ …….. به عقد دائم ازدواج نموده ایم . مدت ……. سال از زندگی مشترک می گذرد . ثمره زندگی مشترک ما فرزند ….. ساله به نام ……می باشد. با توجه به اختلاف و ناراحتی های پیش آمده و عدم امکان ادامه زندگی مشترک و سوء رفتار نامبرده به استناد ماده 1133 قانون قانون مدنی تقاضای رسیدگی و صدور گواهی عدم امکان سازش را دارم . با توجه به این که توانایی پرداخت حقوق مالی خوانده محترمه را به صورت یکجا ندارم، حاضر به پرداخت حقوق مالی همسرم به نحو اقساط می باشم.

وکیل طلاق از طرف مرد 

با توجه به اینکه طرح دعوای طلاق از طرف زوج معمولا امری زمان بر و مستلزم پیگیری و اگاهی از قوانین روز می باشد لذا اخذ وکیل دادگستری از طرف مرد می تواند تا حد زیادی شما را در پروسه دادرسی کمک نماید. گروه وکلای ندای حق که تجربه ارزشمندی در این نوع پرونده ها دارد می تواند شما رادر این زمینه یاری نماید. برای مشاوره با ما، در واتساپ با کارشناس مجموعه در ارتباط باشید.

سوالات متداول
درخواست طلاق از طرف مرد چقدر طول میکشد؟

نمی توان مدت زمان دقیقی را مشخص نمود.بسته به شرایط پرونده به طور متوسط بین 4 الی 8 ماه زمان می برد.

اولین اقدام برای طلاق از طرف مرد چیست؟

اولین اقدام مراجعه به دفترخدمات الکترونیک قضایی و اقدام به ثبت نام ثنا و ارائه دادخواست می باشد.

چه زمانی مرد میتواند زن را طلاق دهد؟

مرد برای طلاق نیازی به ارائه دلیل خاصی ندارد اما حقوق مالی زوجه راباید پرداخت کند.

مدارک لازم برای طلاق از طرف مرد چیست؟

مدارک لازم شامل شناسنامه وکارت ملی و سند ازدواج یا رونوشت آن میباشد.

اگر مرد درخواست طلاق بدهد چه میشود؟

درخواست طلاق از طرف مرد مستلزم رضایت زوجه نمی باشد و دادگاه برحسب تقاضای مرد ضمن تعیین تکلیف حقوق مالی زن اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می نماید.

در چه صورت مرد میتواند مهریه ندهد؟

1_در صورت باطل بودن عقد نکاح و عدم وقوع رابطه زناشویی بین طرفین 2_ در صورت فوت زن و عدم وقوع رابطه زناشویی 3_فسخ نکاح و عدم وقوع رابطه زناشویی از جمله موارد عدم تعلق مهریه به زن است.

درصورت درخواست طلاق از طرف مرد آیا مهریه تقسیط میشود؟

بله، مرد باید دادخواست اعسار خود را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه ارسال کند.

ضرورت انتخاب وکیل برای طلاق از طرف مرد چیست؟

نیازی به حضور زوج در دادگاه در هیچ مرحله ای نبوده و کل پروسه از جمله توافق در مورد موضوعات مالی و حضانت فرزند و … به عهده وکیل می باشد.

آیا بدون سند ازدواج مرد میتواند برای طلاق اقدام کند؟

خیر، چون دادگاه قبل از هر چیزی باید رابطه زوجیت را احراز و شروط ضمن عقد را به موجب سند ازدواج بررسی نماید.

آیا طلاق از طرف مرد بدون رضایت زن امکان پذیر است؟

بله، چون زوج برای درخواست طلاق نیازی به دلیل خاصی ندارد و صرفا باید حقوق مالی زوجه را بپردازد.

آیا طلاق از طرف مرد نیاز به داوری دارد؟

با توجه به تصریح قانونگذار در ماده 27 قانون حمایت خانواده، به جز طلاق توافقی، داوری در طلاق از طرف مرد و زن الزامی است.

آیا مرد میتواند در دوران عقد زن را طلاق بدهد؟

بله، منعی ندارد، با این تفاوت که در صورت باکره بودن زن در زمان طلاق، نصف مهریه بر ذمه زوج است.

شرط تنصیف  دارایی در طلاق از طرف مرد چیست؟

 یکی از شروط ضمن عقد نکاح است و به این معنی است که مرد باید در هنگام طلاق نیمی از دارایی خود را به زن بدهد که به آن ” شرط تنصیف دارایی ” می گویند.

آیا در طلاق از طرف مرد و مراحل آن مرد باید به دادگاه مراجعه کند؟

بله باید به دادگاه مراجعه و نسبت به دریافت گواهی عدم امکان سازش اقدام نماید تا بتواند پس از آن به دفتر خانه مراجعه و طلاق را ثبت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *